Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaBartusiamałego

Przeciekające pieluszki w nocy

Polecane posty

Gość mamaBartusiamałego

Mam dość,nie wiem już co robić! Mamy 8 miesięcznego synka,używamy pieluszek pampers active 5 (Bartek jest duży i długi). W okresie noworodkowym przeciakały nam zawsze z lewej strony,położna mówiła,że to normalne,że on sika w tę stronę i może tak być-OK. Potem było dobrze,przeszliśmy nawet na pieluszki Huggies i Dada aż znów jakiś miesiąc temu to samo! Wróciliśmy do pampersów i nic to nie dało. W tym tygodniu już 3 raz przeciekła! Dziecko mokre po szyję a z nim piżamka,śpiworek,prześcieradło... Zorientowałam się,bo dziecko się wierciło niespokojnie. Bartek nie je już w nocy dopiero od 2 tygodni,cieszyłam się,że noc przesypia a teraz muszę go budzić,przewijać i nakarmić,bo nie zaśnie inaczej! Co robić????? Pieluszkę zakładam po kąpieli a budzi się normalnie o 7 rano. A może on za dużo siusia?? :( Proszę o opinię :( Dziekuję.

Gość gość
8 miesiecy i 5 uzywasz?rzeczywiscie duuuuze dziecko. Moze za duzo pic mu wieczirem dajesz?

Gość mamaBartusiamałego
Dziewuszki żadna się nie wypowie? Nikt nie ma tego problemu???

Gość mamaBartusiamałego
A większe pieluszki nie są bardziej chłonne? Starannie zaklejam i dokładnie owijam,nie ma żadnych szczelin,luźne nie są :( Bartek waży 9 kg. To co ,może być,że za duże są? Ale zawsze ciut większe kupowałam pieluchy,a nie przeciekały,dopiero ostatnio i 3 rodzaje :( Pić nie daję dużo,szczególnie wieczorem. Po kąpieli jest mleko-210 ml.

Gość gość
Rzeczywiscie za duze pieluszki moga byc problemem. Ty poprzyczepiasz, a maly jak spi to sie wierci i przesuwa, a jak jest za duza to latwiej o przecieki. Sprobuj pieluszek w mniejszych rozmiarze, bo z ta chlonnoscia nie do konca jest tak ze wieksze maja lepsza. Tak samo jak z podpaskami dla nas - niektore grubsze sa mniej chlonne niz te super cienkie.

Gość gość
Mielismy ten sam problem. Mowicie, ze duzy...Moj syn ma 6-mcy wazy 9kg i mierzy 72cm... Moja rada ukladaj siusiak do gory przed zapieciem pieluszki.

Gość gość
moim zdaniem też za duże pampersy kupujesz, przeciez pampers 5 mają przedział wagowy od 11-18 kg, kup 4 są od 7-14 kg, poprawiaj środkowe falbanki po założeniu pieluszki :) czekamy na relacje czy coś pomogło

Gość gość
Oczywiście, że za DUŻE pieluchy - to jest problem :) Jak mały waży 9kg to spokojnie 4, normalną 4, nie żadną z plusem. Jak ma 8 miesięcy i 9 kg to nie jest jakimś wyjątkowym dzieckiem pod względem wielkości, a Ty mu zakładasz rozmiar jak dla 2latka :)

Gość gość
mam ten sam problem.... mój syn ma 22 miesiące. Gdy go odstawiłam od piersi to miał 13 miesięcy.Pierś zastąpił niekapkiem i potrafi przez noc wypić ok 1 l wody,soku. Pieluche musze mu w nocy zmieniać i od razu jak wstanie. Próbowałam mu nie dawać pić w nocy ale to tylko się kończyło histerią. Nie walczę już z tym bo czesto musze do pracy wstać o 4 nad ranem. Jedynie to w dzień chowam trochę butelkę aby trochę mniej pił. W dzien uzywamy dady a w nocy pampersa active 5 .

