Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Swędząca pochwa

Polecane posty

Gość gość

Błagam...pomóżcie! Przed wczoraj okropnie swędziała, normalnie wytrzymać się nie dało... wczoraj, tak spuchła że normalnie bielizna napięta. I ten okropny śluz i zapach.... Okropnie swędzi, ledwo siedzę. W szkole na wf...myślałam że umrę! Błagam...poradźcie mi coś :(

Gość gość
Kup sobie w aptece czopki (przeciwgrzybicze),płyn do higieny intymnej.Wieczorem mozesz robic sobie takie przymoczki z kory dębu.Po tym smarować kremem Clotrimazolum(kupiuc w aptece) Nie nosic obcisłych spodni,majtek(najlepiej bawełniane),odstawic słodycze.

Gość gość
A ten płyn to w aptece dostanę? I ile to wszystko będzie kosztować, bo wolałabym się matki o kasę nie prosić :/

Gość gość
Ale pojechałaś z tą cytryną?? sama sobie posmaruj to zobaczysz jak sie tańczy

Gość gość
A po ilu dniach może przejść?

Gość gość
Płyn sam nie załatwi tematu,musisz miec jeszcze czopki i ten krem.Myśle ze w kwocie 40zl sie zamkniesz

Gość gość
40zł? :O Kurde :///

Gość gość
No niestety te leki sa drogie.

Gość gość
Masz w domu rumianek?Zaparz mocny koncentrat i lekko cieplym przykladaj i zmieniaj opatrunki

Gość gość
To chyba bardziej stawiałabym na infekcję. Bo to nie na zewnątrz ten śluz tylko utrzymuje się "w środku". Nie, mam 14 lat ;__;

Gość gość
ja smarowala, chodiz o zakwaszenie sordowiska, grzyby nie lubia kwasnego PH

Gość gość
A ile kosztują same te czopki? Bo tylko nie wiem ile one same kosztują, a ta maść dość tania :)

Gość gość
zreszta po cytrynie boli tlyko przez pare minut i przy podciernaiu,ale juz nie piecze

Gość gość
najlepiej powiedz mamie, nie ma się czego wstydzić bo drożdżyca atakuje kiedy organizm jest osłabiony np po antybiotykach.

Gość gość
Hmmm... dzisiaj skończyłam właśnie brać antybiotyk i w ostatnim tygodniu jadłam więcej słodyczy, czy to może być od tego? :/

Gość gość
Kwaśnym mlekiem możesz przecierać.

Gość gość
Oczywiście, że to od tego. Weź idź do matki i jej powiedz.

Gość gość
tak to prawdopodobnie od tego a jeśli będzie dobrze leczone to szybko przejdzie... moja koleżanka jak nie mogła dostać się szybko do ginekologa, poszła do rodzinnego i dostała leki na receptę.

Gość gość
Nie posiadam takiego :D A jest coś oprócz tych czopków, o podobnym działaniu, pod inną nazwą? Bo zamierzam rano mamie dać kartkę z nazwą żeby kupiła, ale się nie domyśliła o co kaman :/

Gość gość
inne sa na receptę

Gość gość
No to co ja mam jej powiedzieć? "Zapisz mnie do ginekologa bo mam jakąś infekcję?" Okropnie to brzmi ://

Gość gość
nie kombinuj tylko jej powiedz, to żaden wstyd, na pewno i tak zapyta w aptece na co te leki.

Gość gość
Fytofontana Gyntima czopki ok 14zł

Gość gość
A może swędzi bo potrzebuje sexu

Gość gość
po antybiotykach wyjałowiłas florę bakteryjna,na pryzslosc aplikuj sobei czopek w c**ę jak pryzjmujes zantybiotyki a lykaaj oslonowo trilac,zeby blony sluzowej brzuch nie podraznic- porad tej od cytryny

Gość gość
A jaki jest zapach? Bo jeśli rybi to masz zapalenie bakteryjne a nie grzybicze. Z domowych sposobów polecilabym Ci irytację. Irygator kosztuje ok 12 zł. Możesz sobie kupić Tantum Rosa do sporządzania irygacji albo zwykłym octem. Na 500 ml przygotowanej ostudzonej do temperatury ciała wody dodajndwie łyżki stołowe octu. Do tego możesz sobie zakładać czosnek. Na noc i na dzień. Obierz zabek czosnku, nawlecz na nitkę i do środka. Tańszej metody nie znajdziesz.

Gość gość
Właśnie powinnaś powiedzieć mamie. no chyba, że jest zacofana i myśli, że drożdżyce to od kontaktów z facetami. Clotrimazolum ok 6 zł krem, czopki Clotrimazolum chyba ciut droższe. Wspomniany rumianek załagodzi trochę pieczenie, a kwasne mleko, czy dobry kefir o którym wspomniałam dostarczy ci trochę probiotyków. Przy następnych antybiotykach, absolutnie żadnych słodyczy, zamiast tego kiszona kapucha.

Gość gość
Ehh. No trudno. Na następny raz przed wizytą u lekarza z zapaleniem oskrzeli sama się pokuruję Ale teraz nie miałam innego wyjścia ://

Gość gość
Jeżeli cię płyn przerasta i matce nie chcesz mówić to co będzie jak zajdziesz w ciążę, to dopiero będzie jazda, ryp się dalej :D

Gość gość
Ale bez recepty to tylko masc clatro....jej sprzedadza