Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LadyVaga

Czy będąc na marzierzyńskim można założyć firmę ktoś wie

Polecane posty

??? Poza tym chciałam zapytać czy jeśli założyłabym firmę to po otrzymaniu wypowiedzenia należałaby mi się odprawa?

Gość pan od prawa
konsultacje prywatnie 50 zl za godzine

Gość gość
zapytaj w pipie albo w pupie ;-)

Gość Piotrhjajfejaefjwfj
W czasie urlopu wychowawczego pracownik ma prawo podjąć pracę zarobkową u dotychczasowego lub innego pracodawcy albo inną działalność, a także naukę lub szkolenie, jeżeli nie wyłącza to możliwości sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem. Kodeks Pracy Art. 1862 § 1.

Ja jestem na urlopie MACIERZYŃSKIM. To jest różnica. Mam wszystkie składki i wypłatę. Firma chce się nie pozbyć po ponad 10 latach pracy...

Gość Piotrhjajfejaefjwfj
http:/ /www.bankier.pl/wiadomosc/Interwencja-Bankier-pl -czy-moge-zalozyc-firme-bedac-na-wychowawczym -2557144.html Ciekawy artykuł dotyczący działalności zarobkowej w czasie urlopu i prawach jakie C**przysługują. A jak wynika z artykułu, który w poprzednim poście zarzuciłem, możesz założyć działalność, ale prawa w niej nie może Cię absorbować na tyle byś nie mogła zająć się dzieckiem. Oznacza to również to, że nie możesz przerzucić na kogoś odpowiedzialności za sprawowanie opieki, bo to Ty pobierasz świadczenie.

OK. Mogę sprzedawać towar przez net w godzinach popołudniowych jak Mąż jest w domu... Pytanie jeszcze czy jak "wrócę" do pracy i dostanę wypowiedzenie czy dostanę odprawę?

Gość Piotrhjajfejaefjwfj
Przepraszam za pomyłkę :) Z tego co przed chwilą wyczytałem na macierzyńskim można wykonywać pracę w wymiarze najwyżej połowy etatu u swojego pracodawcy.

Gość Piotrhjajfejaefjwfj
http:/ /forumprawne.org/ Co do tej odprawy, powinnaś ją dostać jeśli masz umowę na czas nieokreślony. Zadaj dla pewnośc**pytanie na forum, do którego link zamieściłem. Sorki, że jest pocięty, ale to podobno spam ;)

Gość Piotrhjajfejaefjwfj
Na allegro chcesz handlować czy założyć sklep internetowy ? To w sumie dobry pomysł taki e-biznes, bo umożliwia pracę w domu. A co do firm, które w perfidny sposób pozbywają się ludzi, brak słów...

OKi, popytam. Zależy mi... mam malutkie dzieci, a firma w której jestem zatrudniona szefów ma............. temat nadaje się do expresu reporterów.

Gość Piotrhjajfejaefjwfj
No niestety w Polsce masa jest firm, które balansują na cienkiej granicy prawa i bezprawia.