Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie opowiadajcie że 6msc dziecko ważące 9kg jest normalne

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj byłam w przychodni z córką, jest wagowo na 50centylu a wzrostowo na 90. Byl chlopiec ktory wzrostem był na 50centylu a wagowo za siatką :O miał 5,5-6,5 msc bo nie uslyszałam dokładnie co matka mówiła-był taki upasiony że ledwo oczy otwierał -taką miał buzie upasioną- matka jak go ubierała to spodnie miał podwiniete ze 4 razy bo w pasie miał niewiele mniej ode mnie(jestem normalna)!-a na długosc były za duze -dosłownie mu sie fałdy wylewały. Nie wiem no tak grubego dzieciaka nie widziałam -pampersy mu zakladała te zielone numer 5:O i w dodatku były tak ciasne ze szok!!!-nawet moge powiedziec ze ledwo sie miescił:O:O:O

Gość gość
Ważyła go pielegniarka 9600:O:O- no masakra, a matka szczupła- a robi krzywde dziecku, naprawde dzieciak wygladał jak dorodne prosie:O wiec nie mowicie ze jak 4msc czy 6 wazy 8-9 kg to normalnie wyglada bo nie uwierze a niejednokrotnie takie tematy były:O i ie głupie mamuski ciesza ze maja pulchne dzieciaczki-tylko komorki tłuszczowe sie tworza przez pierwsze 2 lata zycia:O

Gość gość
No i wlasnie to -mamuski twierdza ze ich dzieci sa takie super bo wazą np 7kg na 2-3msc albo 9-10 na pół roku a tak naprawde robia im krzywde.

Gość gość
TO zależy jak by karmiony i jaka waga wyjściowa .Jesli na piersi to nic mu nie będzie ,Jak na mm to juz trochę gorzej.

Gość Jaamajka
ja jak miałam 5 miesięcy ważyłąm 8,5 kg, jadłam mleko z piersi+dostępną w tamtych czasach humanę. teraz mam 30 lat i przy wzroście 170 ważę 47kg.

Gość gość
niestety prawda...raz byłam ze swoja 3 latką na bilans.. Byla dziewczynka która miała nogi w udach jak ja łydki...-a nie chodziła jeszcze , tylko siedziała u matki na kolanach. Potem takie dziecko ma wiele przykrosci, Nie oszukujmy sie, dzieci nie lubia otyłych grubych dzieci, sama sie brzydze jak widze takiego spasionego dzieciaka

Gość gość
Moja szwagierka tez ma takie grube dziecko...tłumacze...prosze wez mu dawaj warzywa owoce-Nie, on nie lubi, pakuje w niego od 3msc!!!! Kaszki nestle!! Lub kleik na mm slodzony cukrem:O:O nie gadajcie ze upasione dziecko wygląda normalnie. On przy 8msc waży 13 kg.

Gość Jaaaaanaaa
jakie przykrośc***przeciez późneij dziecko zaczyna chodzić, biegać i często traci nawet apetyt. Wcale taka waga o niczym nie przesądza. Tak samo jak wychudzone niemowlaki niekoniecznie całe życie będą szczupłe.

Gość gość
"Nie oszukujmy sie, dzieci nie lubia otyłych grubych dzieci, sama sie brzydze jak widze takiego spasionego dzieciaka" A ja brzydzę sie takich głupich matek jak ty . Strach pomyśleć jak wy "wychowasz" swoje dziecko.

"Spasionego dzieciaka" pokazałaś klasę. Moje dziecko urodziło się z wagą 4010. Obecnie ma skończone 5 miesięcy i waży 7650g. No i co mam zrobić? Odchudzać ją?

Gość gość
No niestety tą pania nawet lekarka opieprzyła-u nas w przychodni wszystko słychac z gabinetu....Cos nagadała jej ze dziecko jest otyłe bo 50centyl wzrostu a wagi poza siatką to nie jest normalne

Taki niemowlak ma jeszcze szanse wyrosnac z tego choc rzeczywiscie prawie 10kg na pol roku to duzo. U mojej corki w przedzkolu jest dziewczynka ktora jeststrasznie gruba pidejrzewam ze wazy ok. 50kg ma 4lata a w szatni jak matka ja odbiera to jeszcze jej cukierki przynosi. Zreszta mojego meza siostra ma syna ktory ma 14lat i wazy 119kg i uwaza ze wdzystko jest ok i jeszvze mu cole pozwala litrami pic. Biedne dzieciaki ze maja takie glupie matki

Gość nojasnneeeeeeeeee
Oj tam głupoty gadacie . Moja corke przez pierwsze 6 miesięcy byla na piesi i miala wszędzie faldki . Wyglądała jak taki pucek . Nie raz pytałam sie pediatry czy ona nie wazy za duzo a pediatra mowial ze jak na piersi to mam sie nie martwic bo to wszytko zejdzie . Teraz corka ma 3 latka i na niedowagę .

Gość gość
Autorko, ja też nie lubie upasionych dzieci-zwłaszcza te z podstawówki, wielki brzuch wylewa sie ze spodni, biegnie na w-fie to sie az trzęsie wszystko, spocone w 2 minuty...a co przerwa chipsy i cola... Jestem nauczycielką i niestety powiem wiecej-od grubych dzieci smierdzi. Poprostu wydzielają niemiły zapach.

