Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wywyobrazacie sobie ze w szkole mego dziecka ucza nauczyciele bez magistra szok

Polecane posty

Gość gość
Chyba, ze jest to szkola w jakiejś zapadlej dziurze, z pensja tak niska, ze innych chetnych na taki etat nie ma. xxx troszke się zagalopowałaś :P pensje dla nauczycieli są stałe, natomiast na tych zapadałych dziurach jest coś takiego jak dodatek wiejski, tak więc nauczyciele na wsiach więcej zarabiają niż ci w mieście :)

Gość mama31warszawa
a, dodam jeszcze, że to nie jakieś byle jakie liceum, tylko znajduje się regularnie w top 20 liceów w Polsce.

Gość gość
wykladam na studich zaocznych analize systemowa i nie mam mgr, jestem teraz trakckie pisania pracy, pracuję 2 rok, nie mam znajomosc****ozdrawiam

Gość gość
A wiecie jak wygląda droga awansu zawodowego nauczyciela (również wynikajaca z wyżej wymienionej ustawy),"wiecie ze nauczyciele ksztalca sie ustawicznie? Znane są Wam takie określenia jak: nauczyciel stażysta,mianowany, dyplomowany ? Wiecie czym sie jeden od drugiego różni?

Gość gość
autorka wielce oburzona pani :) powiem ci w sekrecie, że na lic więcej uczą niż na mgr. To na studiach licencjackich miałam praktyki w szkole podstawowej oraz gimnazjum, to na studiach lic miałam specjalizację nauczycielską. studia mgr to tylko wisienka na torcie

Gość gość
Sorry, na jakich studiach zajecia prowadzi osoba bez magistra??? Chyba nie jest to ani UJ, UW, UAM? jakas prywatna uczelnia? :P

Gość gość
Marnie. Nawet w szkole praca po znajomości? :D

Gość gość
tak, prywatna uczelnia:)

Gość gość
Kończyłam studia 5-cio letnie (z podzialu 3 plus 2 u nas się wycofano po pierwszym roku) i po 3"mialam praktyki w podstawówce (gimnazja weszly poźniej),"a po 4 w LO

Gość gość
haha autorko durna pindo! jakies to trzeba miec uprawnienia zeby moc uczyc twojego wypierdka?????????? aahahahhahaa

Gość gość
...po 5 tyg.w każdej szkole

Gość gość
Wydaje mi sie, ze glównie udzielają sie tu osoby nie mające pojęcia o pracy nauczyciela i wymaganiach jakie stawia kuratorium...

Gość gosccc
I tak nie szanuje sie nauczycieli czy z mgr czy bez. Sami sobie jestescie potem winni ze dziecko nie potrzebuje autorytetow nie uczy sie. Bo niby dla kogo dla tej kretynki co wystawia oceny? Zastanowcie sie jak sie wypowiadacie o nauczycielach i potem nie wymagajcie o dziec****sluchu jesli chodzi o nauke.

Gość gość
Uprawnień nie masz do końca życia. Jeśli nie pracujesz w zawodzie - tracisz je. I dlatego konieczna jest podyplomowka...

Gość gość
...jesli ma sie juz tytul mgr, oczywiście. jak nie- wystarczy dokończyć po prostu studia.

Gość gość
A w szkolach na wsi, owszem, ma sie różne dodatki, ale. niekoniecznie dostanie się caly etat w czasach niżu demograficznego. A na przy niepelnym pensum, to i pensja mizerna...

Gość gość
HHmm ciekawe... nie uczyłam 5 lat w szkole, potem znalazłam pracę normalnie na etacie jako nauczyciel języka angielskiego, żadnych podyplomówek ani nic nie musiałam robić.

Gość gość
Po pierwsze - 5 lat to nie 10, po drugie - anglistów jest malo, to poszukiwani specjaliści. wystarczy spojrzec na listę wolnych etatów oglaszanych na stronie kuratorium każdego wojewodztwa...

Gość gość
anglistów jest mało??? o mamo co za bzdury opowiadasz! wiesz ile ja pracy szukałam? w Łodzi w wydziale edukacji zrobili wielkie oczy, jedna babka to mnie wysmiała prawie ze, powiedziała ze co ja chce, ze tyle jest podan i w ogole.... w calym kraju jest masa anglistow, jedyne wolne etaty sa w Warszawie, ale tam nie chce bo po 1 nie poodba mi sie to miasto a po 2 jest za drogie, nie wyzylabym za ta pensje

Gość gość
To popatrz na stronę wlkp kuratorium, ile jest ofert dla anglistów...

Gość gość
no patrze i jakoś nie widzę, podeslij stronkę, chyba jestem slepa

Gość gość
chyba nie ważne jest kto ma jaki tytuł tylko czy potrafi pracować z dziećmi i przekazać im wiedze Znam magistrów którzy nie potrafią nic nauczyć i wolałabym aby moje dziecko uczyła osoba po licencjacie ale z powołaniem niż taki magister...

Gość gość
To żadna nowość :D a wyżej srają niż d**y mają, niedouki.

Gość gość
"tresc uznano za spam" :-o tak nas Kafeteria zalatwia :( sprobuje jeszcze raz probuje oszukac Kafe;)http://uml.lodz.pl/miasto/edukacja/praca_dla_nauczycieli_/ tu jest jedna oferta z Lodzi moje miasto to Poznań, Twojego nie przegladalam wrzuć odp.haslo w Google, kwerendy Cię przecież na studiach uczono, prawda? ;)

Gość gość
Cóż, tak jak traktujecie nauczycieli, przenosi się na to, co sie z gronem tym dzieje. Z mojego roku do zawodu poszli...najgorsi. Plus paru zapalecow, ale ci szybko sie ze szkol wycofali. I to nie młodzież wystraszyła, ale uklady w pokoju nauczycielskim, wysokosc pensji i....tacy rodzice jak tu sie wypowiadajacy...

Gość gość
niepubliczna szkoła... dziękuję za takie :) a widzę ze jest dla plastyków i matematyków ale na zastepstwo, a na zatepstwo sa zawsze, ale kazdy raczej szuka pracy na stałe

Gość gość
Wiesz co? Wkurzasz mnie... Szukanie zajęli mi dwie minuty. Moze gdy Ty poświęcisz temu pięć minut, to i publiczną tez znajdziesz . Ale w czasie trwania roku szkolnego nie licz na cos poza zastępstwem. Chyba, ze szukasz etatu na...przyszly rok szkolny

Gość gość
* zajęło

Gość gość
ale ja NIE CHCE zebys mi szukala. pragne tylko pokazac ze nie ma pracy dla nauczycieli. a to co pokazlas to sa same zastepstwa.

Gość gość
szuakałam pracy w szkole wiele lat, i jak juz pisalam pracuje w szkole (dzieki znajomosciom), choc musialam sie przeprowadzic do innego miasta, znacznie oddalonego od mojego rodzinnego. siedze w temacie od wielu lat wiec wiem jaka jest sytuacja na rynku, a ty probujesz mi wmawiac ze jest tak duzo pracy dla nauczycieli. otoz odpowiadam: nie, nie ma!