Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adzia16

kandydoza

Polecane posty

Gość Adzia16

Witam, mam 22 lata i poważny problem, który trwa od około półtora roku. Główne objawy, które mi 'dokuczają' i nie dają spokoju to: ogólne osłabienie, częste uczucie zmęczenia, kiepska kondycja fizyczna, problemy ze snem(kołatanie serca wieczorami, budzenie się-zlana potem), brak popędu płciowego (wcześniej nie miałam tego typu problemu), jestem bardzo nerwowa, często mam wahania nastroju, w ciągu roku chyba 6 razy miałam zapalenie pochwy, często mam objawy ze strony układu pokarmowego (najczęściej są to wzdęcia), mam słabe włosy, łupież(raz mniejszy raz większy), rozdwajają mi się paznokcie, bóle łydek(mam żylaki) Odżywiam się regularnie, jem słodycze (nie są to duże ilości), częściej jadam surowe niż gotowane jedzenie ale staram się aby dostarczyć wszystkie niezbędne składniki mojemu organizmowi. Suplementuję witaminy i Magnez z B6, od czasu do czasu biorę coś na żylaki np. venoruton itp. Pół roku temu robiłam badania - morfologia, hormony płciowe i tarczycy , żelazo, glukoza - wszystko w normie. Do ginekologa (w związku z zapaleniami najczęściej) chodzę regularnie. Moje złe samopoczucie trwa już długo, utrudnia mi to życia i bardzo martwi, nie wiem do jakiego lekarza się udać (najczęściej słyszę, że moje problemy są spowodowane stresem). Dużo czytałam w różnych źródłach o różnych chorobach i wpadłam na kandydozę. Nie wiem, co mam robić. Proszę o poradę do jakiego lekarza się udać, jakie badania mogę wykonać, jakie mogą się okazać przydatne?

Gość QuinoA
Witam, ja prawdopodobnie też to mam akurat teraz siedze na necie i czytam o tym, tyle ze u mnie to ciagnie sie juz 10 lat, w 2014 roku sie z tym rozprawiac zaczne. a wiec tak: idz do lekarza gastrologa (nie daj wmowic sobie ze to helicobacter lub zespol jelita drazliwego!) i popros o skierowanie na badania pod katem bakterii w krwii. oraz o badania na kolonoskopie i gastroskopie. nie daj sobie wmowic ze prowadzisz zly tryb zycia i jestes przemeczona i ze sie denerwujesz. dieta! dieta to podstawa. ja bardzo ograniczylam chleb (nie jem nic pszennego i z drozdzami) nie jem zadnych grzybow serow plesniowych. na niektore warzywa zle reaguje np.biala rzepa. Jem tez duzo kiszonek i czosnku. NIE PIJE MLEKA I NIE JEM MLECZNYCH PRODUKTOW! ostatnio zle zaczelam tolerowac zyto, wiec odstawilam. obserwuj organizm. bierz probiotyki i prebiotyki. Co do infekcji pochwy dobry jest lacibios femina. (bardzo mi ulzylo odkad go biore). NIE JEDZ ZADNEGO CUKRU POD ZADNA POSTACIA, BIALEJ MAKI. PRZEJDZ NA ZYWIENIE JAK NAJBARDZIEJ NATURALNE. NIE JEDZ NIC CO ZAWIERA DROZDZE! pozdrawiam.

Gość QuinoA
I jeszcze jedno, w stacjach sanitarno epidemiologicznych za oplata robia badania na obecnosc candidy w organizmie, ja mam zamiar sobie zrobic.