Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W którym miesiącu zaczynały Wam się pokazywać rozstępy

Polecane posty

Gość gość

Witam ! Tak właśnie, gdy smarowałam się oliwką zaczęłam się zastanawiać kiedy pokazują się rozstępy, jestem na początku 6 miesiąca i póki co nie mam żadnych. Kiedy Wam zaczęły się pokazywać ? :) dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam :)

Gość gość
u mnie w 2 miesiącu ciąży, nie mialam wogule brzucha a rozstępy wyszły, nie z powodu rosnącego brzucha a z powodu zmian hormonalnych. natomiast mojej siostrze wyszły na 2 tygodnie przed porodem pomimo ze cieszyla się ze nie ma. w kazdym razie powodzenia ;)

Gość gość
też jestem na początku 6 miesiąca i nie mam żadnych rozstępów i jakoś nie mogę zmotywować się do smarowania jakimiś kremami :(

Gość gość
Kilka dni przed porodem niestety. Smarowalam sie i to nic nie , dalo. Rano cos mnie swedzialo kolo pepka,patrze a tam rostep. Do wieczora bylo kilka,nastepnego dnia sliczne sloneczko.za 2 sni bylam na porodowce.

Gość gość
kremy nic nie dają czy oliwki, jesli cwiczyło się i ma się elastyczną skore można uniknąć rozstępow, choć to tez nie wyznaczników bo zmiany hormonalen też robią swoje podobnie jak w okresie dojrzewanie gdzie tez 80% osobą wychodza rozstępy

Gość gość
AUTORKA Mi się też nie chce codziennie, ale jak pooglądam zdjęcia to od razu mi się zachciewa, smaruje się prawie od początku żeby uelastycznić skóre, przynajmniej jak mi wyjdą to nie będę mieć pretensji do siebie, że nic nie robiłam żeby temu zapobieć

Gość gość
w połowie 8 miesiaca. juz myslałam ze mnie to ominie ale jednak nie:(

Gość gość
AUTORKA Jak to nie dają, kremy i oliwki smarowane w miarę regularnie na pewno uelastyczniają skóre :)

Gość gość
w styczniu

Gość gość
u mnie pojawily się w na początku 3 miesiąca... i też nie mialam brzucha zupełnie nic, więc chyba tak jak u poprzeniczki to zmiany hormonalne, bo wazylam 57/170 cm, bylam szczupla i wysportowana, wiec sama nie wiem

Gość gość
u mnie ok 7 i tez miałam nadzieję że nie będę miałą wcale a tu klops za to w kolejnej ciąży żadne nowe nie powstały

Gość gość
To widzę, że nie mam się co cieszyć, że nie mam :) i że mogą się pojawić w każdej chwili..jeju..byle nie zbyt ostre, jestem jeszcze młoda chce mieć ładne ciało i chce być atrakcyjna dla męża

Gość gość
mnie sie wcale nie pojawily

Gość gość
Mam nadzieję, że mi też w ogóle się nie pojawią :)

Gość gość
Kurde, zaluje ze w ogole w ciaze zachodzilam. Moje cialo by wtedy na pewno nie ucierpialo. A teraz spac po nocach nie bede mogla. Maz mnie pewnie zostawi.

Gość gość
Nie mam. Przytylam 18 kg

Gość gość
mnie sie w ogole nie pojawily. Mysle, ze dlatego,ze zawsze umialam "nadymac" brzuch jak balon, na zmiane z wciaganiem, skora jest elastyczna

Gość gość
w żadnym - mam troje dzieci ani jednego rozstępu przytyłam 15 kilo w ciąży maksymalnie ( w trzeciej) w dwóch poprzednich troszkę mniej

Na piersiach praktycznie od razu, zanim zrobilam test..:) Ale nie sa jakos mocno przeszkadzajace. Smarowalam sie na poczatku ciazy bardzo czesto, potem sporadycznie, co ktorys dzien. W 3 trymestrze znow wrocilam do codziennosci bo czulam ze skora robi sie zbyt napieta a brzuch szybciej zaczal rosnac. Poki co na brzuchu nie mam, choc czasem mnie swedzi - jestem w 40tc+3d. Jedynie maz zauwazyl,ze mam kilka fioletowych naczynek doslownie na tzw.boczkach. Przypuszczam,ze to od ciążącego w dół brzucha,bo czasem mam wrazenie ze juz bardziej naciagnac sie nie moge i z plecow mi sciaga skore hehe :) ja stosuje oliwke z wit.specjalnie niby na wrazliwa skore, roztepy itd i jakis czas mialam probke kremu dla kobiet w ciazy na brzuch. Mam nadz.ze nic wiecej mi nie wyskoczy choc roznie bywa.

Gość gość
Ja fioletowe prześwitujące żyłki mam na piersiach, w dole brzucha i na boczkach..czy to może być zapowiedzią rozstępów?