Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wywyobrazacie sobie ze w szkole mego dziecka ucza nauczyciele bez magistra szok

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko ma 10 lat i okazalo sie ze ucza go nauczyciele (dwoch) BEZ TYTULU MAGISTRA szok!!!! niby maja studia ale nie magisterskie jak wiec ich zatrudnil dyrektor? teraz przeciez nie mozna uczyc bez mgr w szkole

Gość gość
gówniarstwo w klasach 1-3 mogą, a jeśli są w trakcie studiów też mogą 🖐️

Gość gość
można..mój znajomy tez nie ma magistra a uczy angielskiego

Gość 1234gosc567
ja tez jak zaczynałam prace to bylam w trakcie robienia mgr:)

spotkalam sie z tym, ze bez magistra po collegu językowym cuczą niektorzy, choc oczywiscie to swiadczy o niezbyt dobrze wyspecjalizowanej kadrze ped ,a co za tym idzie renoma szkola marniuchna

Gość gość
k******.a co jest takiego do nauczania w SP ze trzeba do tego magistra? debile :D

Gość gość
haha z takim podejciem to po co konczyc pedagogike zeby uczyc w szkole kazdy umie nauczyc dziecko pisac i czytac:D

Gość gość
w szkole można uczyć z licencjatem więc się nie oburzaj, a powiem ci ze ja jeszcze licencjatu nie miałam a juz uczyłam w szkole. dyrektor musi pismo wystosowac do kuratorium a oni muszą wyrazic zgode:)

nie bylabym zadowolona z takiej szkoly dzieci,ktora przyjmuje nauczycieli bez mgr a co gorsza bez licencjatu. To niezbyt dobrze o niej swiadczy. Status marny :/

Gość gość
taaa, chyba uczylas woźna jak szatnie otwierać hehehe

Gość gość
w przedszkolu w którym jest moje dziecko są 2 panie z licencjatem, normalnie na etacie.

Gość gość
ale przedszkole to nie nauka 5 klasisty, prawda???

Gość gość
przysięgam na moje życie że uczyłam w szkole robiąc studia licencjackie!

Gość gość
...ale chyba musialas byc w trakcie magisterium? przerwanie studiow równa się wymowieniu? zgodnie z nowa ustawa nauczyciel musi mieć wyższe studia kierunkowe..?

Gość gość
byłam na studiach licenjackich i znalazłam pracę w szkole podstawowej, tzn jedna nauczycielka poszła na macierzynskie i ja wskoczyłam na zastepstwo. Miałam normalnie umowe o prace na rok. Moj kolega był tam nauczycielem i powiedział dyrektorce że ma koleżankę która potrzebuje pracy, tak więc tym sposobem mnie tam przyjęli. Oczywiście jak wspomniałam wcześniej dyrektorka musiała uzyskać zgodę kuratorium. Nie wiem o co takie oburzenie. Prawo w Polsce na to pozwala

Gość gość
tepaku jak robila linecjata to nie byla w trakcie magisterskich matole!!!!

Gość gość
a to było w 2006/2007 roku. Jak dobrze sięgam pamięcią byl to moj trzeci rok studiów, miałam pisać pracę. Nie wiem czy teraz coś się zmieniło, obecnie posiadam tytuł magistra i uczę w przedszkolu.

Gość gość
Etam ważne żeby dobrze uczyli .W końcu to tylko podstawówka .

Gość gość
Skonczylam kierunkowe (fil.pol.) studia kilkanaście lat temu. Ze specjalizacja nauczycielska. Ale po dyplomie otworzylam wlasna firmę. I teraz, gdybym chciala wrocic do zawodu wyuczonego,musiałabym najpierw zrobić podyplomowke... A Wy tu piszecie, ze bez mgr mozna tez uczyć... ;)

Gość gość
bo jak nie uczysz parę lat to może ci kazą przejsc szkolenie pedagogiczne, na pewno nie podyplomowke haha. (choc chyba nawet nie masz racji, bo żona mojego kuzyna byla bezrobotna polonistka i po paru latach znalazla prace w szkole jako nauczycielka polskiego i nic jej nie kazali robic, zadnych dodatkowych szkolen) nie znasz się a piszesz głupoty...

Gość gość
do debilek, które się wypowiadają a nie mają pojęcia o niczym: w szkole podstawowej oraz gimnazjum można uczyć z licencjatem, nie trzeba miec magistra!!!

Gość gość
zgadzam sie z gosciem wyzej sasiadka miala 5 lat przerwy, po stazu zaszla w ciaze i nie pracowala, od tego roku dostala etat, ale....jest w trakcie mgr ale nie bylo nauczycieli do angielskiego

Gość gość
Ha ha ha, podyplomowke, pytalam dyrektorki...

Gość gość
Tu gdzie mieszkam bezrobocie straszne wśróś nauczycieli a w szkołach zatrudniają bez magistra, i nic zrobić się nie da!!!! Wszędzie układy

Gość gość
jasne.... jaką podyplomówkę? przestan bredzić. uprawnienia ma się do końca życia, chyba ze cos w dziedzinie języka polskiego się zmieniło :D albo zmyslasz albo dyrektorka niedoinformowana jakas.

Gość gość
Mozna uczyc z licencjatem, ale trzeba byc w toku ksztacenia, z celem końcowym - magisterium. Chyba, ze jest to szkola w jakiejś zapadlej dziurze, z pensja tak niska, ze innych chetnych na taki etat nie ma.

Gość gość
można też uczyć będąc w trakcie studiów licencjackich, tylko dyrektor placówki musi się o to postarać

Gość mama31warszawa
moja wychowawczyni w liceum ucząca języka obcego nie miała tytułu magistra - co nie zmienia faktu, że była fenomenalnym pedagogiem i nauczycielem. Zaszczepiła we mnie pasję do nauki tego języka, dzięki niej bez żadnych przygotowań specjalnych zdałam maturę na celujący, dostałam się na studia i zdałam 2 certyfikaty z tego języka.

Gość gość
Jestem ciekawa kim z zawodu są osoby wypowiadające sie na temat uprawnień pedagogicznych - ze niby w podstawówce nauczyciel musi mieć tytulu magistra..????