Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ibs

Zespół jelita drażliwego

Polecane posty

Gość ibs

Ktoś z was posiada Zespół jelita drażliwego? Jak sobie z tym radzić? Podejrzewam to u siebie, przez miesiąc mnie boli brzuch, mam nudności, zaparcia...

Gość włosogłów
ja dałem temat o zapaleniu jelita grubego

Gość gość
poczytaj doktorka google i wszystkiego się dowiesz

Gość ibs
Nie ma tu takiej osoby która ma lub miała tą dolegliwość?

Gość gość
Ja mam...jedyne co c***omoże to zmiana jedzenia..musisz wszystko gotowac lub grilowac..zero tłuszczu. Ja używam tylko czasami oliwe z oliwek...nie jem produktów z laktoza.pomidory ze skóry obieram..tylko ciemna czekolada bo mleczna mnie wykancza..frytki z piekarnika...czasami zjem coś ciezkiego ale wtedy dostaje skurcze.

Gość gość
Tluszcz i cukier to musisz prawie wyeliminować. .zadne tabsy ci nie pomogą tego sie nie da wyleczyć.

Gość ibs
Tydzień temu właśnie trzymałem diety, jadłem rzeczy tylko gotowane, i jakoś to mi nie pomogło, dieta u mnie nic nie pomaga..

Gość ibs
No ludzie, pomóżcie bo mnie to już psychicznie wykańcza..

Gość gość
pij mielone siemie lniane, i herbatke z suszu dziurawca i melisy

Gość ibs
I co to mi da? Już w ch** dni w szkole opuściłem z tego powodu, już nie mam siły psychicznie.. biore leki ale g***o mi to daje.

Gość gość
no to nie pij, ja ci nie kze tylko podpowiadam. czemu opusciles tyle dni?

Gość ibs
Przez ten zespół jelita drażliwego..

Gość gość
no dobrze ale jak on sie objawia u ciebie. az tak zle, ze nie dajesz rady na lekcjach?

Gość ibs
nudności, odruchy wymiotne, bóle brzucha - te bóle brzucha nie bolą tak bardzo, ale to mi bardzo przeszkadza, już 4-5 tyg. tak mam. Dodam jeszcze że byłem przez to w szpitalu, miałem robiona gastroskopie, wykryto niedomoge wpustu żołądka. Tydzień temu byłem o gastrologa, opowiedziałem o swoich objawach i powiedział że to zespół jelita drażliwego, a ta niedomoge wpustu nie mozna do konca stwierdzic bo nie widac calego wpustu na zdjęciach, nawet objawy nie pozwalają tego stwierdzić. Powiedział że to od stresu, że sie czymś denerwuje.. jakoś cały czas sie nie denerwuje, jestem np. w tej chwili wyluzowany, a i tak czuje nudności i bóle brzucha. Te leki które mi dał w ogole nie pomagają. Na dodatek jutro musze na praktyki iść i z*********ć, a po L4 nie opłaca mi sie iść bo rodzinny i tak powie ,,da się z tym żyć" itp. Nie wiem już co robić..

Gość gość
wspolczuje, meczaca dolegliwosc. moze to jakas nerwica tak sie objawiajaca

Gość ibs
Miałem w czwartek możliwosc wziąc l4 do końca grudnia, ale pomyślałem że nie, że musze wszystko w szkole pozaliczać. Nie dałem rady i w pon znowu miałem wizyte i nie dał mi tego l4, bo można z tym jakoś żyć. 100zł poszło na marne, frajer ma humorki czy mi da czy mi nie da. To g***o zaczyna powoli psychicznie mnie wykańczać..

Gość gość
poczytaj o nerwicy, ona tez sie tak objawia. moze niepotrzebnie faszerujesz sie tymi lekami, ktore i tak nic nie daja. moze to problem z psychika. trzymam kciuki za poprawe.

Gość ibs
Można te objawy jakoś zminimalizować naturalnymi składnikami, ziołami? Jakimi?

Gość gość
tak jak napisalam sprobuj mielone siemie lniane, pij taki kisiel z tego i napar z suszu z dziurawca i melisy.

Gość gość
To ze stresu. To ze teraz czujesz się spokojny nic nie znaczy. Stres daje skutki jeszcze dlugo dlugo pozniej. Niestety albo nauczysz się z tym żyć przez unikanie stresu albo będziesz zawalac wszystko.

Gość gość
wygogluj akademia witalności , albo jerzy zięba . interesujace informacje.

Gość gość
a czym sie on objawia?

Gość gość
bo od dłuzszego czasu mam problem z bolem brzucha i zaparciami, czy to moze byc to?

Najlepiej będzie wybrać się do lekarza, który stwierdzi czy jest to zespół jelita drażliwego czy może jakieś inne schorzenie układu pokarmowego. O tej pierwszej dolegliwości wiem całkiem sporo, bo sama mam z tym problem. IBS u mnie objawia się bólami brzucha o różnej lokalizacji i zmiennym nasileniu oraz biegunką. Tutaj masz więcej informacji na temat objawów, możesz porównać je ze swoimi - http://www.doppelherz.pl/wiedza/zespol-jelita-drazliwego-zadanie-do-rozwiazania.html