Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 luiza2222

Mieszkanie w kawalerce wstydze si臋

Polecane posty

Go艣膰 luiza2222

hej. Mam taki problem ot贸偶 sytuacja jest taka 偶e mieszkam z siostra rodzicami w kawalerce. Nie ma szans na to 偶eby zamieni膰 je na wi臋ksze. Chodzi o finanse bo jest kiepsko. Ale g艂贸wnie chodzi o to 偶e ja bardzo si臋 tego wstydze. Nie zapraszam kole偶anek do siebie. Wstydze si臋 przyzna膰 偶e mieszkamy w tyle os贸b w jednym pokoju. Ka偶dy z znajomych jak ma to ma sw贸j czy nawet na p贸艂.Ja nie mam co marzy膰. Nie wiem mo偶e przesadzam ale wydaje mi si臋 偶e to wr臋cz jaka艣 moja fobia. Czy kt贸ra艣 z Was ma podobna sytuacje ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Na r贸znym tle ludzie maja fobie,ale skoro nie ma mozliwo艣ci finansowych aby to zmienic,trzeba je znalezc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luiza2222
raczej nie ma na to szans przy ojcu alkoholiku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No to powiedz rodzicom, aby Ci kupili mieszkanie. Faktycznie, to wstyd tak wegetowa膰, bo mieszkaniem, nie mo偶na tego nazwa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oddac ojca na leczenie,bo jeszcze was zmolestuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prema
nie musisz zaprasza膰 ludzi do siebie tych z kt贸rymi nie jeste艣 blisko a ci z kt贸rymi jeste艣 na pewno zrozumiej膮. Moja kumpela z liceum mieszka艂a w jednym pokoju z rodzicami i 2 bra膰mi, nie mieli 艂azienki a kuchni臋 tak膮 prowizoryczn膮 w ganku. by艂a przez to mega zakompleksiona, ale jak poznalo sie ja bli偶ej to otwiera艂a si臋 i jak przychodizlo co do czego to mowila ze do niej raczej nie badzo bo nie ma swojego pokoju. to nie twoja wina i nie masz sie czego wstydzi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wstyd to krsc albo z duupy spa艣膰,tylko to nie jest zdrowa atmostera dla wszystkich

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie m贸wmy tu w kategoriach winy,ani kary,bo to juz nie jest zdrowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nauka j臋zyka angielskiego
nie wstyd藕 si臋 tego bo sytuacja w kazdej chwili moze sie zmienic. Przeciez do konca zycia tak nie bedziesz mieszka艂a:) mozesz zaprosic na kawk臋/herbatk臋 gdy b臋dzie mniej osob w domu i to tez nie musisz przeciez na dlugo. Wiadomo ze najwiekszym dyskomfortem jest brak swobody i dla Ciebie i dla znajomych i dla domownikow, ale od czasu do czasu mozesz zaprosic kogos nawet na chwile. Nie wstydz sie. Jak znajomy jest wporz膮dku to nie bedzie chamsko komentowa艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja si臋 wstydz臋, 偶e w wieku 28 lat mieszkam jeszcze z rodzicami, ale na szcz臋艣cie mam w艂asny pok贸j.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wstyd to kra艣膰 ,albo z duupy spa艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ludzie mieszkaja w altankach i wielu innych mijscach i sie nie wstydza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja kole偶anka mieszka w kawalerce z rodzicami. By艂am u niej par臋 razy, zreszt膮 nie tylko ja. Ona si臋 tego nie wstydzi i bardzo dobrze. Troch臋 jej wsp贸艂czuj臋, 偶e nie ma swojego pokoju, ale nigdy bym jej z tego powodu nie wy艣miewa艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A co by ci to da艂o,ze bys ja wysmia艂a???sta艂abys sie przez to lepsza????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wazne gdzie kto mieszka,wazne kim jest i co ma tu do zrobienia,nie przychodzimy tu na ten swiat by mieszkac w pa艂acach,mamy tu konkretnie cos do zrobienia,nikt tu na ten swiat nie przyszedl z niczym i niczego z tad nie zabierze,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mieszka艂am kiedy艣 z siostr膮 i rodzicami w kawalerce. Przedzielili nam cz臋艣膰 pokoju meblami 偶eby艣my mia艂y sw贸j k膮cik, ale to nadal by艂a kawalerka... mia艂am 16 lat jak si臋 stamt膮d wyprowadzili艣my, te偶 si臋 wstydzi艂am przyprowadza膰 znajomych, tylko najbli偶sze kole偶anki... na szcz臋艣cie po wyprowadzce mieli艣my 3x wi臋ksze mieszkanie, gdzie mia艂am sw贸j pok贸j :) A teraz ju偶 jestem samodzielna i mamy z m臋偶em jeszcze wi臋ksze mieszkanie, wi臋c autorko nie tra膰 nadziei - kiedy艣 to si臋 sko艅czy, nie masz czego si臋 wstydzi膰, przecie偶 nie musisz przyprowadza膰 tam znajomych, spotykaj si臋 u nich lub na neutralnym gruncie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luiza2222
wiem mo偶e przesadzam ale jako艣 przez to jestem taka zamkni臋ta wstydze si臋 powiedzie膰 znajomym 偶e mam jeden pok贸j. Nie jest to takie 艂atwe. Niekt贸rzy o tym wiedza. Ale te偶 s膮 tacy kt贸rym wstydze si臋 o tym m贸wi膰 a co dopiero zaprosi膰. Tym bardziej 偶e te偶 w domu przez to 偶e ojciec alkoholik nie przelewa si臋 natomiast na szcz臋艣cie nie ma jakiej艣 agresji patologi czy wyzwisk. Wiem 偶e w przysz艂o艣ci mo偶e b臋d臋 mia艂a lepiej. Oby

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ile masz lat??nie ma sie czego wstydzic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luiza2222
mam obecnie 16 lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A no to jeszcze zdarzysz sie namieszkac w normalniejszych warunkach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiem, ze latwo powiedziec: nie wstydz sie, jednak uwierz mi, nie mozna sie wstydzic za rzeczy na ktore nie mamy wplywu. To nie Twoja wina, ze urodzilas sie w takiej rodzinie i mieszkasz w takich warunkach. Jak masz takich przyjaciol od serca, to oni zrozumieja. Uwierz mi. Skoncentruj sie na nauce. Odkryj swoje pasje, talenty. Spedzaj czas w bibliotece. Moze odwiedz pedagoga/ psychologa, oni Ci mog膮 pomoc. Cale zycie jest przd Tob膮. Na swoje 偶ycie masz wplyw. Nie zmarnuj swojej szansy. POwodzenia!!!

Udost臋pnij ten post