Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulucynka

Jak zapoznać z opiekunką

Polecane posty

Gość lulucynka

Niedługo wracam do pracy. Od przyszłego tygodnia zacznie przychodzić niania na "oswajanie". Mój mały ma 16 miesięcy, jest małym dzikuskiem, który boi się obcych. Nawet dawno widzianej babci nie ufa. W obecności obcych nie schodzi mi z kolan, marudzi. Nie wyobrażam sobie, by przyzwyczaił się do obcej pani, jestem bliska rozpaczy, bo do pracy muszę wrócić. Co zrobić? Boję się, że ta pani zrezygnuje widząc, jak trudny jest kontakt z moim maluchem. W sklepie i salach zabaw nie boi się obcych, bo nie zwracają na niego uwagi, podchodzi do dzieci itd. Jak sobie poradzić z tą sytuacją, jak go przygotować i nianię?

Gość gość
Dobra nianie nie bedzie miala z tym problemu i sama bedzie wiedziala co robic ;) wszystko bedzie dobrze, nie martw sie na zapas. Po prostu rob swoje przy niani i probuj angazowac dziecko do zabawy z nia ale nic na sile. Niania napewno zadba o dobry kontakt z dzieckiem.

Gość gość
Jeśli niania ma doświadczenie to bedzie potrafiła naturalnie zachować się przy chłopcu. Skoro nie lubi skupienia na sobie uwagi lepiej jej na początku nie skupiać.. jak będzie przychodzić na "oswajanie" pijcie razem kawe a mały niech się bawi w waszej obecności.. po dwóch spotkaniach niech spróbuje wdać się w nim w konwersacje i czymś go zainteresować

Gość ja gorszy nr
a może weź najpierw z przyszłą niania kilka razy idz z malym i z nią na spacer ,do sali zabaw, niech on prztyzwyczaja się do jej osoby widząc ją kolo ciebie nie koniecznie w domu od razu,