Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość autorka tego tematu

Karmienie piersią wspomaga rozwój mózgu

Polecane posty

Gość gość
Znam mamy co kp i naprawde sobie radziły, ale znam szarpicielki co wpadły w depresje i i tak dziecko takie samo po kp i mm

15.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Gościu fajnie ze ty sobie tak z tym kp radzisz ale zrozumiec ze sa osoby co nie chca karmic i dla nich to lepiej, czy mozesz to zrozumiec i nie zmuszać mnie do tego co dla ciebie lepiej? .......... a nie pomyślałaś, że to jest lepsze dla dziecka? Jaki interes ma inna matka, pediatrzy, Ministerstwo Zdrowia, WHO aby promować karmienie piersią, a jaki interes na tym aby karmić sztucznie mają koncerny produkujące mleko modyfikowane?

Gość gość007
zadziwia mnie poziom niezrozumienia przez przeciętnych ludzi badań naukowych, to, że nie wiecie, jak takie badania mogą być prowadzone, że nie znacie pewnie pojęcia korelacja i w ogóle bladego pojęcia o statystyce nie macie, a swoją życiową wiedzę opieracie na obserwacji kilku osób w otoczeniu. a połowa, albo większość tak piszących osób ma wyższe wykształcenie. no porażka.

czy nie uważacie, że to delikatnie mówiąc nierozsądne jest wierzyć bardziej producentom mleka modyfikowanego, którzy zarabiają niewyobrażalne pieniądze na tym niż tym naukowcom którzy mówią że każda (prawie) matka ma pokarm najlepszy dla jej dziecka? Jaka jest korzyść? Ile tracą na tym producenci mm, kaszek, jogurcików, butelek, smoczków, szczotek, płynów, wszelkich akcesoriów typu sterylizatory, podgrzewacze itd Ile nie traci na tym rodzina, nie wiem jaki jest koszt tego wszystkiego i mleka ale z pewnością kilka tysięcy, to byłyby pieniądze zaoszczędzone, nikt na tym by nie zarobił, więc jaki sens jest propagować kp???

Gość gość
Nie rozumiemy a ty ,, naukowcy,, nie będziesz mówiła innym w co maja wierzyć. Naukowcy sa eksperci z tych wszystkich renom ktore wymieniłeas i ich zdania tez sa podzielone

Gość gość
Producenci mleka mówią zachęcają do kp. Ale dlatego ze propaganda laktacji trwa

Gość gość
Prawo gdyby to było aż tak złe byłoby inne. Wprowadzonoby mm na receptę, wiec nie poc sie, bo sa ludzie mądrzejsi od ciebie którzy zdecydowali ze mm nie jest na receptę

Gość gość
producenci mm nie zachęcają tylko zamieszczają narzuconą im informację.

Gość gość
Gdyby te wszystkie szanowne gremia miały racje nie byłoby mm w sklepach. Jako cos szkodliwego i ostatecznego byłoby na receptę mądra głowo naukowcu

Gość gość
A co cię boli kto zarabia, ja chętnie płace za to wiec jeszcze moze powiesz mi na co mam własne pieniadze wydać, dałaś mi pieniadze aby rządzić co mam z nimi robic

Gość gość
Hehe narzuconą informacje, a znasz prawo w Polsce dzieciaku o tym tak jak o medycynie masz pojęcie

Gość gość
Moze jeszcze nakaz ludziom jak maja dziecko wychować, czy kupic pieluchy pampers czy z biedronki

Gość gość
Antybiotyk jesT na receptę, niektóre mm sa na receptę, bo tak ktoś mądrzejszy zdecydował, a mm jest nie na receptę bo sie firmy mleka modyf zmówily tak? Lecz sie narzucający charakterze, pocieszycielko strapionych którzy twojego pocieszenia nie chca!

Gość gość
nic nie zrozumiałam z tego bełkotu o narzucaniu, recepcie i antybiotyku :)

Gość gość
Zepwlin to nie rozum widocznie za mało cię mama karmiła cycem

Gość gość
Co was obchodzi kto jak karmi kto sie teraz waszymi bachorami zajmuje jak tracicie czas ja te głupoty? Bachor bedzie inteligentny na pewno jak matka tylko w komputerze a on robi co chce

Gość gość
widocznie :)

Gość gość
Zepelin ty nie jestes poważna , juz po karmieniu cycusiem?

Gość gość
ale moim czy mnie? bo my tak rodzinnie, mama mnie, a ja małego :)

Gość gość
to nie o to chodzi na co kto wydaje pieniądze tylko komu bardziej zależy na dobru dziecka tym którzy nie mają z tego żadnej korzyści czy tym co zarabiają na tym ;) Poza tym wszystko nie jest czarne i białe tak samo mleko matki i modyfikowane, jak ktoś napisze że mleko modyfikowane jest gorsze, od mleka matki to nie znaczy że jest trujące. Jeśli chcesz wiedzieć dlaczego producenci muszą zamieszczać informację o tym, że mleko matki jest najlepsze to przeczytaj Międzynarodowy Kodeks Marketingu Produktów Zastępujących Mleko Kobiece jest na stronie MZ