Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia009

ciaza 32 tydzien

Polecane posty

Gość sylwia009

Witam. nigdy nie pisalam na zadnym forum. Zycie zmusilo mnie do tego abym napisala i poradzila sie kogos obcego bo nikt bliski mi nie . jestem w ciazy. w 32 tyg. mam czasami silne skurcze boli nieraz brzuch. ta ciaza byla nieplanowana. zawiodly plastry. chcialabym juz urodzic na tym etapie ciazy. ogolnie slabo sie czuje i nie moge nic praktycznie robic. mdleje czesto od bolu glowy i plecow. to wszystko mnie przerasta. czesto naciskam na brzuch bo chce juz urodzic. naprawde nie wytrzymam dluzej tak. prosze pomozcie czy w szpitalu dadza mi zgode na szybszy porod? wiem ze nie dam rady juz dluzej donoscic. nie mam zadnego rozwarcia ani nic ale czuje jakbym zaraz miala umrzec.

Gość gość
Musisz poczekać do skończonego 38 tygodnia i wtedy rozmawiać z lekarzem prowadzącym o cc. Ewentualnie po skończonym 36 tygodniu, ale watpie

Gość gość
ale nie chcesz tego dziecka? chcesz żeby umarło, czy jak? Oczywiście, w 32 tc twoje dziecko ma duże szanse na przeżycie, ale na zdrowe życie już dużo mniejsze. Pytanie o to,czy w szpitalu pozwolą ci urodzić w 32tc uważam za kretyńskie. Jak cały ten wątek zresztą.

Gość sylwia009
nie rozumiem czemu kretynskie. mozesz nie odpowuadac nikt cie o to nie prosil. watpie ktora z was by wytrzymala z takimi dolegliwosciami jak ja. tak nie chce tego dziecka a na dodatek czuje sie fatalnie bo nikt mi nie moze pomoc. to okropne jak sie czuje. ze nie spie i cierpie. mimo tego ze uciskam ten brzuch nadal czuje ze ono zyje i kopie. a kazdy ruch dla mnie to bol.

Gość gość
to idź do szpitala,niekoniecznie, żeby urodzić, ale może zdiagnozują ten ból (łożysko może ci się odklejać na przykład) i c***omogą. Gdzie mieszkasz?

Gość gość
zgierz okolice lodzi.

Gość gość
To nie możesz do Łodzi na izbę przyjęć się zgłosić i powiedzieć, jakie masz objawy?

Gość sylwia009
na to trzeba miec fundusze. a ja nie mam naprawde pieniedzy

Gość gość
Ja całą ciążę przyjmowałam mase leków, problemy z kręgosłupem jeszcze sprzed ciąży nasiliły się, bóle głowy, nakaz lezenia, wymioty i nudności do 4 mies, oslabienie przez niskie żelazo, problemy że snem i tem ciągły ból kręgosłupa. Dziewczyno bywa ciężko. Twoje dolegliwości mają swoją przyczynęi możesz je złagodzić tylko porozmawiaj szczerze z lekarzem bo poród w takim terminów jest niebezpieczny dla zdrowia dziecka. Kochasz swoje dziecko? Takie naciskanie na brzuszek z myślą że szybciej się utodzi wcale nie pomoże i wcale nie jest dobre dla dziecka takie uciski. Porozmawiaj koniecznie z lekarz swoim a jeśli nie chcesz ze swoim ginekologiem to umów się ma prywatnie do innego lekarza będzie Ci łatwiej zwierzyc i zaufaj mi dolegliwości da się złagodzić.

Gość gość
Takie nanaciskanie na brzuch niepokojące jest w Twoim zachowaniu porozmawiaj z lekarzem o dolegliwościach napewno C***omoże u napewno przyda Ci się rozmowa z psychologiem można na nfz.

Gość sylwia009
a jesli pojde do szpitala i powiem o wszystkim to bede musiala placic za cos? nie mam zadnych dokumentow o ubezpueczeniu. naprawde chce juz urodzic. to straszne cierpienie

Gość gość
nie musisz być nawet ubezpieczona i na pewno C***omogą

Gość sylwia009
bardzo chce urodzic. a co moze spiwodowac to ze naciskam?

Gość gość
każda kobieta ustawowo w okresie ciąży i w pologu jest ubezpieczona. pamietaj masz to zagwarantowane ustawowo i nie dak sobie nigdy wmówić ze jest inaczej.

Gość gość
zamierzasz zatrzymać to dziecko?

Gość gość
może pęknąć dostaniesz zapalenia i zanim pogotowie przyjedzie zejdziesz i ty i dziecko

Gość sylwia009
nie. oddam do domu dziecka

Gość gość
no to jak ty sobie to wyobrażasz

Gość gość
skoro zamierzasz je oddac, to chociaż zrób wszystko, żeby miało jak najlepszy start w zycie, czyli zeby było zdrowe, niejedokrotnie kobiety w ciąży maja o wiele gorsze dolegliwości, niż ty i jakos sobie radzą

Gość gość
Napewno to porodu nie przyspieszy-moze C****knac macica -uratowanie malenstwa jak i Ciebie malo realne -moze odkleic sie lozysko -I TU ten dam problem moga " Ciebie nie uratowac a jesli szczesliwie dzidzia sie urodzi moze byc chora a wtedy dopiero spierdzielisz sobie zycie sobie i dla dxiecka-udzwigniesz to ? Ja jestem w 9 miesiacu cala ciaza bolr brzucha skurcze codziennie 3no-spa aspargin jakos dalam rade musisz sie przemeczyc najlepiej do 38 tyg minimalnie 36 tydz powodzenia

Gość gość
Dziewczyno, jedź do szpitala, w ciąży nie musisz być ubezpieczona. Tam cię wzmocnią, dostaniesz kroplówkę z elektrolitami i witaminami, odpoczniesz od problemów,dostaniesz jeść, ktoś się tobą zaopiekuje, poczujesz się lepiej. Do domu dziecka nie oddaje się noworodków, możesz zostawić w szpitalu, gdzie zostaną załatwione wszystkie formalności z tym związane.

Gość sylwia009
wiec nie moge juz urodzic?

Gość gość
Naciskasz na brzuch i meczysz plod. Sadystko.

Gość sylwia009
bo chce juz urodzic. nie isadzaj

Gość gość
"nie isadzaj" ??

Gość gość
Jedź do szpitala, powiedz co robisz żeby przyspieszyć poród może wywołają i uratują to dziecko. Brak mi słów, żeby określić to co robisz sobie i biednemu niczemu niewinnemu dziecku!!!!! sama jestem w ciąży która jest podtrzymywana od początku. Nie było jednego dnia, żebym się wyspała, ciągle coś się dzieje niedobrego, ale nie narzekam bo bardzo już kocham moje dzieciątko. . Jedyny plus jest taki, że nie zabiłaś je do tej pory....... ale do tego zmierzasz prawda?

Gość sylwia009
nie chce zabic. chce teraz urodzic bo nie wytrzymam

Gość tak jestes sadystka
Niech ciebie ktos gniecie i przyciska na sile ciekawe jakbys sie czula. Mozesz je uszkodic na cale zycie kretynko, sadystko, glupia jestes i egoistyczna malpa

Gość tak jestes sadystka
Wlozylabym cie w kolo mlynskie sadystko

Gość sylwia009
nie odzywaj sie. glupi jest ktos kto gada a nie. rozumie. nie zycze sobie takich komentarzy