Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ROZWOLNIENIE w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 9tc i dokuczaja mi rozwolnienia. Przed ciaza czesto je niestety mialam, bo mam przerost candidy. Z poczatkiem ciazy zdarzyly mi sie moze ze 2-3 epizody z zaparciem, a teraz znow sie ze mnie "leje" :( Wyprozniam sie raz dziennie, praktycznie zawsze o tej samej porze. Czy takie problemy jelitowe moga zle wplynac na plod? Dodam, ze jestem swiezo po usg, wyszlo wszystko w normie. Prosze o powazne potraktowanie tematu i przepraszam bardzo za brak polskich znakow.

Gość gość
Raz dziennie skoro sie wyorozniasz, to naorawde to nie jest problem. Gdzybys z kibla nie schodzila, to groziloby odwodnieniem, a tl jest niebezpiecznie w naszym stanie. A raz dziennie? Wydaje mi sie ze nic z tym nie zrobisz, no chybaze jakies probiotyki zaczniesz wcinac.

Gość gość
unikaj cukru i jedz probiotyki jedz grejfruty, czosnek, używaj oregano grzybki ich nei lubią pij kefiry, maślanki, jedz jogurty naturalne to że masz problemy z candidą to wina twojej diety, jedz mniej węglowodanów to nie będzie problemu w ciąży ma się większą tendencję do infekcji grzybiczych więc tym bardziej powinnaś stosować odpowiednią dietę

Gość gość
Ja juz jestem na diecie, miedzy innymi z tego powodu, ale takze z powodu nietolerancji pokarmowych. Nie jem w ogole pieczywa (gluten), nie wolno mi jesc nic mlecznego, zadnych dan macznych. Generalnie moja dieta to kasze, warzywa, troche owocow i miesa (jem ryby i indyka).

Gość gość
Jem tez nasiona zmielone sezamu, maku, siemienia (wapn), oprocz tego jogurty sojowe z kulturami bakterii, mleko roslinne fortyfikowane D3 i wapniem.