Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy niemowlak moze miec stulejke

Polecane posty

Gość gość

Witam kochane dziewczyny pomozcie bardzo prosze bo juz mam metlik w glowie. Niedawno przyjechalam do PL z holandii z 9miesiecznym synkiem. Pierwsza wizyta u polskiego lekarza i juz problem - stwierdzil ze musze synkowi mocniej sciagac napletek - sam to pokazal zrobil to ewidentnie na sile i skorka lekko pekla w jednym miejscu ale to zobaczylam juz w domu. Teraz probuje ten napletek sciagac jak zalecil przy kapieli ale tylko i wylacznie do oporu i widze ze jest on bardzo waski: na szczycie siusiaka tworzy sie maly czerwony lejek i ja dalej juz skorki nie ciagne. Czy to jest stulejka? Jak wygladac powinien napletek u 9miesieczniaka?

Gość gość
Up pomozcie plis

Gość gość
Idz do pediatry

Gość gość
U niemowlaków jest fizjologiczne zwężenie napletka, dopóki daje się odprowadzić na tyle że cewka moczowa jest odsłonięta i nie ma stanu zapalnego, to nie ma się czym niepokoić. Aczkolwiek jak jest wąski zalecane jest odsuwanie- nie na siłę, ale na ile jest "luzu" przy kąpieli, u nas efekty były widoczne.

Gość mamaBartusiamałego
Mam 8 miesięczne dziecko i pediatra tez mu na siłe ściągnął (nie wiem ile) aż krew była. Potem ładnie zsuwałam troszkę aż nagle nie dało się znów ani kawałka :( Poszłam do lekarza rodzinnego i stwierdził,że jest stan zapalny i zagroził chirurgiem. Dziś lecę do pediatry :(

Gość gość
też tak miałam tylko że u 3 latka, nagle pojawił się problem z naciąganie napletka, był czerwony i nie bardzo dało sięgo naciągnąć, synkowi sprawiało to ból i dyskomfort.Musieliśmy jednak udać się na nacięcie chirurgiczne ponieważ non stop był stan zapalny i nie dało się naciągać.Chirurg delikatnie w znieczuleniu miejscowym naciął napletek i teraz jest już ok.