Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anika3456

badanie USG 3D lub 4D co gdzie za ile KRAKÓW

Polecane posty

Gość anika3456

mamusie, z polecenia lekarza mam wybrac sie na badanie USG w kierunku wad płodu. z tego co mam napisane robi sie je miedzy 18 a 24 tc. czytałam gdzies ze badanie 3D to trójwymiar -widać zarys dziecka stworzony metoda komputerową, a 4D to usg trójwymiarowe ale ogląda się dziecko w rzeczywistym czasie w takim razie badanie w kierunku wad płodu to 3D czy 4D? i byłabym wdzięczna za namiary klinik gdzie można wykonac to badanie tanio a dobrze :) z góry dziekuje

ja ogólnie chodze prywatnie do ginekologa robi 3d jak i 4d ale na wady genetyczne trzeba isc do innego lekarza bo nie stety on nie robi ale na tyle sie zna ze mnie uspokił:)jest ginekologiem od 30 lat i wice ordynatorem w szpitalu bardzo fajny lekarz a za wizyte płace 130 zł

Gość gość
Jeśli w Krakowie to tylko w www.sofimed.pl, ja też tam uczęszczałam w czasie ciąży i uważam, że prywatna usługa to coś za co warto w takim wypadku zapłacić. USG jest świetnej jakości, możliwość wykonania USG 4D a co najwazniejsze miła i pomocna obsługa szczególnie w przypadku kobiet w ciąży.

Gość malowako
A to juz zalezy jakie dokladnie wady moze miec maluszek. 4D jest dobre na przyklad przy rozszczepie wargi albo podniebienia (niestety moja Julka ma, ale też dzięki 4D wiedzielismy wcześniej). A 3D szybko wykrywa zespół Downa. Ogólnie mówiąc to jeśli chodzi o miejsce w Krakowie gdzie zrobić to polecam (już nie Tobie, bo pewnie maluszek już jest nawet dość duży, ale osobom które bęą teraz szukać) Ultragen, ja tam własnie chodziłam w czasie mojej ciąży.

Gość Katarzyna

Robiłam badanie usg jak byłam w ciąży w placówce Centrum Diagnostyczno Medycznym Prima Med w Krakowie przy ul. Cieszyńska 16  Bardzo fachowa obsługa tam jet i moge ją polecić