Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mrumrumau

Londynczycy poradzcie

Polecane posty

Gość Mrumrumau

Ludzie pomozcie. Caly nast tydzien musze dojezdzac z 2 strefy na pd londynu do 5 strefy na polnocy. Jak wyglada sprawa tygodniowki na metro? Czy taka na strefy 2-5 jest ok, czy musze jeszcze zaplacic za 1 strefe, choc tylko przez nia przejezdzam I nie wychodze z tuby. Troche mnie to zastanawia. Poprosze osoby w podobnej sytuacji o porady.

Gość gość
Musisz kupic od 1-5

Gość gość
No tos sie wkopala

Gość gość
kup auto - taniej wyjdzie!

Gość gość
wydaje mi sie to tak logiczne ze az szokujace ze sie pytasz- chcesz byc uczciwa to kupujesz 1-5 ale jesli o to zeby wejsc i wyjsc to kupujesz 2-5.

Gość gość
Auto wyjdzie taniej? Kompletna BZDURA. Faktem jest, ze kupienie samochodu w UK to znosny wydatek, ale... Co miesiac musimy placic ubezpieczenie (a te sa dosc wysokie), paliwo (tez nie tanie) plus raz na rok podatek drogowy (road tax - tez kosztuje), przeglad (mot), parking (parking permit), juz nie mowiac o niechcianym mandacie, naprawach, serwisach, nowych czesciach... Utrzymanie samochodu to ciagle i spore wydatki !

Gość gość
Kup 2-5 I powodzenia. I tak zdzieraja z ludzi ile sie da. Nie ma co byc "uczciwym"

Gość gość
Ty wyzej takie oszustwo i tak nie przejdzie,bo przy wyjsciu w 5 strefie odliczy sobie na oysterce za przejazd przez wszystko wiec nie p*****l.

Gość gość
ubezp. 350 na rok, road tax 120 na rok parking permit nie wszedzie potrzebny a teraz policz miesieczne bilety kolgeo :D

Gość gość
tu masz linka do cennika a o reszte najlepiej spytaj w kasie.

Gość gość
@01:51 - nie opowiadaj, bo akurat ubezpieczenie samochodu zależy od wieeelu rzeczy m.in. od tego jak długo masz prawo jazdy, czy posiadasz zniżki, ile masz lat, gdzie 'trzymasz' samochód (garaż, podjazd itd.), gdzie mieszkasz...road tax tez nie dla każdego jest ten sam, brat płac***onad 170 f na rok, to samo z paliwem, zależy ile, gdzie jak często podróżujesz, jeden wyda 100 na mc, a drugi 200 f mc...

Gość gość
nie opowiadam pisze o sobie i wielu innych ktorym sie oplaca miec auto !!

Gość gość
Piszesz tylko o ubezpieczeniu i road tax. a przegląd obowiązkowy co roczny (mot)? A paliwo? Naprawy? Wymiany tego i owego (choćby opon, klocków, oleju)... A jakiś nie daj Boże mandat...Auto to ciągle wydatki.

Gość gość
hehehe lepiej placic 116 funtow miesiecznie za bilety :P dzieki ale pozozstaje przy moim autku :D

Gość gość
Tak, znam wiele osob, ktorych utrzymanie samochodu w skali mc kosztuje duzo wiecej jak 116 f !

Gość gość
a czy ja powiedzialam ze wydaje na auto 116 miesiecznie??? NIE. moje przeliczenia sa jasne bo bralam pod uwage bilety..nie opyla sie i tyle. kup dobre auto a nie bedziesz mial wydatkow ...proste. i nie wmawiaj mi na sile ze metro wyjdzie taniej,bo niestety tak nie jest!!

Gość gość
Gdzie Ty mieszkasz i co to za samochód, ze TYLKO 350 f rocznie za ubezpieczenie ???

Gość gość
Moze Tobie auto się bardziej opłacą niż metro, ale nie wszystkim tez

Gość gość
Metro na 1-5 kosztuje prawie 200 f mc...

Gość gość
londyn polnocny-honda acord.

Gość gość
To prawda ze nie kazdego stac,bo sama nie moiglam sobie na to pozwolic 3 lata temu.

Gość gość
I nie kazdy ma prawko....a poza tym te korki

Gość gość
tylko głąby nie mają prawa jazdy

Gość gość
Prawo jazdy tez kosztuje...

Gość gość
Ja sie pozbylam samochodu po przyjezdzie do Londynu, nie ma gdzie parkowac, a dojazd samochodem w godzinie szczytu zajalby mi 2 razy tyle co dojazd pociagiem. Wole jednak kupic miesieczny bilet za 100 funtow (zona 2-4) i nie martwic sie o benzyne, oplaty itp. Wydaje mi sie, ze zalezy gdzie sie mieszka, gdybym mieszkala na obrzezach Londynu, to pewnie oplacaloby mi sie miec samochod.

Gość gość
gość Prawo jazdy tez kosztuje... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx to zamiast płacić za jakieś beznadziejne prywatne studia w Polsce, trzeba było robić prawo jazdy!!! kompletnie jesteście do życia nieprzygotowani!!! ani zawodu, ani jakichkolwiek umiejętności, ani prawa jazdy - dno!!!

Gość gość
13:21 Tylko głąby piszą takie rzeczy tępy POlaczku

Gość gość
wpisał się kolejny głąb bez prawa jazdy!

Gość gość
Wal się cwelu, który ocenia innych przez pryzmat posiadania