Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasa idzie ze szok

Ile wydacie na swieta

Polecane posty

Gość kasa idzie ze szok

Na jedzenie,na prezenty ?

Gość gość
Myślę ze wyjdzie okolo 600 euro - prezenty 400 euro a jedzenie 200 euro - dodatkowo na jedzenie mam bony żywnościowe sodexho w wysokości 180 euro. Będzie nas 12 w tym dwoje dzieci

Gość gość
u nas na jedzenie koło 1500-2000 zł na wigilię i dwa dni świąt wliczając w to alkohol, wszystkie potrawy z wyjątkiem pierogów i świątecznej szynki robię sama ponad połowa zakupów już zrobiona, część potraw też gotowa na prezenty nie wiem, ile razem :) każdy dorosły u nas kupuje wiele prezentów, moje w tym roku będą kosztowały mniej więcej 1000 zł rodzina pięcioosobowa z dorosłymi dziećmi plus babcia i czteroosobowa rodzina brata męża z dorosłymi dziećmi na samą kolację wigilijną i czterech gości na obiad w pierwszy dzień świąt

Gość gość
no ależ wyobraźnia

Gość gość
Prezenty to jakies 300zl a jedzenie 700zl

Gość dasdas
wyrzutnia nerf służy pewnie do wystrzeliwania tej babki od serów z przepychaczem.

Gość gość
prezenty jakieś 3.500 zł jedzenie i alkohol ok. 2500

Gość gość
Ok 8 tyś.

Gość gość
Na 3 dni świąt wydam maksymalnie 200zł. Zrobię sałatkę jarzynową, rybę po grecku, zupe pieczarkową, bigos, kapuste z grochem, kupie pierogi z kapustą i grzybami, troche owoców i upieke dwa ciasta - piernika i makowiec. Prezentow sobie nie robimy, mamy urodziny grudniu wiec jetesmy juz po:D

Gość gość
ja kurne wydałam już 7 koła, a gdzie tu stąd do tamtad, jestem przerażona stanem mojego konta, pierwszy i ostatni raz urzadzam swięta w domu :/

Gość gość
Dziś juz mogę podsumować - prezenty 400 euro - jedzenie 300 euro. W poniedzialek lososia kupić jeszcze musze i dorsza. W zasadzie dość wydatków. Kosztowne święta są....

Gość Ciekawska i tyle
Wlasnie! Dobrze . ze pytasz. Podlicze z ciekawosci.

Gość Ciekawska i tyle
ok, podliczylam. Ok. 400 € prezenty. Na te trzy dni swiat ... jakies 200 € na zarcie , poza tym wydalam na dekoracje i choine razem ponad 100€ ... Eeeee no to spoko ! Jakos wydawalo mi sie , ze duzo wiecej poszlo! :) Dobrze , ze jeszcze poniedzialek jest wszystko otwarte! W takim razie kupie tym razem SOBIE!!!! prezent :) Nowy telefon :) hihihihihi :) (mieszkam w Niemczech dlatego w € )

Gość gość
nie wiecej niz normalnie. przeciez nie da sie zjesc wiecej niz normalnie. no ew. jakies lepsze wino ;)

Gość gość
ja kupuje boczek na roladkę, grzyny na uszka , cos na ciasto,piwo i prezenty , zwykle bilety do kina itp około 300 zł

Gość Ciekawska i tyle
Nie lubie wyrzucac jedzenia, wiec tez nie szaleje. Bedzie tradycyjnie ! Barszcz z uszkami, karpik, ciasta. Grzybowa, i wlasnie nie wiem moze.. rolada ...

Gość gość
U mnie dużo bo kupuję mężowi aparat lumixa, więc będzie koło 2000

Gość Ciekawska i tyle
Zaraz w styczniu czeka mnie serja urodzin! Znowu lazenie po sklepach za prezentami!

Gość Anastazja_263
Wydam : 4 tys na prezenty (zbierałam cały rok ) Są one dla 4 osób :P na jedzenie max 400 zł :) choinka 180 zł+ ozdoby 70 zł :) paliwo 50 zł To są całe wydatki an święta :P :D

Gość cccccccc
o ludzie nie wiem na co wydajecie tyle pieniedzy jesli chodzi o jedzenie;/ my max400zł, a beda dwa ciastka , dwa rodzaje sledzi, ryba po greckuu, pierogi, dwie salatki, krokiety,schab, mielone, udka itp. i to razem z winkiem.

Gość gość
tez czytam i masakra jakaś- na co wydajecie tyle kasy u nas normalnie ja z mezem zostajemy sami za granica niestety mąż nie dostał urlopu, my na prezenty wydaliśmy razem dla chrześniaków- okolo 50 euro(mamy dwoje) dla brata i rodziców - składałam sie z siostrą, i wyszlo nam po około 30 euro, siostrze i szwagrowi narzutę za 20 euro, bez szaleństwa dla męża jego ulubiona woda toaletowa a 25 euro w douglasie akurat w promocji z wysyłką do domu i pakowaniem w cenie- święta bez szaleństwa- na wigilie dwa rdozaje sledzia, ryba po grecku, pierogi, sałatka jarzynowa, coś slodkiego, na 1 i 2 dzień swiąt dodatkowo obiad, wino i za jedzenie nie wyjdzie mi wiecej jak 50 euro. łącznie z prezentami wyjdzie około 200 euro z prezentami.

Gość gość
a moja choinka kosztowała mnie około 25 euro, a uważam ze to żaden drapak i wyglada naprawdę ładnie

Gość marika mariko
u mnie 3 osobowa rodzina z malym dzieckiem na Wigilie idziemy do rodziny, wiec koszt Wigilli to tylko wino pierwszy i drugi dzień obiad+ salatka sledziowa+ciasto które upieke sama także na zarcie jakos dużo nie pojdzie niż zwykle, normalne zakupy jak na weekend no może 100zł prezenty ok. 400zł (niby symbolicznie ale 10 osob do obdarowania) choinka nie będziemy mieć w sumie jakies 600zł

Gość marika mariko
myśle ze spokojnie można wydac te 8 tys wpadając w swiateczne szaleństwo ozdoby , drogie prezenty, duzo jedzenia jak cala rodzina się zjedzie nowe ciuchy i kilka tys poszlo

Gość gość
przeraża mnie jakie niektórzy robią widowisko z tych świąt;/

Gość gość
nie wiem, nie liczyłam

Gość gość
u mnie wyjdzie z 500pl gdyby nie goście !!! wyszłyby 4 jogurty, mandarynki+kawa. herbata+ zupa/tak z 20 pl/ ale upierdliwi goście, wić prezenty, wyżerka dla nich...nietety wprosili się i nic do garnka nie wniosą

Gość gość
żadne widowisko, u mnie na Wigilii i w pierwszy dzień świąt było 18 osób, w drugie święto część gości wyjechała, zostało 12, nie kupowalismy góry jedzenia, ale stawiamy na żywność dobrej jakości, a co za tym idzie raczej drogą, sporo też wydaliśmy na prezenty - 8 tysięcy w dzisiejszych czasach to nie jest jakaś zawrotna suma