Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrześcijanie

Polecane posty

Gość gość

Słyszeliście co się dziej na świecie. W wiadomościach mówili, że co 5 minut islamiści zabijają jednego chrześcijanina....aż w szoku jestem, nie muszę być pobożnym katolem ale to już przesada.

Gość mookaate
Cieszmy się, że jesteśmy w PL

Gość gość
usłyszałam to we wiadomościach, wiedział każdy że jest źle ale żeby już do takich rzeczy dochodziło czy nam się szykuje III wojna światowa.

Gość gość
czemu w krajach chrześcijańskich islamiści mogą budować meczety, praktykować, a w krajach islamskich żaden kościół chrześcijański nie postanie? czemu taka tolerancja dla nich? czemu za obrazę ich Boga jest z ich strony zemsta i nienawiść, przecież drwi się ze wszystkiego, normalny człowiek nie ma chęci mordu w zamian za odrobinę złośliwości. Normalni ludzie mają dystans do siebie i świata. Czemu prowadzi się wojny religijne, czy religie nie powinny nawoływać do pokoju? Czemu inteligentni ludzie wolą dyskusje od przemocy? Czemu ateiści nie zabijają w imię niewiary w Bogów? Czemu ludzie są zabijani w imię wiary (innej)? Czemu John Lennon w swojej piosence "imagine" śpiewa "and no religion too?"

Gość gość
To hipokryzja. Bo z jednej strony takie organizacja jak jahbat al nusra jahbat al sham al qaeda masakruja chrzescijan szyitow alawitow na bliskim wschodzie, a z drugiej strony PANSTWA unii eu usa izrael zbroja szkola i placa tym fanatykon. Jak to mialo miejsce w Iraqu Libii i teraz Syrii. po to zeby zdestabilizowac bliski wschod i obalic swieckie rzady. ps. moj tato jest asyryjczykiem i nalezy do mniejszosci chrzescijan na bliskim wschodzie. Mama Polka. ja urodzilem sie na bliskim wschodzie i tu mieszkam

Gość mookaate
Niestety. Wg Objawień Marii z Irlandii szykuje sie III wojna światowa. Poczytaj o tym w ostrzezenie.net

Gość gość
To już koniec. Straszne rzeczy dzieją się na tej ziemi.

Gość gość
Tylko wiara w Boga nas ratuje i sakramenty święte. A wiecie, że ma się kościół zmienić tak, że nie będzie w ogóle sakramentów? I to za czasów fałszywego proroka Franka? Poczytajcie w ostrzezenia.net

Gość ChrstianMartyr
nie. nic nie dzieje sie bez przyczyny. powtorze takie organizacje jak al-Sham, al nusra, al qaeda istnieja po to zeby siac terror i chaos na Bliskim Wschodzie. Tak jak to mialo i ma miejsce w Iraqu Libii Syrii Nigerii Afghanistanie. Po to zeby destabilizowac panstwa i je wyzyskiwac, nic nie wiecie.

Gość gość
Może wszyscy religijni fanatycy się w końcu powybijają na amen i wreszcie będzie spokuj (marzenie ściętej głowy). A tak swoją drogą, media szerzą propagandę a ludziki łykają.

Gość gość
fanatycy religijni może i tak ale jak dojdzie do tej propagandy to ateiści też pójdą pod nóż. Islamiści tępią nie tylko chrześcijan ale także innych nie wiernych dopóki nie przejdziecie na islam tak więc nie tylko chrześcijanie będą mieli problem. Media szerzą propagandę no sorry mieszkam za granica i widzę co się dzieje. Media w polsce jeszcze mało pokazują.

Gość fiołkowapanna
szkoda gadac co sie dzieje w tych krajach.. kiedys mieszkalam w Libii,to był istny koszmar a faceci gdy widze kobiete na dodatek polke-blondynke w normalnym ubraniu czytaj-spodenki i koszulka to maja sline po kolana.. sama sie zawsze balam chodzic gdziekolwiek..na szczescie jestem juz w Polsce i tu juz zostaje;)

Gość gość
Poczytaj sobie tu na kafe jak bluzgają na wiare i Boga wlasnie ci, którzy mienia się katolikami. Jak obrazaja wlasny kraj, rodakow. Nigdzie nie czytałam, by inne nacje tak pluli we własne gniazdo. Najpierw sami się szmacimy, a potem budzimy z reka w nocniku. Druga sprawa to rzeczywiście wojna religijna bylaby najgorsza z wojen. Fanatycy a takich jest niestety większość na swiecie oby nie pokazali na co ich stać. Nadziej w tym, ze nie dyponuja jeszcze wystarczajaca potega militarna. My sami najpierw uderzmy się w piersi i przyznajmy do tego, jaka jet ta nasza wiara...

Gość gość
miało być "pluly" nie "pluli"

Gość gość
Ale katolik nie ucina ludziom głów, nie wysadzi metra czy samochodów, nie detonuje bomb i nie mówi o tym, ze może zabijać własne dzieci bo im wiara każe Jak tutaj się wypowiedziała jedna z matek, która przeszła na islam. Jak będzie chciała to utnie synowi łeb bo jej tak Allah nakazuje. Nikt mi nie każe jako katoliczce, zakładać jakiś szmat na łeb i chodzić w sukniach do ziemi. Mąż mnie nie leje bo jego Bóg tak mu każe i nie traktuje mnie jak podgatunek nie ma 10 żon i 20 dzieci. Owszem są alkoholicy, damscy bokserzy, narkomani ale w każdym kraju tacy są. I to jest zupełnie inna sytuacja. My katolicy masowo nie działamy przeciwko światu.

Gość gość
pozwólcie na powszechne posiadanie broni zobaczymy naszą kulturę i wstrzemiężliwość

Gość gość
po pierwsze islam jest jeszcze w głębokim średniowieczu, jakim było chrześcijaństwo, 500, czy więcej lat temu. W ich mniemaniu najprostszym sposobem dostania się do raju i mieć w nagrodę 77 dziewic, jest zginąć i zostać męczennikiem, a chrześcijanie , których zabije przy okazji, będą mu przez wieczność służyć. Ich prorok wzorował się na Starym Testamencie, a tam wyraźnie pisze, o patriarchacie o tym, że kobieta jest tylko po to by służyć chłopu

Gość gość
Mnie tam nie obchodzi co było kiedys 500 lat temu czy dalej bo to nie te czasy. A co do posiadania broni to nie boj się jak ktoś chce to znajdzie sposób aby ja mieć i akurat pozwolenia taka osoba mieć nie musi. Oni maja prymitywne zachowania i nawet w prymitywny sposób zabijają ludzi.

Gość gość
każdy ma swojego dzikusa popatrzeć tylko na reakcje naszych kierowców tylko poluzować prawo i bonanza gotowa.