Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

testy genetyczne na obciążenie nowotworami

Polecane posty

Gość gość

W mojej rodzinie od strony matki jest mnóstwo przypadków raka. Jej siostra zmarła na raka szyjki macicy w wieku 34 lat, jej wujek zmarł na raka płuca, drugi wujek na raka żołądka, u trzeciego zdiagnozowano teraz raka pęcherza moczowego, a jej dziadek zmarł na raka jamy ustnej. Wiem, że można wypełnić ankietę z jakiegoś ośrodka w Szczecinie i oni kwalifikują do tego badania genetycznego. Czy ktoś z Was robił taki test?

Gość gość
Nie ma czegos takiego,rak nie jest uwarunkowany genetycznie,co wy wymyslacie :D

Gość gość
Nie rozmawiam z osobami na tematy o których nie mają pojęcia 🖐️

Gość gość
tak, wypełnia się taką ankietę i wysyła do szpitala. Masz dużą szansę na zakwalifikowanie się do badań

Gość gość
Te badania są bezpłatne?

Gość gość
Zapomniałam dodać, że sama mam dysplazję piersi.

Gość gość
17.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Tak tylko ze ja mam pojecie dlatego napisałem

Gość gość
Dlatego te badania to bajer dla naiwnych :)

Gość gość
Taa, jasne. Pewnie kolejny nawiedzony od diet oczyszczających czy innych "cudów". Poza tym badania są bezpłatne, jeśli zostanie się zakwalifikowanym.

Gość gość
To ja autorka wątku. Przypomniało mi się, że kolejna ciotka miała guz nadnercza, ale łagodny na szczęście.

Gość gość
17.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość No tak jasne,zaden nawiedzony tylko uczony i wiem co mówie :D ,bajer jakich mało :)

Gość gość
2013-12-17 22:31:14 takie głupoty to pisze dyzurny troll popularnie zawany adasiem co leczy raka soda czerniaka jodyna.Zaraz bede ortograficzna wszystkich tak nazywa którzy go krytykuja

Gość gość
Uczony. Uśmiałam się nieźle :D A co powiesz o mutacja genów BRCA 1 i 2, które mogą być dziedziczone? Idź stąd i nie siej zamętu.

Gość gość
17.12.13 gość To nie sa głupoty,to nie sa głupoty,dyzurna meldunkowa

Gość gość
Nie douczony adasiu spadaj!

Gość gość
17.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość No uczony a jak Ty myslałas,nigdzie nie ide sama sobie idz stad,mutacja genu jeszcze nie swiadczy o tym ze ktos zachoruje na raka

Gość gość
17.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Nie douczony adasiu spadaj! Sama sobie spadaj,i nie pisz tak do mnie bo mnie nie znasz

Gość gość
Nieuk mutant znów atakuje swoją "wiedzą"!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
prosze ortograficzna oczywiscie na dyzurze i nieuk znowu pisze o tym o czym nie ma pojecia,spocznij ortograficzna,nie napinaj sie tak :)

Gość gość
Ale mutacja zwiększa ryzyko ryzyko zachorowania na raka. W przypadku mutacji BRCA 1 prawdopodobieństwo zachorowania na raka piersi wynosi 70%, a na raka jajnika 40%, a w przypadku BRCA 2 odpowiedni 56% i 27%. Więc spadaj stąd samozwańczy naukowcu od siedmiu boleści 🖐️

Gość gość
Ale mutacja zwiększa ryzyko ryzyko zachorowania na raka. W przypadku mutacji BRCA 1 prawdopodobieństwo zachorowania na raka piersi wynosi 70%, a na raka jajnika 40%, a w przypadku BRCA 2 odpowiedni 56% i 27%. Więc spadaj stąd samozwańczy naukowcu od siedmiu boleści ,to nie sa prawdziwe dane,Tylko od Ciebie zalezy czy zachorujesz na raka czy nie zadna mutacja tego nie zmieni,sama sobie spadaj ,jak nie rozumiesz czym jest rak

Gość gość
17.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Bo nie rozumiesz czym wogóle jest choroba i dlaczego geny sie mutuja,to sa tylko czynniki wykonawcze a głowny dowadzacy to mózg i tylko od niego zalezy co bedzie sie w genach działo,ytrzeba to zrozumiec jako całosc,a Ty zaczynasz od d**y strony

Gość gość
Pracuję w ochronie zdrowia, więc z tymi tekstami do kogoś innego. Na pierwszym miejscu jest styl życia, ale na drugim genetyczne uwarunkowania.

Gość gość
A ja to niby gdzie pracuje,nie w ochronie zdrowia???I nie mów mi jak to sie odbywa mie do mnie te teksty,mózg jest na pierwszym miejscu,reszta to tylko dodatki

Gość gość
17.12.13 nie warto dyskutowac z tym trollem Adasiem dzis szalał juz w topiku infekcja intymna oraz topiku Helicobacter pylori.To swir

Gość gość
Ale Ty ortograficzna nie melduk juz słuzbe skonczyłas i nie zabieraj głosu,nie obrazaj,tkie teksty to do tej wyzej,nie do mnie

Gość gość
skierowanie na badanie wydaje lekarz pierwszego kontatu, po wczesniejszej analizie. rejestrujesz sie w genetyce tam decyduja czy robia badania, szkicuja dokladnie drzewo genealogiczne rodziny i tyle bzplatnie

Gość gość
To chyba się pośpieszyłam bo wysłałam już ankietę na maila. najwyżej mi odpiszą, że musi być wydrukowana i razem ze skierowaniem. Spytam może jutro ciotki, bo ona te testy robiła.

Gość gość
No dobrze to taka zabawa,jak chodzenie do wrózek, i tyle :)

Gość gość
Nalezy pamietac ,ze 35l temu nowotwory zdarzały sie sporadycznie,nazywano je pospolicie guzem,i ze jak taki guz dostanie powietrza to pacjent moment umiera,wiec skoro to by szlo droga genetyczno to 50l temu nie było wogóle raka wiec jakie obiazenia miały nastepne pokolenia??same sobie raka wytworzyły,wiadomo nie od dzis ze sami odopowiadamy za swoje zdrowie i zycie i za to co nas w zyciu spotyka,nie szukajmy wiec kozła ofiarnego ze ktos nam cos robi,bo to nie jest odpowiedzialne