Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama prawie dwulatka

Pytanie do mam dzieci tak wiecej lub mniej okolo 20miesieczniakow

Polecane posty

Chodzicie teraz z dzieciakami na zakupy ? Czy jakoś specjalnie przed świętami dzieciaki nie chodzą po sklepach ? Ja wybieram się w tygodniu na wielkie zakupy oczywiscie spożywka i tu dwa duże hipermarkety musze zaliczyć-chcę wziąć synka (21msc) ze mną ,żeby tyle w domu nie siedział ,niedwno był chory i widział 2 tyg. same ściany w domu :/ więc chcialam zeby sie przejechał ze mna ,ale mąż twierdzi ze przed swietami to lepiej zeby był w domu a po swietach niech jezdzi......hmm

Gość gość
W ogóle nie mam zwyczaju zabierać dziecka na zakupy, latem zdarza się że pójdziemy do galerii ale teraz robię szybkie zakupy po pracy.

.

Gość gość
dziecko bierze się na spacer na powietrze a nie na zakupy, żeby w domu nie siedział.

Gość gość
Mój synek ma 19 miesięcy i jest wszędzie ze mną odkąd skończył 2 tygodnie.Przez ten czas miał może jakieś sześć razy zwykły katar i nic poza tym.

Gość gość
ja tez biorę małego wszędzie ze sobą, kretynki..halooo nie każdy ma z kim dziecko zostawić

Gość gość
Moja corka zawsze wszedzie ze mna chodzi od urodzenia. nigdy nie byla chora . Nie mam z kim ja zostawiac wiec wyboru nie ma. Ale nie przeszkadza mi to:-)

Gość gość
Nie rozumiem i raczej nie wierzę w to -moje dziecko tez zawsze wszędzie ze mna jest (bo jest tak ze nie mam z kim zostawic) ale przez to jest chore - a to katar a to jakaś biegunka, bostońska itp. -to własnie jest owoc zabierania dzecka na zakupy . Więc nie kłamcie tu ,ze wasze na dodatek tak małe dzieci sa ZAWSZE z wami w sklepach i nie chorują bo w to nie wierze!!

Gość gość
nie musisz :-D

Gość gość
Chodziła i chodzi z nami wszędzie od urodzenia. teraz ma 1.5 roku.j Wczoraj kaufland castorama i biedronka. Praktycznie nie choruje wcale. jeszcze nie wie co to antybiotyk. Od poł roku nie miała nawet katarku.

Gość mama karmiaca piersia
Oczywiscie,ze zabieram. Karmie piersia i co by bylo jakby mu sie chcialo akurat possac? Usiadziemy na laweczce, zalatwimy sprawe i mozemy dalej robic zakupy. Dzieki temu,ze daje mu to co najlepsze, wiem ze nie zachoruje w tym trudnym sezonie przedswiatecznym.

Gość gość
no pewnie ,że chodzimy wszędzie bo co? sam ma w domu zostać.

Gość gość
a niech sie maluch rozerwie nie uchronisz go przed przeziebieniem przeciez zwlaszcza w taka pore roku... jesli maluch jest ulozony i grzeczny to bierz go ze soba bo naczej to moze sie zamienic w koszmar niestety sama tak mam ;p a jak maliszek nie wychodzil przez tyle czasu t wyobraz sobie jaka to dla niego bedzie frajda :)

Gość gość
nie chodzę z dziećmi na zakupy. dzieci zostają w domu z tatą a ja wsiadam w auto i jadę sama. Wszyscy zadowoleni, mąż zakupów nie lubi, dla dzieci też to wątpliwa przyjemność. Zresztą takie zakupy z dzieckiem u boku są bez sensu, dziekco marudzi, nudzi się i człowiek nie może się skupić na tym co ma kupić. W pewnym momencie myślę tylko o tym żeby jak najszybciej skończyć. A tak w ogóle to wasze dzieci mają nudne życie z wami,skoro zakupy to wg was wspaniała rozrywka dla nich. A dajecie im w ogóle jakąś alternatywę?

Gość gość
frajda zakupy w sklepie spożywczym....ha ha ale się uśmiałam. weź lepiej dziecko na spacer,do sali zabaw, na spektakl dla dzieci w teatrze, idźcie na basen czy jakieś zajęcia dla maluchów a nie do hipermarketu.

