Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Adzia16

kandydoza

Polecane posty

Go艣膰 Adzia16

Witam, mam 22 lata i powa偶ny problem, kt贸ry trwa od oko艂o p贸艂tora roku. G艂贸wne objawy, kt贸re mi 'dokuczaj膮' i nie daj膮 spokoju to: og贸lne os艂abienie, cz臋ste uczucie zm臋czenia, kiepska kondycja fizyczna, problemy ze snem(ko艂atanie serca wieczorami, budzenie si臋-zlana potem), brak pop臋du p艂ciowego (wcze艣niej nie mia艂am tego typu problemu), jestem bardzo nerwowa, cz臋sto mam wahania nastroju, w ci膮gu roku chyba 6 razy mia艂am zapalenie pochwy, cz臋sto mam objawy ze strony uk艂adu pokarmowego (najcz臋艣ciej s膮 to wzd臋cia), mam s艂abe w艂osy, 艂upie偶(raz mniejszy raz wi臋kszy), rozdwajaj膮 mi si臋 paznokcie, b贸le 艂ydek(mam 偶ylaki) Od偶ywiam si臋 regularnie, jem s艂odycze (nie s膮 to du偶e ilo艣ci), cz臋艣ciej jadam surowe ni偶 gotowane jedzenie ale staram si臋 aby dostarczy膰 wszystkie niezb臋dne sk艂adniki mojemu organizmowi. Suplementuj臋 witaminy i Magnez z B6, od czasu do czasu bior臋 co艣 na 偶ylaki np. venoruton itp. P贸艂 roku temu robi艂am badania - morfologia, hormony p艂ciowe i tarczycy , 偶elazo, glukoza - wszystko w normie. Do ginekologa (w zwi膮zku z zapaleniami najcz臋艣ciej) chodz臋 regularnie. Moje z艂e samopoczucie trwa ju偶 d艂ugo, utrudnia mi to 偶ycia i bardzo martwi, nie wiem do jakiego lekarza si臋 uda膰 (najcz臋艣ciej s艂ysz臋, 偶e moje problemy s膮 spowodowane stresem). Du偶o czyta艂am w r贸偶nych 藕r贸d艂ach o r贸偶nych chorobach i wpad艂am na kandydoz臋. Nie wiem, co mam robi膰. Prosz臋 o porad臋 do jakiego lekarza si臋 uda膰, jakie badania mog臋 wykona膰, jakie mog膮 si臋 okaza膰 przydatne?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 QuinoA
Witam, ja prawdopodobnie te偶 to mam akurat teraz siedze na necie i czytam o tym, tyle ze u mnie to ciagnie sie juz 10 lat, w 2014 roku sie z tym rozprawiac zaczne. a wiec tak: idz do lekarza gastrologa (nie daj wmowic sobie ze to helicobacter lub zespol jelita drazliwego!) i popros o skierowanie na badania pod katem bakterii w krwii. oraz o badania na kolonoskopie i gastroskopie. nie daj sobie wmowic ze prowadzisz zly tryb zycia i jestes przemeczona i ze sie denerwujesz. dieta! dieta to podstawa. ja bardzo ograniczylam chleb (nie jem nic pszennego i z drozdzami) nie jem zadnych grzybow serow plesniowych. na niektore warzywa zle reaguje np.biala rzepa. Jem tez duzo kiszonek i czosnku. NIE PIJE MLEKA I NIE JEM MLECZNYCH PRODUKTOW! ostatnio zle zaczelam tolerowac zyto, wiec odstawilam. obserwuj organizm. bierz probiotyki i prebiotyki. Co do infekcji pochwy dobry jest lacibios femina. (bardzo mi ulzylo odkad go biore). NIE JEDZ ZADNEGO CUKRU POD ZADNA POSTACIA, BIALEJ MAKI. PRZEJDZ NA ZYWIENIE JAK NAJBARDZIEJ NATURALNE. NIE JEDZ NIC CO ZAWIERA DROZDZE! pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 QuinoA
I jeszcze jedno, w stacjach sanitarno epidemiologicznych za oplata robia badania na obecnosc candidy w organizmie, ja mam zamiar sobie zrobic.

Udost臋pnij ten post