Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy wyjezdzajacy zarobkowo to zdrajcy

Polecane posty

Gość zdrajca narodu polskiego
Zadzwonił do kolegi w niedziele o 12 w południe czy może wpaść do pracy na budowę na 2 godzinki góra. Kumpel sie zgodził, pojechał. W poniedziałek rano o 7 przyszlismy do pracy to jeszcze był i ten k***s kazał mu jeszcze pracować. Kumpel go zapytał, ze może pojdzie do domu się w koncu przespać....to go s*******n zwolnił!!!

Gość gość
jeszcze raz zapytam - po co pracujecie dla takiej mendy???

a mieszkanko mamusia kupiła?....czy mieszkasz na dworcu?. Weź kredyt na mieszkanie i go spłacaj za wypłatę z sieciówki. a pracowałem u tego polaka bo akurat była tam praca i nikt nie wiedział co z niego za ch*j złamany. Wyszło wszystko w międzyczasie

Gość gość
w ktorej POLSKIEJ firmie pracujesz??? czego nie rozumiesz??? ze jak siec nalezy do holenderskiego czy brytyjskiego koncernu to dajesz zarobic OBCYM??? ciezko sie mysli??? kapital odprowadzany z polski przez zachodnie koncerny gowno temu krajowi pomaga imbecylu :O

ja już tam nie pracuję... a wiele ludzi pracuje u niego własnie dlatego ze stracili w polsce prace bo sa za starzy, bo przyszli młodzi i pracuja za mniejsza kasę. ..bo muszą z czegoś zyć, bo szukali lepszego zycia za granicą i trafili na rodaka, który z nich flaki wyprówa i smieje im się w twarz

Gość gość
pracowałem u tego polaka bo akurat była tam praca i nikt nie wiedział co z niego za ch*j złamany. Wyszło wszystko w międzyczasie xxxxxxxxxxxxxxxxx ale pracujesz tam nadal, prawda?

dokładnie...z**********z w polsce za groszę na jakiegoś niemieckiego pana i piszesz tu o patriotyzmie i zostaniu w polsce!!!

nie...nie pracuję już tam...dzięki Bogu

Gość gość
zdrajca narodu polskiego ja już tam nie pracuję... a wiele ludzi pracuje u niego własnie dlatego ze stracili w polsce prace bo sa za starzy, bo przyszli młodzi i pracuja za mniejsza kasę. ..bo muszą z czegoś zyć, bo szukali lepszego zycia za granicą i trafili na rodaka, który z nich flaki wyprówa i smieje im się w twarz xxxxxxxxxxxxxxxxx co za żałosna tłumaczenia! a ty pracowałeś bo co? za młody jesteś, za stary czy zwyczajnie - jesteś głąbem, który nie zna języka kraju do którego wyjechał i tylko wstyd Polakom za granicą przynosi!

Nie znam dobrze ich języka ale dogaduje sie i radzę sobie. Wyjechałem z polski nagle, jak straciłem pracę. Potrzebowałem pracy więc zahaczyłem się tam. Na szczęście już po wszystkim

Gość gość
MIeszkanka mi mamusia nie kupiłą :) meiszkam w wynajomowanym. I poraz kolejny widac jak polacy pluja jadem bo oczywiscie mam znajomosci i wszystko od rodzicow dostałam :) A kedytu nie wezme i mieszkania nie kupie bo: -Nie mam zamiaru meiszkac cale zycie w jednym miescie -Nie czuje na razie takiej potrzeby -Nie mam zamairu wiazac sie na 30 lat kredytem.

Gość gość
Pracuje w sklepie Reserved - i co? jestem teraz wg. ciebei patriotka? :D

Gość gość
nie zwróciłaś uwagi na jedną rzecz,bystra :Oautorko;otóż gro tych pieniędzy ,które emigranci zarabiają za granicą,jest wydawanych w Polsce:)wszyscy wiemy,że to właśnie ONI w dużej mierze napędzają koniunkturę w naszej ukochanej ojczyźnie;gdyby w naszym kraju wydawało się tylko tyle ile my tu zarabiamy,to Polska byłaby ZNACZNIE biedniejsza niż jest...za moją najniższą krajową,nawet na kosmetyki nie byłoby mnie stać...a za kilka tysięcy,które zarabia mój mąż za granicą stać nas nawet na wakacyjny krótki wyjazd:)

Gość gość
a wyobraźcie sobie, że nagle wraca te 2 miliony ludzi do Polski - co z pracą dla niech??? oddacie im swoją?

