Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

źle się czuję

Polecane posty

Gość gość

ciągle mam zawroty głowy, mdli mnie, jestem zmęczona, śpiąca, nie mogę się skoncentrować, ani patrzeć na jedzenie, mało jem, a wciąż tyje. Na dodatek boli mnie brzuch, kręgosłup i puchną mi nogi. Nie wiem co to może być. Na pewni nie ciąża. Ktoś ma jakieś pomysły?

Gość Duet
Sprawdź pilnie tarczycę. Biegiem do endokrynologa. Tycie bez powodu to główny objaw . Inne objawy też sugerują ,że to tarczyca, nadczynność lub niedoczynność. Zdrówka!

Gość gość
Albo haszimoto

Gość gość
Duet dziękuję, dostałam skierowanie na morfologię, w tym TSH i CREA (lekarz podejrzewa, że to może nerki), w poniedziałek idę do neurologa, mam też skierowanie do chirurga naczyniowego. Mam nadzieję, że coś się wyjaśni ;)

Gość gość
pamiętaj, ze TSH powinno być mniej więcej 1 jeśli będzie większe niż 2, to oznacza niedoczynność nie patrz na wyniki laboratoryjne, które podają, że TSH powinno być do 4,20, bo to przestarzałe normy

Gość gość
będę pamiętać, a morfologia jutro (boję się jak cholera)

Gość gość
Z tym mniej więcej 1 nie przesadzaj, bo to zależy od samopoczucia. Jestem Hashimotką zdiagnozowaną od 3 lat i dla mnie optimum TSH to ok. 1,5-1,8 a dużo ważniejsze niż to są proporcje ft3 i ft4. Ok. 1 utrzymywałam tylko w ciąży bo wtedy lekarz tak zalecił.

Gość Duet
Nie zauważyłam wcześniej, że puchną nogi i boli kręgosłup. - fakt, to może być od nerek. Pewna Monika miała nieco opuchnięte nogi ale to była wina jakiejś wady serca- kręgosłup jej nie bolał. Słonko, nie bój się przed czasem, może się okazać, że to nic strasznego i da się wyleczyć. Stres zatrzymaj przynajmniej na teraz! Pewne jest,że musisz teraz ganiać po lekarzach, laboratoriach :). Powodzenia. Trzymam kciuki!!!!

Gość gość
TSH 2.25 w normie :) mam za mało monocytów, a za dużo MCHC, współczynnik filtracji nerkowej (GFR) - 111,21, minimalna wartość dla mnie to 90, więc chyba ok. Dostałam skierowanie na tomografię głowy, może ona coś wyjaśni.