Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez kropek

Do mieszkanek kawalerek

Polecane posty

Gość bez kropek

Zastanawiam sie nad zakupem kawalerki, jednak nie wiem na jaka powierzchnie sie zdecydowac. Ze wzgledow finansowych rozwazam jakies 15-20 m2. Jaki Wy macie metraz i jak Wam sie mieszka? Wolalybyscie miec wiecej przestrzeni, czy zmiescilybyscie sie nawet w czyms mniejszym?

Gość gość
bierz taką 120m :D

Gość gość
Zmiescilabym sie ale wole duzo przestrzeni,mam 150m2 i jest to kawalerka - kuchniopokoj, lazienka, ubikacja. Ale spokojnie mozna by przegrodzic i ze 2 pokoje niemale z tego wykroic (wiecej nie, bo 3 bylby bez okna)

Gość xyzanonim
Ja mam kawalerkę 36 m duży pokój kuchnia i łazienka , mieszkam z narzeczonym już 3 lata. Do tej pory było okej no brakuje może sypialni bo ten jeden pokój jest od spania i przyjmowania gości , ale teraz remontujemy mieszkanie 80 m , bo jak bedziemy chcieli mieć dzieci to nie bedziemy na tym jednym pokoju siedziec. Ogólnie na początek polecam nawet taką 25 m w dwie osoby spokojnie mozna mieszkać

Gość bez kropek
25 m2 to juz jest fajna przestrzen, ale tez i duzo wiekszy koszt. Mnie samej ciezko byloby sobie poradzic z takim kredytem...

Gość gość
od kiedy 150 metr. nazywane jest kawalerka:D

Gość bez kropek
Moze to w centymetrach mialo byc? ;)

Gość gość
bierz taka 120m cos ci sie pomylilo

Gość gość
A jak nazwać mieszkanie w którym jest łazienka, ubikacja i pokój z aneksem kuchennym? M-3? :D

Gość bez kropek
Bardzo duza ta kawalerka, w jakim miescie takie cuda? :)

Gość gość
W Poznaniu.

Gość gość
Ja mam 30 metrów i to i tak małe mieszkanko. Mniejsze to jakaś masakra.

Gość bez kropek
To pewnie musi zajmowac cale pietro. Czy to moze poddasze?

Gość gość
Czy ja wiem czy taka masakra,zalezy jak kto lubi. Widzialam kiedys w necie zdjecia jak umeblowac takie mini-mieszkanko. Ja mam b.malo rzeczy wiec bym sie zmiescila.Ale jak napisalam mam b.duze mieszkanie.I tez sie ciesze bo to wielka wygoda trzymac rower w pokoju, miec 3-metrowe lozko,pokoj w ktorym mozna robic potancowki i imprezy, cwiczyc, tanczyc, malowac nawet w wielkiej grupie

Gość gość
Tak,to polowa poddasza wkamienicy, na 2ejpolowie jest strych.

Gość bez kropek
Fajnie, lubie mieszkania na poddaszu.

Gość gość
Mam spadzisty dach nawet :) ja tez lubie.

Gość gość
A jak nazwać mieszkanie w którym jest łazienka, ubikacja i pokój z aneksem kuchennym? M-3? smiech.gif " x takie mieszkanie nie jest juz kawalerka:D

Gość gość
witam, ja razem z moim facetem mieszkamy na kawalerce 40m jest piekna duza kuchnia ktorej kazdy nam zazdrosci :) pokoj tez duzy no i lazienka gdzie jest duza wanna i jest jeszcze sporo miejsca no i przedpokoj :) i duzy balkon - kawalerki sa ok na poczatek,chociaz przyznam,ze brakuje tego 2 pokoju na sypialnie,teraz staramy sie o kredyt na m-4 bo sypilania + pokoj dla dziecka w przyszlosci , rozwazaj kawalerki z balkonem bo uwierz mi w lato jest to mega wazne..

Gość bez kropek
O 40m2 nawet nie marze, finansowo nie podzwigne tego, a na 30 lat nie chce brac kredytu... :/

Gość bez kropek
Najbardziej to mi sie wlasnie marzy na poddaszu w kamienicy, z wielkimi oknami, a jakby tam jeszcze kominek byl to juz w ogole pelen odlot! :D

Gość bez kropek
Na szczescie jestem sama, wiec zmieszcze sie w mniejszej przestrzeni. Dla dwoch osob to juz pewnie ponad 30 metrow by trzeba bylo...

Gość bez kropek
Moze jeszcze ktos sie wypowie?

Gość gość
ja mam 31m kw. i mnie mieszka sie super.

Gość gość
Mam tez balkon 4,5m na 1,5m. Ale on nie jest wliczany w ten metraz 31m kw.

Gość bez kropek
A mieszkasz sama czy z kims? I powiedz, miescisz sobie spokojnie wszystkie swoje rzeczy? Czy dalabys rade mieszkac w mniejszym lokalu, czy te 31 m2 to juz jest absolutne minimum?

Gość gość
Mieszkam sama. Choc czasem pomieszkuje u mnie facet, ale to na weekend max. We dwoje na ten czas jest ok, ale zeby mial swoje graty tu przyniesc? nie widze tego :O Ja sama sie mieszcze. Uciazliwe jest to, ze pokoj jest 1 , bo zawsze trzebamiec porzadek w nim, a nuz ktos przyjdzie? A pokoj jest i salonem, i sypialnia i miejscem do pracy. Mieszcze sie glownie dlatego, ze mam w duzej wnece wbudowana szafe komandor dluga na 3 m z hakiem i gleboka na metr. Jest podzielona na 3 czesci: 1) polki u gory, miejsce na rzeczy an wieszakach plus odkurzacz, drabina, deska do prasowania :D, 2) polki i szuflady, 3) czesc biurowa: polki, biurko itd. I to wszystko na zamykane na szynach drzwi z lustrami.

Gość gość
Nie wyobrazam sobie mniejszego mieszkania ... A i w szafie komandor mam jeszcze wielki lezak (zlozony) schowany i choinke ;)

Gość gość
ja mam 23 m :D w tym maly aneks kuchenny. mieszkam z facetem :D miejsca jest malo , ale dajemy rade. poczatki byla b. ciezkie bo z 170 m (domek) przenioslam sie do 23 m:P:O