Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam pytanie dla tych co znaja sie na ziołach

Polecane posty

Gość gość

Czy mogę pić mieszanke melisy i szałwi i jeszcze w ten sam dzień(z odstepem czasowym) pokrzywe? Czy te zioła razem nie zaszkodzą?

Gość gość
Napewno nie zaszkodzą.Pij spokojnie:)

Gość gość
Nie każdy wie ze ten kwiatek ma działanie lecznicze. To żyworódka pierzasta. Ja też dopiero niedawno odkryłam listę jej zastosowań, a przyznam, że miałam wyrzucić, bo nie jest zbyt dekoracyjna. Ma takie małe sadzonki na brzegach liści to jej zastosowania * regeneruje, przyspiesza pokrywanie się ran świeżym naskórkiem * ma działanie przeciwzapalne, * zmniejsza obrzęki i miejscowe przekrwienie * zwiększa siły obronne organizmu, co umożliwia skuteczną likwidację chorób infekcyjnych * leczy trudno gojące się rany i oparzenia, odleżyny * leczy stany zapalne błony śluzowej, paradontozę, zapalenie spojówek * stosowana jest w chirurgii, zwłaszcza przy przeszczepach skórnych * pomaga przy regeneracji organizmu po radioterapii i chemioterapii * wzmacnia serce, * poprawia i reguluje układ krążenia * poprawia pamięć * pomocna w leczeniu przerostu prostaty * ma działanie wirusobójcze, grzybobójcze i bakteriobójcze. No chyba mało kto wie, że ma ona działanie lecznicze.