Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BLW czy są tu mamy które to stosują

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie chce zacząć karmić dziecko blw, czy sa mamy które maja jakies doswiadczenia w tym?

Gość gość
wszystko :) jaka mam gwarancje ze mi sie nie zakrztusi?w jakie kawałki i co podawac.

Gość gość
my zaczęliśmy od papek w 6 miesiącu życia ale po 2 miesiącach przeszliśmy na BLW zaczynając od gotowanych jabłek, warzywach i na koniec miesiąca sam jadł mięso w kawałkach.

Krztusić się będzie, ale będzie odkasływać. Dzieci małe mają wcześniej na języku odruch odkrztuszania. Dorośli dopiero w gardle, a dziecko już ba,języku i w miarę wieku ten odruch się przenosi bardziej w stronę gardła. Daj na początek brokuły, tym ciężko się zakrztusić.

Gość gość
co to blw ?

Gość gosc autorka
queen mozesz cos wiecej napisac o blw ?:) jestes doradca w tym temacie?

Gość gość
Jakim trzeba być skończonym kretynem, żeby świadomie narażać dziecko na zachłyśnięcie, zakrztuszenie i związane z tym powikłania, ja pierrdolę :o:o:o:O 🖐️))))))))

Gość do gość
p******ą tylko p*****lnięci-gratuluje jełopie pospolity co nie wiesz co to blw i znasz tylko słoik !

Gość gość
pogratulujesz lekarzowi, jak wyprowadzi twoje dziecko z zachłystowego zapalenia płuc ;) 🖐️)))

Gość do gość
moje się jeszcze nie zachłysnęło a stosujemy już blw 3 m-ce - powodzenia bo jak na razie wiedze masz z wikipedi

Gość gość
dokładnie, pojęcia zielonego nie macie o fizjologii niemowlęcia... I to już nie o przełykanie chodzi.... szkoda, że za jakąś durną modę dorosłych muszą potem płacić dzieci własnym zdrowiem. I doskonale wiem, co to blw.

Gość gość
mhm, a ty skąd masz wiedzę? z własnej kuchni czy tvn style? :o 🖐️

Gość do gość
to nie moda DURNOTO ! widać od razu ze nie wiesz co to blw :)

Gość gość
moje dziecko się nigdy nie zakrztusiło jedzeniem, stosując metodę BLW należy zacząć kiedy dziecko samo dobrze siedzi. Gdybym wiedziała o tej metodzie jak urodziła się moja pierwsza córka może teraz nie miałabym problemu z niejadkiem. Moja młodsza córka (teraz ma 12 miesięcy) je wszystko to co my, nakładam jej na talerz to co sobie czy mężowi i sama zjada to co jej pasuje czego nie można powiedzieć o starszej córce która nic nie je i chyba czerpie energię z kosmosu :-)

Gość gość
poczekaj jak ta 12miesięczna będzie miała 5 lat - jeśli nadal będzie jadła co tylko jej podsuniesz pod nos, wtedy bedziesz mogła mówić o jakimś sukcesie :o mam do czynienia z mnóstwem dzieciaków i 90% tych, które pięknie jedzą od małego, zaczynają wybrzydzać właśnie w wieku 5/6 lat. Metoda jedzenia nie ma tu nic do rzeczy.

Gość gość
pisałam, że zaczęłam dawać jeść metodą BLW jak dziecko miało 8 miesięcy, mam takie same obserwacje że lepiej je niż starsze dziecko, które niczego nie lubi. Choćby stał się niejadkiem w wieku 5 lat to organizm wzmocni i się i będzie odżywiony do tego czasu, starsze non stop chorowało póki nie zaczęło jeść cokolwiek poza 3-5 produktami które pasowały, zmiana była od razu. Uważam jednak że sens BLW jest przy karmieniu piersią, bo samo mleko jest wartościowe i wystarczające nawet do roku, na krótką metę po roku też. Zanim dziecko będzie zjadało takie ilości innych pokarmów aby zaspokajały głód i zapotrzebowanie na składniki odżywcze. U nas to był strzał w dziesiątkę do roku dziecko zjadało wszystko co miało na talerzu a oczywiście było kolorowo, urozmaicenie i zdrowo.