Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziewczynka 6letnia w 97 centylu w wadze i wzroście

Polecane posty

Gość gość
pewnie nie bo to glupie i zawziete i z grubym bachorem

idz spać bo bredzisz :) dziecko jest zdrowe i szczupłe i bardzo bardzo wysokie. powtarzam: lekarz endokrynolog nie widzi problemu. widzialaś kiedyś kobietę metr osiemdziesiąt? ciekawe ile uważassz, że ja powinnam wazyć :)

Gość gość
pewnie wazysz ze 100 kilo sadzac po tym ile wazy twoje dziecko

:D :D :D pewnie wypiłaś ze trzy piwka sądząc po tym co piszesz... można tak bez końca :) aha dodam jeszcze (żeby was pow******ć) że zarówno ja jak i mój mąż jesteśmy szczupli :) i ładni :P dzieci tez mamy śliczne :P i grzeczne :P

a ty pewnie jesteś pokurczem 1,5 m :P i z zazdrości kipisz :P inaczej tych bredni sobie wytłumaczyć nie potrafię :) no chyba, że jesteś ślepa i zdjęć nie widzisz jest jeszcze jedna opcja: jesteś tępa i nie potrafisz dodać www przed linkiem :D

Gość gość autorkaa
krowy wredne nawet juz jadą po dzieciach , tylko aby swoje ego podniesc Jakie to tandetne ,dziecko zdrowe a one i tak sowje lepiej wiedzą Wezcie sobie do łba wbijcie ,że kg to nie wszystko, wzrost i budowa ciala ma wielkie znaczenie

Gość gość
Bez przesady nie wyzywajmy dzieci każdy z nas jest inny, najważniejsze że jest zdrowa i te odstępstwa nie są niczmy niepokojącym a zwykła genetyka.

przecież to kafeteria! tu trzeba zgnoić, zmieszać z błotem! widzi że dziecko szczupłe ale idzie w zaparte żeby tylko szpilę wbić i namieszać :) a plujcie jadem dalej :) dobranoc :)

Gość gość
Syn koleżanki jest w tym samym wieku co mój, waży 2kg więcej co więcej jest niższy od mojego 4cm a mój wygląda od niego grubiej ( pomimo tego ze i tak jest szczupły) znaczenie ma pewnie szkielet grubość kości itp

Gość gość
jasne, na kafe kazdy jest szczupły i piekny :D meaaa ty akurat jestes mega gruba krowa wiec sie nie osmieszaj

Gość gość
weźcie się opanujcie! jakie grube dziecko? ślepi jestescie? albo wredni bo mea moderotorką była to trzeba gnoić. w d****h się wam poprzewracało

Gość gość
Każdy pewnie nie i dlatego tyle jadu w ludziach

Gość gość
Frustratki idą w zaparte chociaż zdają sobie sprawę, że się mylą. Chyba, że przez ten jad już im na oczy padło:O

Gość gość
meaa- nie przejmuj się wariatkami, mała faktycznie szczupła, nie chuda ale szczupła, fakt że stopy ma duże- ale proporcjonalne. Pokazałaś że wygląd w normie to i tak zjadą tu że na pewno "mutant". Autorko- przecież, kurcze blade, widać po dziecku czy jest pulchne! Dopóki jest w siatkach centylowych, to jaka otyłość?? Mój jest na 10 centylu z wagą, a 95- ze wzrostem, i jakoś lekarka nie widzi problemu i nawet nie sugeruje niedowagi, sama mówiła że dopóki mieści się w siatkach to jest w normie, a poza tym siatki to tylko jeden z czynników które mogą sugerować że coś jest nie tak. Moje dziecko jest chude, owszem- ale ma duży apetyt, zjada sporo, rusza się aż nadmiernie, badania podstawowe ok, zdrowe, silne, z dobrym samopoczuciem, więc nie ma się czym przejmować. Poza tym po dziecku widać przecież czy jest grube, litości, sześciolatek nie powinien już mieć wałeczków tłuszczu i wystającego brzucha, czasem jest po prostu solidnie zbudowany i stąd taka waga. A czasem wystarczy więcej ruchu, mięśnie ważą dużo więcej niż tłuszcz o takiej samej objętości.

Gość z ciekawosci
Czy Wy w ogole rozumiecie co to sa centyle? Nie ma czegos takiego jak bycie poza siatka centylowa. Mozna byc co najwyzej w 99.9 centylu. Proponuje najpierw douczyc sie troche, a potem sie wypowiadac w temacie. Jesli dziecko jest zarowno w wadze jak I wzroscie w 97 centylu, tzn. Ze ma proporcjonalna budowe I jest po prostu duze, tj. 97 procent rowiesnikow jest od niego nizszych I lzejszych. Jesli proporcje wzrostu I wagi sa znaczaco zaburzone, np. Waga 97 centyl a wzrost 25, wtedy mozemy mowic o nadwadze. Lekarz, ktory takie glupoty wypisuje, chyba statystyki na studiach nie zaliczyl. Cora mei po prostu duza (wysoka, to I musi odpowiednio wazyc). Moj siostrzeniec jest w pierwszej klasie I ma 142cm wzrostu, o glowe wiekszy od kolejnego najwiekszego dziecka w klasie. Siostra ma 182cm a jej maz 196cm.

