Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża a pęcherzyk Graafa

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie odnośnie ciąży. Czy jest to możliwe, aby we wczesnej ciąży (ok.2 tygodniowej) pojawiał się w jajniku pęcherzyk Graafa widoczny oczywiście na usg dopochwowym. Pytam, ponieważ mam dziwne objawy. 5 września miałam okres, ok 22-23 września współżyłam, 26 września pojawiła się skąpa miesiączka trwająca do 31 września, tylko w jeden dzień krwawiłam prawie normalnie, pozostałe dni było to plamienie w kolorze brązowym. Kolejna miesiączka (identyczna) pojawiła się dopiero 23 listopada. Byłam u lekarza ok. 2 tygodnie po stosunku ze względu na ból jajnika i właśnie tą skąpą miesiączke. Gdy lekarz zrobił mi usg dopochwowo powiedział, że pęcherzyk Graafa jest już bardzo duży i lada dzień pęknie. Czy jest to możliwe, aby pęcherzyk Graafa pojawił się mimo ciąży ? Od czasu tamtego stosunku nie współżyłam więc późniejsze zajście w ciążę nie wchodzi w grę. Dodam, że jestem zmartwiona tymi skąpymi miesiączkami i czasami jest mi troche mdło, jednak w marcu tego roku również tak się czułam i było to spowodowane nie ciążą a torbielą krwotoczną jajnika. Proszę o odpowiedź.

Gość gość
a moze nie jestes w ciazy?

Gość gość autorka postu
Właśnie nie wiem czy jest możliwa ciąża, przyjmowałam leki, których nie wolno brać w ciąży dlatego się martwię, bo jeśli już byłaby to ciąża to nie chciałabym jej zaszkodzić ...

Gość gość
najlepiej bedzie jezeli zrobisz bete, bedziesz miec wtedy 100% pewnosc

Gość gość
tak, wiem że test dałby 100% pewność, ale interesuje mnie również obecność tego pęcherzyka Graafa. Chciałabym żeby ktoś odpowiedział na pytanie czy mimo ciąży może on się nadal normalnie pojawiać czy jest to wykluczone ?