Gość gość
Jeżeli używasz DADĘ, to kup 4, nie 5!!! 5 jest na niego za duża!! Jeśli chodzi o Pampersy, to one są jakoś mniejsze od Dady.. spróbuj też z 4 czy tam 4+. Na pewno przy tej wadze 5 są za duże!!!! A jak go karmisz wieczorem? Mój je kaszkę na gęsto, popija niewielką ilością wody i pieluchy rano są średnio mokre.. czasem mniej, niż po 2-3 godzinach w dzień. Ale owszem, ZDARZAŁO SIĘ, że pieluszki przeciekły.. synek śpi na brzuchu i niestety cały mocz, kiedy sika, to zbiera się "u góry pieluchy".// I jak by młodszy (a pieluchy już takie na styk się robiły, bo to były 3), to bywało, ze budził się z mokrym brzuchem. ale to było dawniej.. A Ty masz teraz za duże pieluszki i dlatego tak jest.. pielucha za duża (lub za luźno założona, źle założona) oraz pielucha już przymaława, kiedy się przepełni, zaczynaj\ą przepuszczać mocz bokiem. Kub dziś Dady 4, bo są idelane na tę wagę... i sprawdź przez kolejny tydzień ;)

Gość gość
Za duże pieluchy ma luzy w pachwinkach i wszystko ucieka

Gość gość
Zmien na 4. Moja corke odpieluchowalam w wieku 1,5roku i nawet do 5 nie doszlismy a ty juz 5 zakladasz

Gość mamaBartusiamałego
Dada używamy rozmiar 4,tylko pampers 5. może faktycznie za duże,choć dokładnie zamykam itd,ale ok,spróbuje rozmiar 4 kupić. Choć od dada rozm 4 zaczęło się przeciekanie :( I one na bank nie są za duże. Kupię pampers 4 i zobaczymy. A pić,nie pije dużo,oólnie raczej mamy z tym kłopot,bo nie chce za bardzo. Po kąpieli na noc dostaje 210 ml mleka i nyny :) A te pieluszki rano to są wypełnione całkowicie....

Gość gość
Spróbuj pieluszek pampaers active baby ale rozmiar 4+ one mają specjalny wkład bardziej wchłaniający dla dzieci które dużo sikają

Też myślę że problemem są za duże pieluchy. Moja córka ma 9 miesięcy, waży 9,5 kg, ubranka nosi 80-86 a używa pampersów rozmiar 4 i myślę że jeszcze długo z tego rozmiaru nie wyjdzie

Gość mamaBartusiamałego
Czy ja dobrze rozumiem,że są pieluch pampers Activ baby PLUS? :)

Gość gość
Słuchaj, a może jeśli twierdzisz, że Twoje dziecko jest długie i chude, to spróbuj dady 3? Ona jest do 9 kg.. u mnie akurat były już za małe, jak synek ważył 8700, ale mój synek jest krótki, i sadełko mu się rozłożyło na udach.. więc tam się odciski robiły to zmieniłam na 4... W każdym razie, jeśli on jest chudy, na np. długie szczupłe nóżki, to taka 4 z dady też może być za duża.. Spróbuj z 3 Dady i Pampersem 4.. Chłonność tutaj nie ma znaczenia, aż tak bardzo, jeśli przy sikaniu wypłynie mu wszystko bokiem.

Gość mamaBartusiamałego
Właśnie teraz nie wiem co robić,bo zmierzyłam i Dada 4 jest taka sama jak Pampers 5...ale Dada 3 ledwo się dopinała i własnie przeciekała...

Gość gość
Nie.. po prostu jest rozmiar 4 i 4+

Ja miałam taki problem przy synku.. tyle że on był wielki- 9kg ważył jak miał 5,5 miesiąca :D i te duże pieluchy były w pasie dobre, ale za duże a te małe za małe w pasie.. wszystko uciekało- nawet kupa :D myślę że 4 pieluszki i co? FALBANKI!! 3 razy sprawdź falbanki :D

Gość gość
No to używaj dalej Dady 4 dobrze załóż pieluchę wysoko z tyłu i porządnie zapnij rzepy i ułóż siusiaka prosto.

Gość wczymmamyproblem
Jak za szybko przeszlam na wiekszy rozmiar to byly mokre plecy co noc. Moj ma 9,5 kg,ubranka 86/92,tez jest bardo dlugi a pieluchy 4. Na noc zakladam 4+ ,sa bardzo chlonne. Ostatnio przy idacych zebach moje dziecko pilo bardzo duzo w nocy, od zalozenia pieluchy na noc wypijal 250 ml mleka, czasami 2x150 ml wody i jeszcze o 6 ok 100-180 ml mleka a pielucha wytrzymywala do 7-8. Fakt,tone wazyla,ale adnych przeciekow.

Gość gość
Kup 4 + zobaczysz różnicę na pewno. Ja teraz tylko ich na noc używam. mam paczkę osobno tylko na noc