Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie MM poczatkowe wybrać

Polecane posty

Gość gość

witam, Proszę o rady jakie wybrać najlepsze mleko modyfikowane początkowe? Jak na razie kupiliśmy bebilon tylko cena jest dosyć wysoka....

Gość gość
jeśli dziecko będzie tolerować to najlepiej zasugerować się zasobnością portfela.

Gość gość
Hej, ja rodze za 3 tyg, nie chce karmić piersią, myślę że zdecyduje się na Bebiko, moja siostra karmiła nim córkę, wyrosła na dużą i zdrowa 3-latke. Dodatkowo cena jest dla mnie atutem - 13-15zł

Nie ma czegoś takiego jak "najlepsze" w kwestii mm. Musisz dobrać je pod dziecko. My wypróbowaliśmy chyba wszystkiego co jest na rynku, bo pediatra podejrzewał alergię pokarmową, później doszły kolki i zaparcia. Kompletnie żadne z tych mlek nie było tym, które zaakceptowałoby dziecko, czuło się po nim dobrze i żeby przeszła przynajmniej część dolegliwości. W końcu dobrałam jej Humanę 1 Plus i jest idealnie.

Córa leciała pierwsze 3 miesiące na Bebilonie Comfort (koszt puszki 23-28zł) - strasznie bałam się kolek takich jak przy synu, więc zapobiegawczo od razu dawałam ciut lżejsze mleko. Po 3 miesiącu zaczęłam przechodzić na Bebiko (12zł) i nadal to trwa, niedługo już całkiem zejdziemy z Bebilonu.

Gość gość
moje dziecko dobrze sie czuje na enfamilu :)

a moje dobrze tolerowało: humanę 1 plus i babydream (ten sam producent- oba mleka z obniżoną ilością laktozy za to z dodatkiem skrobi przez co mleko bardziej syte - babydream jest tanie i dostępne w rossmanie) ale ostatnio trochę ulewa, więc dostaje Hipp i jest lepiej. Tak naprawdę do tego wszystkiego trzeba dojść metodą prób i błędów. Moja mała po bebiko miała biegunki. cześć Led

Gość gość
hejo 🖐️ moj ulewa od zawsze, i debridaty, mleka ar i inne cuda nie pomagaja, gastrotuss baby chociaz mu neutrralizuje ten kwas walący po gardle :O po Hippie wam się uspokoiło?

Gość gość
Tak jak ktoś wyżej napisał- nie ma czegoś takiego jal najlepsze mleko modyfikowane. Jedno dziecko będzie tolerować np bebiko, a inne enfamil. Mojej córce pasowała tylko humana, bo każdym innym wymiotowala albo miała problemy z brzuszkiem. Jeśli dziecku nic nie będzie to możesz zostać przy tym bebilonie, jeśli pojawią się jakieś problemy to zmienisz mleko i tyle.

Led, po Hippie było zdecydowanie lepiej. Ulewanie zmniejszyło się o 80%. zaczęłam też zagęszczać mleko kleikiem ryżowym i kukurydzianym i ulewanie teraz jest sporadyczne, no i mała trochę dłużej syta, bo niestety przyzwyczajone byłyśmy do mleka ze skrobią, które dłużej ją trzymało.

u mnie plus taki, że jakie mleko bym nie podała, to nic jej nie jest z brzuszkiem

oczywiście butelki tylko dr. Brown's- bo po innych to totalne chlustanie :O

Gość gość
ojej te z takim smoczkiem zakonczonym wielka dziurą? mam jedną Medeli i moje dziecko z przerażenia chlustało na metr gdy mu podałam :D to ten typ smoka?

Led, nie wiem- ta dziurka jest chyba normalna. Nie duża, no - przynajmniej nie taka, żeby dzieciak chlustał :) teraz i tak mam większą, bo po pierwsze c. skończyła 3 m. po drugie - kleik. ale ta gumka z rurką działają chyba anty-chlustowo :D a Ty co używasz?

Nie ma czegoś takiego jak idealne mleko początkowe. Musisz testować, dla mojego dziecka dobre będzie inne, dla Twojego inne, a dla czyjegoś jeszcze inne. Od Bebiko wiele dzieci ma zaparcia, no ale testuj. My najpierw byliśmy na Enfamilu, ale powodował problemy z brzuszkiem, więc przeszliśmy na Hipp i zostało.

Gość gość
u nas Hipp na początku,później Babydream.

Gość gość
mleko masz dopasować do dziecka a nie do siebie, jak będzie dobrze tolerowało najtańsze to powinnaś przy nim zostać a nie wpychać mu to najdroższe dla swojego widzi mi się i żeby pochwalić się przed znajomymi jakim to drogim mlekiem karmisz dziecko.

Gość gość
dokładnie, często słyszałam od innych mamusiek pytanie - karmisz najtańszym? i co z tego, że najtańsze skoro tylko po tym nie ma problemów z brzuszkiem

Gość gość
święta prawda :)

Gość gość
ja od początku karmię bebilonem, fakt jest drogi ale bałam się zmieniać bo córcia dobrze go toleruje

Gość gość
Po Nanie bóle brzucha. Teraz jest na Enfamilu. Po 6 miesiącu planuję zmienić na Hipp 2.

Gość gość
babydream rossman jest najtansze w polsce. 15zl pół kilo

Gość gość
39,99 w Rossmannie + rabat z kartą Rossnę, w Tesco jest za 36,99 od 1 do 5