Gość gość
6,5 miesieczniak noszacy pampersy 5tki?!?!?! Czy wy czytacie?:D 5tki mają od 11-25kg Mój dwulatek nosi 4ki!!!!!:O skoro on waży prawie 10kg i nosi 5tki to musi miec baaardzo duzo w pasie-nie dziwie sie ze wygląda obrzydliwie.

Gość gość
oK, NIE GORĄCZKUJ SIĘ . Dziecko jest za grube, na pewno ladnie nie wygląda. Ale uwierz, ze dziec***odobnie jak małe pisklaki- jak sa w gnieździe sa grube, okrągle,potem ptaszki rosna i wyglądają w większości normalnie. Tym bardziej jak rodzice są szczupli. Moja corka karmiona mlekiem modyfikowanym tez chyba w wieku pol roku z 9 kg wazyla. Była pulpetem. Ja jestem drobna, ojciec dziecka tez ma normalna budowę. Moja corcia oczywiście jest normalnej budowy ciała,ma teraz 7 lat. ma szczuple nozki, rączki,okrągła buzke, bo urodę odziedziczyla po mnie. Jest na tle innych dziewczynek z klasy najladniejsza- rozwodzić się nad tym stwierdzeniem nie będę. Tak po prostu jest. syn mojej siostry podobna sytuacja, wygladal nieciekawie. Teraz ma tez prawie 7 lat-jest od dawna b duzy problem z jedzeniem, bo zyje tylko na suchym i w ogole jest szczuplutkim chłopaczkiem. Otylosc jest zla,zgadzam się. Ale trzeba trochę wrzucić na luz, bo takie niemowlaki troszkę inaczej wygladaja na mleku modyfikowanym inaczej na naturalnym,choc to nie reguła.

Gość gość
te dzieci będą miały choroby serca, miażdżycę i cukrzycę no i problemy ze stawami

Gość gość
Autko a nie mówiła ta mama co je jej dziecko ?

Gość gość
To wszytko zależy jak karmione jest dziecko.Jak na mm to wiele z nich ma później problemy z otyłością . Jak kp to później szybko straci na wadze .

Gość gość
" Ale uwierz, ze dziec***odobnie jak małe pisklaki- jak sa w gnieździe sa grube, okrągle,potem ptaszki rosna i wyglądają w większości normalnie" dzieci to nei zwierzęta i nie mają instynktu by nie jeść więcej niż potrzeba poza tym chyba jest różnica między człowiekiem a zwierzęciem które samo musi zdobywać pokarm i traci na to energię ilość komórek tkanki tłuszczowej która powstaje w wieku dziecięcym nie zmienia się przez resztę życia, można jedynie te komórki odchudzić stosując dietę, ale wystarczy jej zaprzestać by znów się rozrosły...właśnie dlatego dzieci które były grube w dzieciństwie całe życie mają tendencję do przybierania na wadze

Gość gość
Ze karmi piersia i dokarmia mm. Pewnie rozepchała mu żoładek.I tyle. Powiedziała że z piersi nie wiadomo czy sie naje, a ona mu jeszcze mm po karmieniu daje. A nie waidomo ile z piersi zje....mysle ze by mu starczyła sama piers ale jak juz je tak spory czas to zoładek rozepchnięty.

Gość gość
dzieci które mają wysoką wagę urodzeniową są bardziej narażone na cukrzycę...tak samo jak ich matki poczytajcie o tym

Gość gość
Moja corka i syn siostry mieli normalna budowę jak tylko zaczęli chodzic:)! Czy uważasz ze mają już komórki tłuszczowe?Po mamie ważącej 52 kg i wzroście 170 cm i wysokim ojcu sredniej budowy:)Rozumiem ze piszesz tu o 2 latkach i wzwyż wazących powyżej normy.moja corcia jest szczuplutka mimo ze w wieku niemowlęctwa była pulpetem. Syn siostry to w ogole chuderlak, a w wieku 6 m-cy nie wyglądal jak chuchro. Dzieci w momencie chodzenia zupełnie inaczej wyglądają. Pamietam swoje zdjęcia z dzieciństwa, taka mała pucia. Bo co innego sytuacja gdy dziecko w wieku przedszkolnym jest grube,to już b duże zagrozenie.

Gość gość
Pewnie dlatego taki pulchniutki . Bardzo często niepotrzebnie rodzice dokarmiają mm.

Gość gość
Człowiek należy do królestwa zwierząt tłuku. I tez ma instynkty jak zwierzeta, dlatego m.in dzieci tzw niejadki sie nie zagłodza na smierc, bo instynkty przetrwania na to nie pozwola. Sami geniusze na forum a z biologia na bakier

Gość gość
No tak ale jak dziecko jest na piersi ma taka wage to co można zrobić ? nic

Gość gość
za miesiąc siądzie, za 3 wstanie i będzie śmigał jak pędziwiatr. zrzuci wszystko w trymiga :)

Moje dziecko się z wagą 4 kg, a ja przed ciążą i w ogóle zawsze bardzo bardzo szczupła byłam, mój mąż również. Więc skąd ta waga? Już wiem, geny. Moja siostra rodzona również ważyła dużo, ale koło roku jakoś to się wszystko pozmieniało, że wyglądała jak patyczak i zostało jej do teraz.