Gość ex_debill_znowu_po
kurcze dorośli ludzie mierzą od 150cm do ponad 2m i mogą sobie być poza normą, ale to nie znaczy, że coś z nimi nie tak! dzieci też się będą różnić od małego, a siatki centylowe owszem - są po to, żeby ułatwić obserwację rozwoju dziecka, ale przede wszystkim danego dziecka, co nie znaczy, że jak dziecko jest poza centylami to za każdym pomiarem trzeba z tym latac do lekarza, bo bywają dziec***oza siatką od urodzenia i cały czas, gorzej jak waga, albo wzrost nagle spadnie, czy poszybuje w górę... meaa ma jak najbardziej proporcjonalne dziecko, a ze jest większa od rówieśników to już też jest na to wytłumaczenie... ilość nawiedzonych kretynek jest zatrważająca i rośnie tu chyba

Gość gość
ależ oczywiście, że można być poza siatką, mam dziecko poniżej 3 centyla w wadze i wzrost w 10 centylu. Urodził się poza siatką i rosnąć tak skacze raz jest nieznacznie poza siatką a raz wskakuje. Ma niskich rodziców więc to też jest normalne. Uważa, że dziewczynka jest bardzo wysoka i dość ubita ale na pewno nie gruba, mam bratanka w 97 centylu i on jest gruby.

Gość gość
meaaa nie przejmuj się :) córka do wzrostu ma odpowiednią wagę i szczupło wygląda :)

Gość gość
to co przeczytałam, jest zatrważające. Czy w tych czasach większość musi się dowartosciowywac waga swoich dzieci? W podtekstach czytam - moje ma tylko 10 centyl albo moje jest chudziutkie, albo o matko- skoro twoje tyle wazy ( a moje dużo mniej), to jakie twoje dziecko jest grube. Zatem zrozumiałam, ze ktoś kto ma grubsze dziecko jest gorszą matką, sam jest grubasem, jest bezwartościowy, jest gorszym rodzajem człowieka itp... Jak tak można? Ludzie od wiekow się roznili wzrostem i waga , podobnie jest z dziecmi. Znam dzieci wręcz chude jak zagłodzone karmione glownie słodyczami i antybiotykami ( bo chorowite) i dzieci wg was tzw grubsze karmione bezslodyczowo, wyłącznie warzywa, owoce, chude mieso, potrawy gotowane ( zdrowe). Ale znam tez b. zdrowe tzw chudzinki i chorowite tzw pulchne dzieciaczki. O czym to świadczy? Wlasnie o niczym. Bo jesteśmy rozni. I nie dowartościujmy się przez siatki centylowe naszych córek. Nie obrażajmy się wzajemnie tylko dlatego, ze mamy olbrzymie kompleksy. Badzmy dumne z naszych dzieci ze względu na to jakie są, kochajmy je za to, ze są i dbajmy o ich zdrowie ze względu na ich zdrowie a nie ich polozenie na siatce centylowej. Pozdrawiam

Gość gość
moja corka wlasnie skonczyla 7lat i wazy 28kg!! i ma wzrostu 137cm, z waga jest na 75centylu a wzrostem powyzej 97centyla, jest szczupla

Gość gość
Moja 5 latka wazy 18 kg przy 110 cm wzrostu. Chuda nie n'est. Owszem widac jej kilka zeber ale juz NP nozki ma umiesnione. Ciagle w ruchu, raz w tygodniu gimnastyka, raz taniec.

Gość serioserioserio serio
Mój syn ma 7 lat i 9 miesięcy i od zawsze jest dużo wyższy od rówieśników. Ma 137 cm i waży 24 kg. Jest bardzo chudziutki i wysoki. Rozmiar buta ma 33.

Gość gość
Meaaa, czy mogę prosić o jakis kontakt do Ciebie?

Gość gość
122cm 22.5 kg 6 letni chłopiec. jego kuzynka w tym samym wieku 120 cm i 35 kg. Oni nie widzą problemu, ze dzicko cały czas je. Zadne argumenty nie docierają.

Gość gość
3 letni chlopiec ma 20kg przy wzroscie 113cm rozmiar buta 30 jest szczuply kazdy jest inny kazdy ma inna budowe ciala ... kto wymyslil by sie porownywac::::