Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

37 tc jakie ruchy odczuwacie Mamy

Polecane posty

Gość gość

Moja to tak jakby caly dzien spala. Costam wieczorem, costam w poludnie najbardziej w nocy, ale caly dzien prawie nic. A jak to u Was?

Gość gość
różnie, dzisiaj cały dzień sie wierci, a wczoraj cały dzień jakby spał :) ale mało przyjemne już te ruchy :) ciesze się że za tydzień będzie po wszystkim i sie po prostu przytulę do mojego maluszka :)

33 tydz. też w dzień śpi, szaleje pod wieczór, też czułyście okropny ucisk na przeponę?momentami aż trudno dech mi złapać:/

Gość gość
za tydzien? a ty prorokiem jestes? tylko 3 procent dzieci rodzi sie w terminie wiec moze sobie jeszcze pochodzisz

Gość gość
nie muszę być prorokiem :) mam wyznaczony termin cc na 18 grudnia - to będzie dokładnie w 37 tc, bo mam problemy zdrowotne i nie mogą czekać do 39 tc

Gość gość
a ucisk na przeponę też mam straszny i niestety bardzo mi nogi puchną:( dopiero co wyszłam z patologii gdzie mnie próbowali ustawić, ale wiele to nie dało niestety:(

Hej. Jestem w 39 tc i termin mam na ten piatek. Ogolnie moj mały jest bardzo aktywnym dzieckiem, niezaleznie od pory dnia. Ale jakos od wczoraj/przedwczoraj - jakby sie deko uspokoil.. Tzn do tej pory szczegolnie poznym wieczorem dawal popalic :) tak do ok.1.00-tzn rozpychal sie, nozki w zebra wpychal. A najgorzej jak rusza sie na dole, ból w pochwie niesamowity.. Jednak wczoraj w nocy zauwazylam,ze nie wyczulam zeby sie ruszal pomimo mojego czestego wstawania do wc lub przekrecania sie. Ok.5.00 troche podotykalam brzuch i po czasie zaczal sie ruszac. W ciagu dnia tez,tylko mniej. Dzis to samo.. Nawet ok.poludnia troche sie zmartwilam ze praktycznie niewiele ruchow,znow powtorzylam akcje z brzuchem.plus zjadlam ciastko i pomoglo. Slyszalam ze przed porodem dziecko moze sie troche uspokoic..ale jak to jest? Nie wiem...pierwsza ciaza:)