Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tokowa

Czy wiedziałyście kiedy zaręczyny

Polecane posty

Gość tokowa

mniej więcej?

Gość gość
nie:) dla mnie była to niespodzianka, prezent jaki dostałam w Wigilię:)

Gość jagodowelove
I był to najpiękniejszy prezent:) niedługo 2 lata miną

Gość tokowa
Eh. No właśnie. A ja się dziś dowiedziałam, że "w następnym roku".

Gość gość
my razem to ustaliliśmy, oświadczyny były w Wigilię, bardzo chciałam aby moi dziadkowie mogli to zobaczyć, rok później byłam w zaawansowanej ciąży i już po ślubie he he he

Gość gość
Ja dowiedziałam sie 3 dni wczesniej. Tzn. moj narzeczony wrócil z dłuższego pobytu zagranicznego i musielismy na szybko zaplanować wakacje, biura podróży itd. I kiedy tak biegalismy załatwiać wyjazd, on rzucil hasło "żebym wybrała pierscionek odrazu", więc tego samego dnia cały wieczór jezdzilismy za pierscionkiem. No i wróciłam z wakacji juz zareczona ;)

Gość gość
ja wiedziałam, że coś się święci, ale że w sercu bieszczadzkiego lasu, przy zbieraniu maślaków zobaczę pudełko z pierścionkiem - nie spodziewałam się :)

Gość tokowa
Ja się dowiedziałam, że w 2014 roku to nastąpi.

Gość tokowa
I jakoś dz.iwnie mi, nie wiem wy.daje mi się, że to pow.inno być za.skoczenie.

Gość gość
nie, wziął mnie z zaskoczenia :) pierścionek też wybierał sam :)

Gość gość
ze w 2014... to moze za pol miesiaca, a moze za 12 i pol. ma pole do popisu, nie przasadzaj :)

Gość jagodowelove
moim zdaniem takie z zaskoczenia najlepsze:)

Gość gość
I tak po iluś tam latach nie ma to najmniejszego znaczenia. :)

Gość jagodowelove
Po wielu latach owszem ale liczy się sam moment oświadczyn:)

Gość gość
Dokładnie jak ludzie są powyżej 5 lat razem to już raczej wiadomo, że tak zostanie. Więc ten pierscionek to kwestia czasu...

Gość gosc99999
moje po roku, zupelnie niespodziewane, pierwszy raz w zyciu mnie zamurowalo- serio:) tym bardziej ze moj facet w ogole nie jest typem romantyka. jak sie pozniej okazalo kilka osob bylo wmieszanych w jego plany i juz 2 mies wczesniej probowaly zdobyc moj rozmiar palca (nie bylo to najlatwiejsze bo nie nosze zadnej bizuterii)

Gość gość
"Dokładnie jak ludzie są powyżej 5 lat razem to już raczej wiadomo, że tak zostanie. Więc ten pierscionek to kwestia czasu..."- oj, gdyby tak było to nie byłoby wysypu tematów na kafe: "kiedy on się oświadczy, już osiem lat razem" a;bo "jesteśmy razem od lat, mamy dziecko, a pierścionka ni widu, ni słychu" ;) Można się przejechać na tym że jest się z kimś długo, on obiecuje że na zawsze więc "na pewno się oświadczy", ślub w dzisiejszych czasach to nie konieczność i świętość, ciężko mi oceniać czy stety czy niestety. Ja się spodziewałam, a raczej inaczej- wiedziałam że to jedna z dwóch opcji, zapytałam go o plany na przyszłość- ogolnie pojęte, mieszkaliśmy razem od roku, nie całkiem spodziewałam się że zaproponuje ślub (bo nie był jakimś zwolennikiem małżeństwa i nie uważał tego za "naturalną kolejność") a najbardziej mnie zaskoczył propozycją abyśmy go wzięli po czterech miesiącach... Za to nie zaskoczył mnie kompletny brak romantyzmu... ale to taki typ.

Gość gość
a to nie trzeba planować ślubu, żeby się zaręczyć. można być z kąkubętem :D

Gość ujeeee
Ja wiem, że nigdy ich nie będzie.

Gość tokowa
No właśnie my jesteśmy 5 lat razem, mieszkamy razem i chyba czas na zaskakiwanie już minął w tej kwestii ;) Ale cóż, młodzi byliśmy, na utrzymaniu rodziców to jak się zaręczać? :)

Gość gość
nie! nigdy nie wiedziala kiedy to bylo no po cholere to 🌼 www.youtube.com/watch?v=3HVFORyqOI0

Gość gość
Ja coś przeczuwałam :) jechaliśmy nad morze i był jakiś nie swój,strasznie trzęsły mu się nogi :) było -15 stopni więc pytam czy mu zimno a on mówi niee właśnie nie jest-sam nie wiem dlaczego mi się tak trzęsą,poszliśmy na plaże,wiało strasznie pełno śniegu i przy samym brzegu się oświadczył :)