Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

trądzik niemowlęcy

Polecane posty

Gość gość

no powyłaziło kilka krostek córce na policzkach. Nie jest źle, ale strasznie mnie drażni, że w ogóle się pojawiły. Macie jakieś rady? Przemywanie przegotowaną wodą, a jakiś krem na to?

Gość gość
płyn miceralny mustela

Gość gość
rozmieszaj 1 łżeczkę mąki ziemniaczanej w goracej wodzie, i nałoż wacikiem jak przestygnie. Mi położna zalaecała taki właśnie krochmal i bardzo pomagał.

Gość gość
tez ten krohmal robiłam

Gość gość
ale na ile mam to pozostawić na twarzy? Ile razy dziennie?

Gość gość
nam pomagała maść cholesterelowa, choć kto wie, jak z tym było, może akurat samo przeszło ;)...tak na prawdę to samo przejdzie, jak dziecku te hormony matki opadną, to nie trwa, dzień czy dwa, u nas np. 3 tygodnie, zniknęło i już nic się więcej nie pojawiło.

Gość gość
To nie wygląda bardzo źle, przemywam wodą przegotowaną i smaruję kremem oilatum, ale wkurzają mnie te krostki na jej twarzy. Mam nadzieję, że więcej się nie pojawi. Spróbuję z tą mąką ziemniaczaną, ale w sumie nie wiem czy jest to konieczne, bo twarz nie jest wysypana krostami tylko jest po kilka na policzkach.

Gość gość
U nas pomógł krem Linoeparol z wiesiołka polecony przez lekarza ( nie maśc bo jest za mocna dla dziecka).Tani i bez recepty.

Gość gość
nałóż ten krochmal na noc, rano zmyj. To chyba najlepsza i najbardziej naturalna metoda.