Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o anioły

Polecane posty

Gość gość

Czy to prawda że za nasze sumienie odpowiada anioł stróż? Pytanie oczywiście do osób wierzcych.

Gość limstift
za moje odpowiada ciasteczkowy potwor

Gość gość
proszę o normalne odp.

Gość limstift
to jest normalna odpowiedz , ty wierzysz w anioly a ja w ciasteczkowego potwora i jedno i drugie to bajka :) ale mamy wolnosc wyznan w demokratycznym kraju

Gość gość
On pomaga,trzeba jednak aktu woli

Gość PraweaTywea
nasza dusza za to odopowiada. Jesli ktos nie ma Boga to postepuje jak mu sie podoba i zadne sumienie mu nic nie mowi :(

Gość gość
Wierz sobie w co chcesz, nawet w latającego potwora spaghetti, ale uszanuj to w co ja wierzę. Nie jestem jakimś moherem, jeżeli już mam być szczera to do kościoła nie chodzę w ogóle, świąt nie obchodzę, a Boga mam gdzieś. Jestem wierząca, ale nie jestem chrześcijanką - moje poglądy nie do końca się z nimi zgadzają. Żeby nie było - Satanistką też nie jestem. Interesuje się magią, i różnymi ciekawymi istotami i wyczytałam gdzieś że za nasze sumienie odpowiada nasz anioł stróż, oczywiście może tak być że my nie do końca się z nim nie zgadzamy. Chciałam was o to zapytać, a Ty mnie od razu atakujesz. :o

Gość gość
,,Interesuje się magią, i różnymi ciekawymi istotami ''TO POWODZENIA:O

Gość gość
Ale napisałaś "chrześcijańtwo" z małej, a "Satanizm" już z dużej :D

Gość gość
A co w tym złego że mnie to interesuje? Nie uczę się jakiś klątw czy czegoś jeżeli o to Ci chodzi :o, jak nie umiesz mi odpowiedzieć na pytanie to po co tu włazisz i komentujesz?

Gość gość
Co za różnica co piszę z małej czy dużej? Chociaż faktycznie do Szatana nie wiem czemu, ale mam większy szacunek.

Gość RekMa
Anioły jedynie nam podpowiadają co "powinniśmy zrobić", ale to od nas zależy którą drogą pójdziemy. Mam wrażenie że chyba za bardzo zaczęłaś interesować się tematem okultyzmu. Możesz mieć przez to problemy. Dlaczego nie szanujesz Boga, a Szatana już tak?

Gość gość
za nasze sumienie odpowiadamy wyłącznie my sami, czyjego głosu słuchamy,

Gość gość
Dzięki za znikome normalne odpowiedzi. Dajcie już spokój, nie jestem satanistką. I na serio nie wiem czemu mam tak dobre zdanie o Szatanie, ale w niczym mi to nie przeszkadza :D

Gość gość
bo w czlowieku siedzi dobro i zlo, anioł do dobro a demon to zlo a ty wybierasz jak postapic, to twoje sumienie

Gość gsc 123
aniol nie odpowoada za nasze sumienie ale podpowiada naszemu sumieniu co robic tak mi sie wydaje, za to diabel przemawia do naszego ego a my podejmujemy decyzje czy chcemy by nasze ego wyszlo na jaw czy zachowujemy sie jaknajbardziej po ludzku,choc ludzkie odruchy w nas zwykly bardzo zanikac

Gość gość
Anioł stróz nie ma wpływu na twoją wolę, tak jak nie ma Bóg, który cię stworzył, jeśli jesteś katoliczką. Człowiek posiada wolna wolę, to on wybiera zło czy dobro.

Gość gość
Aniol stroz nie odpowiada za twoje sumienie, to ty sama decydujesz co robisz, on tylko podpowiada a ty decydujesz kogo sluchasz czy jego czy demonow,ty wybierasz pomiedzy dobrem a zlem

Gość gość
na sumienie ma wpływ jedynie pieczęc Ducha Świetego, ale na postepowanie juz nie. Postepowanie zalezy od twojej woli.

Gość gość
kazdy z nas ma ducha opiekunczego wystarczy zwrocic sie do niego o pomoc