Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie opowiadajcie że 6msc dziecko ważące 9kg jest normalne

Polecane posty

Nie łajzo, nie zlazłam :classic_cool:. Moje dziecko jest najedzone i właśnie radośnie turla się po macie, a jak tatuś wróci z pracy pójdziemy razem na spacer.

No ja teraz na chwilę tylko... Młody śpi, a ja robię wszystko. Komputer to raczej po północy, jak już wiem, że śpi mocnym, nocnym snem. x Ale tak, żal ściska. My już po zabawie ciuchcią, zupę mu ugotowałam, teraz mam chwilę, ale tak naprawdę sto rzeczy do zrobienia. Tyle że komp włączony, więc przysiąść na chwilę można.

"paracet" qrwa! :-D mnie drażnią też: ost. (ostatni, ostatnio) i bd. (będę); no i "sex", jakby "seks" było już za długie ;-)

Gość gość
To nie jest normalne.. A swoją drogą.. przestańcie wmawiać (zwolenniczki kp), że jak dziecko jest na mleku matki i ma nadwagę, to z niej wyrośnie.. bzdura.. Może tak nie być. Znam takie dziecko.. urodzone z normalną wagą.. karmione do 6 miesiąca tylko piersią.. pół roku ok 10kg, 2 lata.. jakieś 22.. przedszkole.. 40... 5 klasa sp- ponad 100. Co z tego, że chłopak bardzo wysoki ja na swój wiek..ale nadwaga jest bardzo duża. Przecież kości dziecka nie są przystosowane do dźwigania takiego ciężaru.. to się może skończyć tym,że szybko zachoruje, pojawią się bóle kręgosłupa, nóg itp.. Ciekawe jak on potem będzie pracował. Co innego jeśli nadwaga i otyłość pojawiają się o osoby dorosłej (lub prawie dorosłej), a co innego jeśli jest ona od dziecka.. na pewno bardzo dużo szkody robią takie kilogramy.. dlatego trzeba starać się od początku by dziecko nie było zbyt nabite. Jedne zrzucą, a drugie nie.. tego nie wiadomo.

Gość gość
Synek ma 5 mcy i niecałe 8 kg, jeszcze nawet nie podwoił wagi urodzeniowej! Jest szczuplutki.

A widziałyście "wgl" albo "srsly"? :classic_cool: Jak pierwszy raz zobaczyłam "kp" to przez 10min zastanawiałam się o co chodzi :o

Gość gość
12:37 I Ty myślisz, że taka chorobowa otyłość to wina tylko nieprwidłowego żywienia?

srsly to nie wiem co znaczy?;-) wgl to w ogóle? względnie? wgląd? wygląd? ;) ja pierniczę, co za neologizmy!

Kolejny bezsensowny temat... Dziecko do 6 miesiaca zazwyczaj podwaja wage. Czyli dziecko które wazylo powyzej 4 kg moze spokojnie wazyc okolo 9. Nie ma znaczenia czy jest krótkie czy dlugie. Moje dzieci wazyly powyzej 4 kilo i do roku mialy niepohamowany apetyt. Malutkie nie byly. Dzisiaj córka ma prawie 4 lata - sama skóra i kosci. Naklonic ja do jedzenia to cud! Syn ma 15 miesiacy i juz widze jak bardzo wyszczuplal odkad zaczal biegac po domu. Robi sie tez coraz bardziej wybredny. Nosi ubrania na 92cm! i bardzo szybko rosnie. Ja osobiscie nie wyobrazam sobie zeby niemowlakowi do 6 miesiaca ograniczac jedzene w celu zachowania nizszego centyla... Co innego po urozmaiceniu diety. Z tym trzeba byc juz ostroznym. Ale ja jestem zwolleniczka karmienia mlekiem na zadanie (nie wazne czy z piersi czy modyfikowanym).

Hahaha, zareagowałyście identycznie jak ja, kiedy zobaczyłam te potworne skrótowce! wgl - w ogóle, a srsly - od ang. seriously, czyli "poważnie" ;) To dopiero czad!