Gość gość
jestem kobieta,tak pracuje za granica i robie cos dla polski! wysylam do niej pieniadze zeby moje dziecko moglo skonczyc szkole ,zeby mialo na zycie i moglo sie ubrac jak przyjezdzam tez wydaje w polsce...czy to malo? nie sadze,nie znalazlam w polsce dobrze platnej pracy a dla samotnej matki te ok. 1000 na reke to za malo,chce mojemu dziecku cos zapewnic,i nie pisz tutaj glupot ze ojczyzna,czy przez moj patriotyzm moje dziecko ma sie ubierac w lumpeksach?ma jesc gorsze rzeczy? tatus niestety nie placi a normalni ludzie wiedza ile w polsce wynosi zasilek rodzinny,a fundusz alimentacyjny tez nie wyplaca zawrotnych sum,tak chce zyc na normalnym poziomie i niestety musze wyjezdzac do pracy,kokosow nie zarabiam ale jakos starcza,moge zrobic corce 18 w lokalu,dac jej na prawo jazdy,a w polsce niestety nie moglabym za marna pensje

Gość Nannette
chyba nie wiesz jakie rzeczy mozna kupic w Ciuchlandzie :D

Gość gość
dokładnie!

Gość gość
Mam koleżankę mieszkającą przy niemieckiej granicy. Często sobie dorabia u sąsiada, bo studiuje, a tam o wiele bardziej jej się opłaca wakacyjna fucha niż u nas. Mnóstwo jej znajomych tak robi, a niemieccy hotelarze i restauratorzy tylko czekają na polskich studentów chętnych do pracy. Wiecie dlaczego? Bo Polaka zatrudnią za 5 euro za godzinę, a Niemiec za mnie niż 7 nie pójdzie. A gdzie w Polsce student kelnerując zarobi 20zł za godzinę? Gdzie w ogóle w tym chorym kraju ktoś tyle dostaje bez znajomości? Ja się im wcale nie dziwie, że tak robią. Mieszkają w domach, rowerem dojeżdżają do pracy, 20zł na godzinę i jeszcze napiwki (a Niemcy ponoć nie żałują...)

Gość gość
ja nikomu nie bronie kupowac w ciuchlandzie,ale mi tez niema prawa nikt zabraniac pracy za granica,moja corka woli sieciowki,nie bede jej zmuszac do szukania czegos wlasnie tam,uwazam ze nikomu nie wolno narzucac swojego zdania i kazdy moze zyc gdzie chce i jak chce a tak na marginesie co to za wolny bylby kraj gdybysmy sami nie mogli o sobie decydowac,z tego co mnie pamiec nie myli to juz tak bylo

Gość wkurwiony gość
jakim trzeba być gnojem, aby rozpocząć temat pod takim tytułem ? Zdrajcy? posłuchaj gnojku... 26 lat harówki, po urodzeniu dziec**praca na 2 etatach, 17 lat działalności gospodarczej, z powodu niewypłacalności kontrahentów straciłem wszystko.A państwo kazało mi zapłacić podatek od wystawionych, czyt. uważnie wystawionych faktur,.... nikogo nie interesuje, że nie otrzymałem pieniędzy za swoją pracę. co wiesz o życiu poza nudą gimnazjalisty w niedzielne popołudnie, ja znam wydarzenia stanu wojennego z doświadczenia, a ty? może w co wątpię z podręcznika. Jak można rzucać taką tezę, kiedy to mamusia i tauś jeszcze pierze i karmi... a jak myślisz, co robią imigranci z zarobionymi pieniędzmi? zadałeś sobie choć trochę wysiłku i dowiedziałeś się jaki to zastrzyk walut dla PKB? są chyba jakieś granice...jak można?

Gość wkurwiony gość
a i jeszcze jedno,piszesz, żeby nie wracać, Polska nie będzie płakać, i nie robimy nic dla kraju... powalająca indolencja i prostactwo, gdyby te 2 mln Polaków nie dosyłało gotówki każdego, powtarzam każdego dnia do PL przez 3 miesiące to zgadnij co by było, a po pół roku... Jeszcze raz pytam mądralo, bo za takiego chcesz uchodzić, sprawdziłaś PKB? dno.... po co ja piszę z ,,kimś" kto nie rozumie podstaw ekonomi i gospodarki... dno

Gość antywsztystko
I tak za granicę W WIĘKSZOŚCI wyjeżdżają tumany, to i tak by przyszłości kraju nie zmienili, niech tam robią swoje tumańskie dzieci, w ten sposób w polskiej populacji będzie ich mniej i może za 30 lat będzie z tego jakaś widoczna korzyść.

Gość wkurwiony gość
masz rację, jestem tumanem... nie ważne, że2 kierunki techniczne / nie politologia, bankowość czy filozofia na katolickiej uczeni/, tak jestem tumanem, który przez te wszystkie lata płacił podatki i zatrudniał wieele osób i nigdy nie czekali na pensję...tak jestem tumanem, który pracuje u obcych, aby jego dzieci mogły żyć i ukończyć studia... ale powiedz mi jedno,czy ludzie pracujący w PL nie pracują u obcych? co jeszcze pozostało jako własność Naszego Kraju? Smiem nawet twierdzić, że to emigracja jest pod względem ekonomicznym /czyt. ze zrozumieniem/ ,... dlaczego? to proste... ludzie pracujący na terenie PL wypracowują dochody obcym koncernom, które wyprowadzają gotówkę, a ci co wyjechali na odwrót... poczytaj zachodnią prasę, o ile potrafisz, w jakiej tonacji wyrażają się w wysyłaniu twardych walut do PL, a nie wydawaniu ich na ich terenie... Oni uważają, że ich okradamy, i jak poznasz podstawy ekonomi to zrozumiesz ile w tym racji... taaak jestem tumanem, i to głównie dlatego, że dałem się sprowokować..

