Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grawerkac

podajecie rękę lekarzowi na powitanie

Polecane posty

Gość gość
"Nie powinno sie.." No.. chyba ze jest sie gwiazda jak tu ktos napisal:-)))Dla mnie to wielki dyskomfort kiedy nie moge podac komus reki. Nie wazne kim jest.

Gość gość
kim ty jesteś dla tego lekarza? ani partnerem w biznesie, ani kolegą, zwykłym klientem który przyszedł do niego po usługę, jestes pionkiem :) odpowiadając na pytanie w temacie: nie, nie wypada!

Gość gość
nie wypada podawać ręki: - osobie starszej - osobie wyżej postawionej

Gość nie podaje pierwsza reki
lekarzom ani prawnikom. Mowie dzien dobry i delikatnie kiwam glowa- to wszystko. Czesto jednak lekarze podaja mi reke na pozegnanie. Jelsi lekarz sam to robi to owszem podam, ale pierwsza robie to rzadko. Pracuje tez w branzy gdzie czesto wielu klientow wyciaga pierwszych dlon do podania na przywitanie i zawsze mnie to drazni, bo bardzo nie lubie spoufalac sie z kims z kim jeszcze na dobre znajomosci nie rozpoczelam. Moim zdnaiem to swiadczy o braku kultury. gdy przychdzi sie do kogos to sie powinno poczekac az ta osoba pierwsza wykona jakikolwiek gest w nasza strone.

Gość gość
21:36 otóż to!

Gość gość
U mnie dzieje sie to w jednej chwili- to znaczy oboje wyciągamy rece na powitanie w tym samym momencie, wlasciwie zawsze tak jest, nie tylko u lekarza. Ludzie ktorzy nie znaja sie za dobrze albo widzą się po raz pierwszy- calują sie na powitanie. Jest to absolutnie naturalne,ale ja nie mieszkam w Polsce.