Gość gość
ja dlugo myslalam czy mm to zaleznie od sytuacji mleko matki i melko modyfikowane :)

Gość gość
Led czy ty wychodzisz z dzieckiem na spacer ? bo siedzisz tutaj od rana

Gość gość
ale pier... moje dziecko rodząc sie ważyło 5,2 a majac pół roku wazył niespełna 11 coś koło 10.50 i nie wygladął tak jak opisuje autorka, może był pulchny ale bez przesady, dzis ma 6 lat i niedowagę :/ kości sterczą z każdej strony 123cm wzrostu i 21 kg

Gość gość
Ja w tej chwili jestem na spacerze :-)

Gość gość
Wszystkie tu siedza po kilka godzin dziennie. Pitola bez sensu ale oczywiscie kazda ma juz posprzatane, ugotowane, dziecko wybawione, dotlenione. Szkoda, ze tak malo ambitne jestescie. Dyskutujecie od 2 godzin nad waga I wzrostem anonimowego dziecka widzianego przez anonimowa osobe jakby to bylo cos najistotniejszego na swiecie.jestem w stanie przyjac za normalne wage 9 kg u polrocznego dziecka jesli waga urodzeniowa byla ponad 4 kilo. Natomiast za normalne nie uwazam siedzenie calymi dniami na forum.

Gość gość
a Ty po ch*j tu siedzisz zarobiona elokwentna c**** z mnóstwem zainteresowań? posta wymaściłaaaaś, że hej!

Gość gość
Led oddychaj głęboko :)

Gość gość
mój chrześniak wyglądał do roczku jak pulpecik :D a wcale dużo nie jadł taki był jego urok a obecnie jest szczuplutki ;) kiedy w końcu ludzie zrozumieją że każde dziecko jest inne... przestaną odchudzać noworodki i sadzać lub uczyć stania dziecko na siłę bo w książce jest napisane że powinno w tym wieku to robić.... Przestańcie krzywdzić własne dzieci, sama znam przypadek roczne dziecko nogi krzywe jak nie wiem a dlaczego bo mamusia ubzdurała sobie że to najwyższa pora na wstawanie.... gdyby rzeczywiste z tym dzieckiem byłoby coś nie tak lekarz by zareagował... Nie popadajmy w skrajności:)

Gość gość
moja córka jak sie urodziła wazyła 3550 a mierzyła 60 cm, a majac 4 miesiace wazyła 8 kg i nie wygladała na spasioną. Tak dorodna baba z niej była;) do roku czasu zgubiła kilogramy a dzis to skóra i kosci i majac 15 lat ma 175 wzrostu i jeszcze rosnie. Tak poronujac do córki siostrzenicy to jej dziecko ma dzis 4 miesiace i wazy prawie 8 kg, a wyglada jak tucznik, masakra.

Gość maamaa1011
Jest normalne. Moj Syn majac 6.5 mies wazyl 9300. Nie robilam dziecku krzywdy gdyz bylo tylko i wylacznie na piersi, po prostu taki byl jego urok do skonczenia roku. I lekarz nie widziala zadnych problemow, tym bardziej ze byl tylko na cycu. Po ukonczeniu roku zaczal gubic faldki i w tej chwili ma ponad 2 latka i jest szczuplutki:) pozdrawiam mamusie tego typu watkow, ktore robia problemy z niczego i w dodatku nie ze swoich spraw.

Gość gość
Tak.... to tylko kwestia żywienia. Dziecko jest zdrowe.

Gość gość
Ale wymyślasz autorko.Moja córka mając 6 mcy też ważyła 9 kg i nie nosiła pampersów 5 bo one sa od 11kg i wcale na gruba nie wyglądała.Karmiona była tylko piersia i jej nie pasłam.Dzis ma 8 mcy i nadal wazy 9 kg ale urosla i wyglada "srednio".Poprostu przestała dobierac.Ja jestem chuda, mąż średni.Niemowlaki są często pulchne a zaczynając chodzić gubią kg.Jak byłam mała to też byłam okrągła a dzis bedąc po 30 mam niestety figure raczej anorektyczki.

Gość gość
No to właśnie zależy wszystko od tego ile dziecko ma cm długości. Mój syn w wieku 6msc ważył chyba z 11kg. Nie pamietam ile mierzył, w kazdym bądź razie i masa ciała i wzrostem był na 97centylu (ważne żeby różnica między centylami wzrostu a masy nie była zbyt duża). Nie spasałam go, nie jadł jakoś bardzo dużo a taki był. Teraz ma 3 lata i waży... 15kg, ma 100cm wzrostu, jest szczuplutki. Mysle że przesadzasz.