Gość gość
Ja uwazam ze totalny debil załozył ten temat. Szukałam pracy od 2001 kiedy miałam absolutorium, i wtedy było norma, ze mimo wyslania 1000 cv nie dostawało sie ani jednej odpowiedzi. Jakby ludzie nie wyjezdzali, to by teraz chyba w Polsce sie zjadali na ulicy. Dosłownie. Im wiecej ludzi wyjedzie, tym mniejsze bezrobocie wi wiecej pieniedzy, które wpompowuja do kraju z tego, co zarobili za granica... Takze jak dla mnie, to właśnie najlepsze co mozna zrobic. I stajemy sie mniej zasciankowi tez przez to, coraz wiecej Polaków zna angielski, a kontakt z inna kultura duzo uczy... gorzej jesli to bylby totalny exodus, ale obecnie na kazda oferte pracy nawet w sklepie jest 200 chetnych

Gość gość
w****iony gosc- brawo. A ty co obrazasz wyjezdzajacych jestes najlepszym dowodem zawistnego s****wa w najczystszej postaci, a nie zadnym patriotom! Uwazasz sie za lepsza, bo pracujesz w Polsce? Ch cie powinno obchodzic gdzie kto wyjechal i czy wyjechal. Skoro wynajmujesz mieszkanie a pracujesz w jakiejs marnej sieciowce to sama musisz byc tumanem to raz, a 2 ledwo sama wiazesz koniec z koncem za te marne grosze, ale nic, jestes z siebie taaaka dumna, bo tu zostalas. A dlaczego tak cie boli, ze inni wyjechali? Bo zyje im sie lepiej i stac ich na wszystko. To TY jestes zbyt glupia zeby wyjechac i dobrze o tym wiesz, nie poradzilabys sobie sama za granica, predzej bys zdechla i z zasmarkanym nochem do mamusi wrocila. Ci ktorzy wyjechali, radza sobie, zyja lepiej niz w Polsce sa madrzy, bo sa zaradni i dostali to czego chca, a ty jestes marnym zawistnym zerem uwazajacym sie za kogos lepszego, bo wp*****la polski chleb i mysli ze tyle robi dla kraju Dowartosciowujesz sie w ten sposob, ze obrazasz inteligentniejszych od ciebie? Ciekawe, ze to ich teraz stac na wakacje a ty kupujesz waciki w biedronce

Gość gość
"CO ty zrobiles zeby bylo lepiej? W czym pomogles Polsce? Co zrobiles dla narodu? Juz nie dla kraju skoro tak na niego plujesz. Ale co zrobiles dla narodu? dla swoich rodakow? " x x che che... ale walniety jestes... ja mieszkam w POlsce od urodzenia, skończyłam studia - kierunek historia. Jestem dumna pobieraczka zasiłku z MOPSU, gdyz znalezienie pracy sie nie powiodło. Ale co dzien bede spiewac piesni patriotyczne, wystarczy ci?

Gość gość
tu jest worek bez dna ciągle będzie jeśli nie żle to przynajmniej mało i ciągle kuleje organizacja pracy płacy w ogóle wiele istotnych spraw stoi na głowie.

Gość gość
absolutnie żadnej wolności dla przedsiębiorczych ludzi a wszędzie pełno nadopiekuńczego prawa,zusu urzędu skarbowego,straży miejskiej,i innych g****icieli swobód obywatelskich stań gdziekolwiek ze zwykłą natką której nędzne grosze podratowały by rodzinny budżet w niejednym gospodarstwie i już jesteś przestępcą który usiłował okraść budżet państwa,was to nie zniechęca przecież to chore,gdyby mogli to ustalili by prawo palenia na stosie.Co przesada a nie jest przesadą kiedy prominenci kradli bezkarnie miliony nadużywając to pojawiają się i tacy uciekinierzy nie trawiący faktu że ktoś bezkarnie nabija ich w butelkę i w desperacji jadą za zarobkiem.Jak taki mądry to niech stworzy rynek pracy lub prawo zezwalające na inicjatywę bez pętli na szyję uciekać przestaną

Gość gość
W****IONY Gość:...BRAWO!!!! Podpisuję pod wszystkim co napisałeś. Co do joty. / Stan Wojenny nie był tak dawno, ciekawe co autor "zrobił dla narodu" ? Może gdyby go zamkli i pałami zdzielili tu i ówdzie, to by dzieciak miał świadomość co znaczy ryzyko, utrata wolności dla narodu i dla tych co se tyłki w domkach grzały bo nie mieli odwagi aby walczyć, i wystawanie w kolejkach za ochłapem "mięsa". Ja też tuman jestem. Wyemigrowałam z PL i nadal łożę swoje pieniędze dla Tych w PL. I po co??? Po to żeby jakiś gnojek wyjeżdżał takimi farmozami? Kuźwa! "Dziękuję".

Gość czupuurek
zdrajcami są ci, którzy wybierają złodziejskich lewaków