Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wedzona ryba w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Czy w ciazy mozna zjesc wedzonego lososia? Czy sledzie w occie mozna? Ser feta?

Gość momos
śledzie i ser można spokojna głowa, generalnie wszystkie sery pasteryzowane możesz jeść, a innych chyba u nas nie kupisz. wędzonego sie nie zaleca raczej.

Gość gość
wędzonego i surowego nie można

Gość gość
Ostatnio przeczytalam ze oscypka nie mozna a ja jadlam :O

Gość gość
Przecież śledzie w occie są surowe . Ryzyko zakażenia listerią i pasożytami.

Gość gość
Wedzone ryby mozesz,ale wedzone na cieplo. Na zimno odpadaja. I odpadaja przetwory z niepastryzowanego mleka,ale w pl trudno je znalezc. Sledzie w occie moga byc. Ocet niezle "dezynfekuje".

Gość gość
Ja wlasnie najpoerw zjadlam sledzia bo tyle sie czyta ze kobiety w ciazy maja apetyt na sledzia. A potem doszlam do wniosku ze ten w occie przeciez jest surowy. To juz chyba ryba wedzona bylaby bardziej ok. No i ten nieszczesny oscypek. Co z oscypkiem? Zreszta i tak juz zjadlam, najpierw zjadlam dopiero pozniej przeczytalam ze nie powinnam...

Gość gość
Masakra..ale Wy macie coś z głową..w ciąży można jeść wszystko ! Ja jem wszystko na co mam ochotę i wszystko jest ok

Gość gość
Ocet chyba jednak nie "dezynfekuje " , sól zresztą tez nie. A ryby w puszce , jak myślicie ?

Gość gość
odpadają : surowe mięsa , tuńczyk ponieważ kumuluje rtęć, sery pleśniowe , łosoś wędzony na zimno jak i inne ryby wędzone w ten sposób, surowe jajka , spokojnie możesz całą resztę , łącznie ze śledziami w occie , ponieważ zanim przejdą do octu , który z resztą wybija wszystko co w niego wpadnie , są śledziami które przeszły proces technologiczny który je " sterylizuje"

Gość gość
noo , jeżeli jadłaś prawdziwego oscypka ... jeżeli jadłaś to co jest dostępne u nas pod nazwą serek górski, uscypek i inne pochodne nazwy to się nie przejmuj :D on jest z mleka pasteryzowanego i w dodatku krowiego nie owczego

Gość gość
No prawdziwego oscypka zjadlam ale juz i tak po ptokoch :O

Gość gość
Wędzonych i surowych ryb nie można. Też zainteresowałam się tym tematem jak zjadłam troche wędzonej makreli. Co do fety to tego PRAWDZIWEGO nie można, ale ciężko je u nas dostać. To co sprzedają w sklepach "ala feta" :P to spokojnie możesz. Swoją drogą... prawdziwa feta jest pyszna...:)

Gość gość
Apetina to feta czy podroba? A ta feta z lidla to prawdziwa?

Gość gość
he he he , jedz marchewkę z ryżem i piersią wiejskiego kurczaka , na śniadanie , obiad i kolację , oczywiście na wodzie źródlanej gotuj:D kobieto , a kto Ci nie da zjeść tego o czym piszesz ? przecież nie będziesz się tym opychać , zjadać kilak kg na tydzień , zjesz kawałek bo masz ochotę i tyle , co do serów pleśniowych, tuńczyka, surowego mięsa i jajek na surowo to się zgodzę całą resztę wcinaj na zdrowie tego nie wolno tamtego nie wolno , a co to ciążą to choroba ? bo dziecku zaszkodzisz? czym? jak zjesz jednego śledzia? więcej trucizny masz w soczkach niż w tym biednym śledziu . a soczku duuużo wypijesz bo się sok nazywa i jest k***a zdrowy , z d**y strony :D jedz śledzie , oscypki i co tylko chcesz i nie czytaj w necie co możesz a co nie , bo w takim wypadku albo się wykończysz albo będziesz miała niedożywionego bobasa w chwili urodzenia więc jedz z GŁOWĄ , nie kilogramami :D

Gość gość
to wyżej to ja , matka 2 zdrowych(potwierdzone badaniami :D )córek , nastolatki i 2 letniego berbecia :)