Gość gość
Chodziła i chodzi z nami wszędzie od urodzenia. teraz ma 1.5 roku.j Wczoraj kaufland castorama i biedronka. Praktycznie nie choruje wcale. jeszcze nie wie co to antybiotyk. Od poł roku nie miała nawet katarku. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx po pierwsze w tym wieku dzieci raczej nie chorują a co twoje dziecko robi w tej castoramie??? ogląda panlele, farby? wg ciebie zakupy to dla dziecka frajda? chyba dla ciebie. a tak w ogóle to moja córka nie chodzi ze mną do wielkich sklepów i też nie choruje a na pewno jest mądrzejsza od twojej bo ma lepeij czas zorganizowany i dbamy o jej rozwój w inny sposób niz branie do hipermarketu.

Gość gość
NIE TYLKO głupie matki targają dzieciaki do sklepu w okresie przedświątecznym, wszędzie tłumy ludzi, kolejki przy kasach, co twoje dziecko niby ma wynieść z takiego wyjścia? chyba tylko zarazki!

Gość gość
nie mam prawa jazdy to po pierwsze.Mąż każda sobotę ma pracującą.W tygodniu wraca różnie 16-17.Myślisz,że w niedzielę chce mi się "łazić" po marketach kiedy jest najwięcej ludzi.

Gość gość
Jak nie musze to nie biore, męka dla mnie i małej. Chwilę jest grzeczna, a potem zaczyna się wyłazenie z wózka, krzyki bo chce sama.chodzić. Jak chodzi to ściąga rzeczy z polek a ja nie dosc ze się z nią latam to połowy rzeczy nie kupię, wychodzę mokra jak mysz i mówię sobie "nigdy więcej". Duże zakupy robię ja albo mąż, hipermarkety są długo czynne, więc to nie probkem skończyć.

Gość gość
ma frajdę w castoramie bo jedzie wózkiem autkiem. A my kupujemy co nam potrzebne do remontu kuchni. Chcę razem z mężem wszystko wybrać co mam zrobić z małą? Mieszkamy sami. Ciekawe kto bierze 1.5 roczne dziecko do teatru:P Sala zabaw też średnio ją póki co interesuje.

Gość gość
No gratuluję dziecku mamusi które uważa , że ktoś dziecko bierze do marketu w celach rozrywkowych. I nie martw się o moje dziecko, rozwija się wspaniale:-)

Gość gość
Moje dzieci często chodzą ze mną na zakupy, ale w okresie przedświątecznym, szczególnie jak jadę na duże zakupy spożywcze, zostawiam je pod czyjąś opieką bo mnie samą boli głowa na takich zakupach. Ludzie przed świętami są w jakimś dziwnym szale i amoku, że wtedy zakupy do przyjemności nie należą. Dzieci, które w tłumie, przeciskających się osobach, by coś sięgnąć dokładają swoje emocje i zniecierpliwienie, powodują że zakupy stają się koszmarem. O choroby to ja się najmniej przejmuję w takiej sytuacji :P

Gość gość
I moje dziecko to nie mały dzikus który wydziera się publicznie czy ściąga rzeczy z półek. Tak jest wychowywana, że wie jak się zachowywać w takich miejscach.

Gość gość
tak sala zabaw nie interesuje dwulatka za to autko z castoramy owszem :) widac że twpje dziecko w życiu na sali zabaw nie było. a ile może dziecko jeździć takim autkiem? pól godziny góra.

Gość gość
tak twoje dziecko grzecznie chodzi z toba za raczkę trzy godziny po sklepie.... to chyba wcześniej faszerujesz je jakimiś proszkami uspokajającymi :)

Gość gość
śmiać mi się chce kafeteryje mamuśki nie mają z kim dziecka zostawić żeby iśc na zakupy za to jak trzeba iść do fryzjera czy na bal sylwestrowy czy jechać na urlop z mężem to wtedy jest komu dziecku wepchnąć.

Gość ogryzekogryzek
hmm ja nie lubię zakupów z dziećmi bo... trzeba zwracać na nie uwagę, ale zabieram je z 2 powodów, nie mam z kim zostawić a jeśli chcę z mężem coś wybrać to cóż.. a po drugie obcowanie w sklepie dziecko też rozwija, dzięki temu wie jak działa sklep, co w jakim sklepie się kupuje, jak się to robi, jak się zachować itd.. no i swego rodzaju rozrywka bo np. pojeździ autkiem z wózkiem albo małym wózeczkiem, jeśli nie muszę to ich nie zabieram, ale od czasu do czasu sami proszą :)

Gość gość
Ja nie wiem co można robić 3 h w jakimkolwiek sklepie:D chyba liczyć płytki na podłodze ,a na pewno nie robić zakupy. Jak się ma przemyślane co trzeba kupić to jest się tam max pół do godziny.

Gość ogryzekogryzek
a kto robi zakupy przez 3 godziny?? ludzie ileż można kupować i szwędać się po hałaśliwym sklepie :/