Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Waskagaska

Dostałam mandat co zrobić pomocy

Polecane posty

Gość Waskagaska

Hej! Miałam dzisiaj dość nieprzyjemną sytuację. Kilka dni temu skończyła mi sie karta miejska, a z uwagi na to ze jeżdzę komunikacją codziennie, poszłam wczoraj naładować kartę. Dzisiaj rano weszłam do autobusu i chciałam aktywować kartę, ale nie mogłam sie przepchać do kasownika ze względu na tłok. W tym samym momencie podszedł do mnie kontroler i wystawił mandat mówiąc ze karta jest nieważna. Powiedziałam ze wczoraj co dopiero ladowalam, i nawet nie mogłam sie dostać do kasownika, który i tak był juz zablokowany. Nawet moj płacz i blaganie nie pomogły - mandat 150zl w sumie za nic! Czy da sie to jakos odkręcić? Trafiłam na wyjątkowo niesympatycznego gościa bez ani odrobiny ludzkiej wyrozumiałości. Czy da sie napisac jakieś odwołanie? Chce zaznaczyć ze po wyjściu kontrolera od razu skasowałam kartę, gdyż wcześniej po prostu nie miałam takiej możliwości! Zbliżają sie święta, okres sporch wydatków i moich rodziców na pewno nie stać na to zeby płacić za ten mandat. Każda pomoc bedzie mile widziana.

Gość gość
chiba tylko zapłacić

Gość gość
Złoż odwołanie do ZTM czy jakiegoś ZIKiTu nie wiem o jakie miato chodzi Mój kumpel w krk zapomniał przedłużyc miesięcznego i złapali go następnego dnia po końcu ważnośc***oprzedniego, wział mandat i poszedł z nim do biura ZIKIT, coś tam ponawijłał, że miał wczoraj imieniny i dlatego zapomniał i mu anulowali mandat, tylko musiał zapłacić parę złotych (5-10) jakiejs opłaty manipulacyjnej. Tam tez pracuja ludzie i z nimi dużo łatwiej sie dogadać niz z tymi kanarami-dresiarzami.

Gość Waskagaska
A czy da sie im jakos udowodnić, ze karta była wczoraj ładowana? W koncu zapłaciłam za nią, a dostałam mandat tak jakbym w ogole tej karty nie miała.

Gość gość
nie wzielas rachunku z biletomatu?

Gość gość
ewentualnie jak placilas karta to masz wyciag z banku

Gość gość
on doszedł a ty nie dałaś rady my Polacy słyniemy z umiejętności rozpychania się skutecznie łokciami.A teraz poważnie zapłać jak najszybciej i staraj się szybko zapomnieć o sprawie,sprawiedliwości i tak nie znajdziesz a sporo zaoszczędzisz zdrowia,idzie zima warto być silnym Spokojnych Świąt.Sprawiedliwi acz bezsilni są z TOBĄ.

Gość gość
nie wiem jak jest teraz bo jestem juz dluuugo poza pol. ale kiedys jak mieszkalam NIGDY nie kupowalam biletu a pracowalam codziennie na bazarze w centrum miasta we wrocku i jezdzilam codziennie no wiadomo jak to jest - do pracy i z pracy i pocos tam i do sklepu i ... oczywiscie zdazalo sie ze byla kontrola podchodzi taki kanar i mowi -prosze okazac aktualny bilecik itd. ja zawsze podawalam oczywiscie falszywe namiary, a jak sie okazal wybitnie aktywny kanar - bo maja od tego premie - wiadomo i zabrali tam do siebie sprawdzic dane i dziesiec razy musialam mowic adres jak idijota w kolko i jak cos przyszlo do domu do placenia to oczywiscie mamusia ze slodka minka wystapila przed drzwi i z usmiechem powiedziala - corka tu NIE MIESZKA- tyle w temacie !!! - i poszli do diabla ... jeszcze nie tak dawno bylam w moim kochanym kraju i sprzedawalam na placu ciuchy uzywane a tu nagle ... podchodza mundurowi i mowia ze nalezy sie mandat ze tu jest zakazane sprzedawac z samochodu i takie tam wiadomo co podalam adresik - lewy i sie odjjeebali - wiec nie widze wiekszych problemow w tym temacie moi drodzy !!!

Gość gość
no wie ze adresik juz twoj maja i to nie ten lewy - ALE PLAN DWA - mamusia mowi curcia tu juz nie mieszka - WSZYSTKO ! - moja slodka rada ...

Gość 9  9 7
0.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość No i masz przej****** spodziewaj się ekstradycji z UK.

Gość gość
gufffno prawda nie mieszkam w uk !

Gość gość
tu gdzie mieszkam tez kombinuje ale juz nie jest tak proste jak w pol. - cholera jasna ...

Gość gość
gosc 10.12 - ujelas SEDNO SPRAWY !!!

Gość gość
10.12 - nr 1 - o tobie mowa !

Gość gość
noo o MNIE - wiem - wiec jestem wielka ! - i daje dobre rady moi mili ...

Gość Zulka78
tym razem bedziesz musiala zaplacic. a nastepnym kupuj sobie na http://kartamiejska.pl i staraj sie skasowac jak najszybciej i nie wchodzic do autobusu., w ktorym widizsz ze jest taki tlok, ze sie nie przepchasz