Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka ksiazke polecacie dla kobiety

Polecane posty

Gość gość
Myślę, że niezależnie od płci każdemu spodoba się książka Znikasz. Jest świetnie napisana, bardzo dobrze przemyślana, widać ile wysiłku włożył autor w to, żeby stworzyć tak świetną powieść.

Gość gość
Najszczęśliwsza dziewczyna na świecie, nie tylko dlatego, że opisuj***ardzo ciekawą, choć trudną i dramatyczną historię młodej kobiety, ale też dlatego, że dzięki tej książce powstała nowa marka ubrań Just Your Story.

Gość Ignacka48
Jeżeli lubisz książki fantasy to polecam trylogię czarnego maga. Jest to trylogia przeznaczona dla kobiet (przynajmniej według autorki). Po więcej informacji zapraszam np. tutaj http://studio24sc.pl/ .

Gość gość
Ja na prezent dla samotnej kobiety proponowałabym książkę Przyciągnij Miłość, to autorski program Agnieszki Przybysz, który mi bardzo pomógł. Przez lata byłam sama i już myślałam, że zostanę starą panną (33 lata i nikogo na horyzoncie). Jakoś pół roku po przeczytaniu o tej metodzie poznałam faceta. Normalnie pewnie bym go prędzej czy później spławiła, tak jak miałam w zwyczaju, bo bałam się budowania stałego związku, bałam się porażki. Dzięki książce to wiem i dzięki niej zaczęliśmy nasz związek budować na zdrowych zasadach. Polecam każdej kobiecie, nie tylko samotnym, bo jest w książce dużo ćwiczeń i narzędzi do wykorzystania w małżeństwach z długą historią.

Gość gość
Czytałam ostatnio "Ścigając marzenia. W pogoni za złotem" - zapada w pamięć! :)

Gość gość
Ostatnio czytalem ksiazke paleontologa Michaela J Bentona Gdy zycie prawie wymarlo. Tajemnica najwiekszego masowego wymierania w dziejach ziemi. Autor opowiada bardzo ciekawie o wymieraniu permskim zagladzie ktora 250 mln lat temu (30 mln przed powstaniem dinozaurow) wybila 90 procent gatunkow Goraca polecam. Oprocz tego czytam tez Hyperion super ksiazke sci fi w odleglej przyszlosci toczy sie wojna galaktyczna a pielgrzymi wyruszaja na odlegla planete by odnalezc potwora Chyzwara ktory zna odppowiedz na to jak ocalic ludZkosc.

Gość gość
czekową

Gość gość
A znacie książki Emily Lockhart? Ma jedną z moich ulubionych, jakie czytałam w ostatnich miesiącach - "Kłamczucha". Teraz masz ją za ponad 20 zł na Livro, w fajnej promocji - u mnie na mieście kosztowała ponad 40 zł ;-) Tak samo polecam "Światło" od Jay Asher. Genialna książka - nie mogłam się od nich oderwać ;-)

Gość gość
„Cisza przed burzą” bardzo dobra książka, chociaż o autorce przyznam wcześniej nie słyszałam. Jakoś delikatnie po premierze kupiłam i po kilku stronach już się wciągnęłam. Książka pierwsza z cyklu, więc zapowiada się dość ciekawie.

Gość gość
Oj, niech to będą po prostu fajne książki, a nie tam pozycje typowo babskie. Nie odpuszczaj Cobena czytaliście? Patrzcie - https://livro.pl/nie-odpuszczaj-coben-harlan-sku1205735274.html Moim zdaniem jest genialna, ale zresztą każda książka tego autora moim zdaniem była świetna. Może inaczej - zaczynajcie od swoich ulubionych autorów. Normalka ;-)

Gość gość
Proszę tutaj - https://popbookownik.pl/nie-proznosc-jest-problemem-obsesja-piekna-recenzja-ebooka/ Ciekawy ebook, ale nie tylko kobiet, chociaż głównie chodzi o to, co muszą robić kobiety ze względu na obsesję piękna. Ta obsesja nie dotyczy tylko ich, ale całego społeczeństwa. Odsyłam was do recenzji bo macie tam podanych od razu kilka naprawdę istotnych informacji. A przede wszystkim całość jest opisana na podstawie badań, a nie na podstawie przypadku.

Gość gość
Shukri Laila pakiet 6 książek Byłam kochanką arabskich szejków Jestem żoną szejka Byłam służącą w arabskich pałacach Perska namiętność Perska miłość Perska zazdrość.

Gość gość
Nie długo ukaże się Perskiej kakao.

Gość kassero

Koniecznie przeczytaj - ryszawa.blogspot.com/2018/11/lista-zyczen-devney-perry.html

Książka o wdowie, której wydaje się, że ma już dobrego faceta i normalne życie, ale problem zaczynają dla niej stanowić inne kwestie, takie jak choćby jej wytykanie jako wdowy. Myślę, że opowieść dla każdego, bo są w niej poruszane typowo życiowe problemy. 

Gość gość

Lekkie pióro Cisza przed burzą, nie ma skomplikowanych i dziwnych pojęć, no może momentami się zdarzają, ale szybko do ogarnięcia. Gliwice przedstawione w urban fantasy tak, że czasami ciarki przechodzą, jakie jest dobre odbicie. Doceniam, że w mocno polskim, europejskim klimacie lektura. Niektórych to może odrzucić. Warto moim zdaniem dać szansę.

Gość gość

Ja przeczytałem Ciszę przed burzą i muszą przyznać że świetna książka. Już nie mogę się doczekać kolejnych części. 

Gość pesser

Obowiązkowo przynajmniej część z tych pozycji:

mawreads.pl/2019/03/e-book-kobiety-w-ksiazkach.html

Wszystkie są moim zdaniem znakomite i godne uwagi, ale czy wam pasują, to inna kwestia. 

Ja polecam ebooki w klimatach Szalona. Tam macie pozycje w różnej tematyce 😉 

Gość monia_monia

Ja ostatnio zaczęłam czytać Magdę Majcher. Kiedyś czytałam jej książkę z serii  wszystkie pory uczuć, a teraz czytałam pierwszą część sagi "Obcy powiew wiatru". Fajnie się czyta, dla kobiet książka idealna, nie ma melodramatów. Nie mogę się doczekać kolejnej części, podobno mają być trzy!

Gość pemtoro

Patrzcie tutaj - livro.pl/nadzieja-michalak-katarzyna-sku1227878951.html To nowość, a ma już bestselleta. Michalakowa to mocno specyficzna babka. Chodzi mi głównie o to, że jej historie w żaden sposób nie są odkrywcze, a mimo wszystko czytanie jej książek jest po prostu przyjemnością. Nadzieja jest typowa... dwoje ludzie nie wybraża sobie życia bez siebie, a nagle są rozdzieleni. Opowiadane już setki razy, ale nigdy w taki sposób.