Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

codzienne golenie nog

Polecane posty

Gość gość

juz mam dosyc,poprostu codziennie musze golic nogi jak jeden dzien nie ogole to mam juz widoczne wloski a tego nienawidze,znacie jakies kremy dobreee kremy opozniajace porost wloskow? juz nie wiem co robic..na depilator jestem za slaba,woskiem sama nie zrobie bo wyje z bolu rowniez grrr...

Gość gość
Policz do 10. Przyda mi się godzina spokoju…

Gość gość
tez tak mam, kiedys golilam co 2-3 dni i bylo spoko a teraz od paru miesiecy musze to robic codziennie (hormony, nie wiem...) zostaje ci tylko depilator i wosk, mnie depilator az tak juz nie boli... wosk to samo, tylko ze z woskiem jest ten problem ze te wloski musza sporo odreosnac zeby je usunac... jesli masz kase i odpowiednia karnacje mozesz pomyslec o depilacji laserowej, ja chyba sie skusze, fajnie byloby zapomniec o depilatorze i maszynce

Gość gość
depilator, nie wymiękaj. Ja gole depilatorem i sa fajne. Tylko trzeba dobrze nawilzać nogi zeby sie wlosy nie wrastały. Spróbuj i przyzwyczaj się do bólu. Mi to nawet sprawia przyjemność, bo potem nogi są świetne ;) nie widać tych czarnych kropek jak po maszynce...

Gość gość
a jaka trzeba miec karnacje do depilacji laserowej?ja mam ciemna i ciemne wloski , no depilator lezy w szafie i czuje jak na mnie zerka hehe boje sie go strasznie , trzeba jakos specjalnie przygotowac nogi przed depilacja depilatorem?

Gość gość
nie warto depilatorem, strasznie wrastają i potem jest masakra ja byłam na 3 zabiegach laserowych, teraz mam zarost kolejowy czyli 3/4 włosków usunięte, wystarczy że co 3 dni przejadę na szybko maszynką

Gość gość
Tia, po depilatorze wrastają ;p Moje drogie, ja używam depilatora od 2 lat, dobrze peelenguje nogi, warto kupić też taką "gąbkę bardzo ostrą" i nią sobie czasem szorować nogi, nie ma opcji żeby włoski wrastały. I raz na 3x depilatorem ogolić nogi maszynką, wtedy włoski robią się "ostre"(maszynka skraca włoski pod kątem). I jest ok, ma się na długo spokój a włoski odrastają jaśniejsze:)

Gość a golicie nogi cale czy do
kolan? czy roznie, w zaleznosci od tego co zakladacie?

Gość gość
mnie wrastały włosy i nei pomagały ani peelingi ani nic nigdy więcej nei zrobie sobie woskiem ani depilatorem mechanicznym

Gość a golicie nogi cale czy do
kolan?

Gość gość
tak, wrastają, to ze ty nie masz takiego problemu nie oznaczam ze taki problem nie istnieje. Regularnie smaruję nogi, peelinguję a i tak wrastają i to mocno. Nogi gładkie tydzień, potem odrastają wrośnięte, do d**y taka robota.

Gość gość
ja gole cale nogi

Gość gość
a jakie depilatory ew. polecacie? ja też mam już tego dość.. mam wręcz pomarszczoną i suchą skórę od tego codziennego golenia :/. Nie ma nic, co mnie bardziej wkurza w codziennym dbaniu o siebie niż golenie nóg.

Gość gość
nie probowalam boje sie straaaasznie.. a to tylko efekt pewnie u mnie na 2 tyg =/ ja mam 3 depilatory i ten z koncowka do chlodzenia i taki i siaki i wszystkie bola tak samo a po roznych cenach

Gość ahhhhhhhźleeeeeee
co ty pierdzielisz:p tylko pierwszy i drugi raz depilatorem jest tragiczny a potem poezjaaaaaaaaaaa ja gole i pachy i bikini cały rów wszystko nic nie czuje nogi gole raz w miesiącu odrasta mi pare włosów na krzyz cieńkich i słabych też miałam okres że goliłam się codziennie włosy z każdym goleniem są grubsze i jest ich więcej widać czarne kroki a tak spokój

Gość gość
mowisz..hm.. moze ja jestem taka wrazliwa pipa na bol.. kiedys jak zrobilam depilatorem to wyskoczyly mi jakies kropki czerwone..no ruzmiem cebulki itd..ale utrzymywalo sie to tydzien chyba grrr.. no trudno musze naladowac tego diabla..

Gość alalalalalalalala
też myślę, że depilatorem najlepiej, tylko trzeba często peelingi robić a przed depilacją dobrze wziąć ciepłą kąpiel, albo taki kupić depilator, który można pod wodą stosować (ja polecam satin perfect) bo nie dość że mniejszy ból to jeszcze oszczędność czasu:P

Gość gladkonoga
kurcze, a ja mam inny problem... depiluję depilatorem i moje włoski odrastają NIERÓWNO, tzn. partiami. jedne są za małe jak depiluje, takie jakby pod skórą, jedne już całkiem duże, jak wydepiluje to odrastają za 2-3dni nowe, powtórzę depilacje i za kolejne 2 dni od nowa... próbowałam zapuszczać i nic :( po prostu moje włoski są w różnych fazach wzrostu i jak jedne wydepiluje to odrastają inne. co z tym zrobić???!!!

Gość to nie golice nog
codziennie, zwlaszcza zima

Gość alalalalalalalala
kurcze, ja nie mam tego problemu, nie wiem czy to kwestia sprzętu (mój wyrywa też b. krótkie włoski) czy urody, ale myślę, że najpierw bym się trochę "zapuściła", potem wydepilowała, przed depilacją zrobiła peeling, żeby unieść włosy i ułatwić depilatorowi zadanie, te które by przypadkiem zostały, usunęłabym pęsetą. może jak się raz pozbędziesz wszystkich, to zaczną rosnąć w podobnym tempie....(to do gladkonogiej oczywiscie:P)

Gość gość
WOSK DO DEPILACJI HB - pewnie, że odpowiednie stosowanie konkretnego środka powinno dać sporą różnicę. U mnie wyglądało to tak, że przy wosku te włoski odrastały coraz dłużej, nie musiałam się depilować tak często, a u mnie problem jest poważniejszy, bo musiałam sobie radzić również z owłosieniem twarzy.

Jak nie odpowiada Ci depilacja za pomocą pęset to może światłem? Ja używam od dłuższego czasu depilatora IPL - dokładnie ten model mam https://www.al.to/p/353198-depilator-philips-lumea-prestige-bri950-biala-domowy-ipl-smartskin.html - i jestem zachwycona efektami. Depilacja jest całkowicie bezbolesna, włosy odrastają dopiero po jakiś trzech tygodniach, a na dodatek nie ma problemu z wrastającymi włoskami. Jako, że już go trochę mam zauważyłam, że mam nawet już łyse placki na nogach (bo już całkiem przestały odrastać) a pod pachami nie rośnie mi już praktycznie nic. Więc może warto wypróbować coś takiego? Od siebie tylko dodam, że przed depilacją warto skrócić włoski, bo jak są za długie lubią się przypalić i mogą troszkę śmierdzieć ale nic poza tym ;) (nie wiem czemu nie było nic o tym w instrukcji :P)

Gość gość
Wosk do depilacji od HB - trudno mi powiedzieć, jak często się depiluję, ale ewidentnie widać, że przy wosku mam ten święty spokój coraz dłużej. Cera wygląda zdrowo, normalnie, nie ma podrażnień, włoski odrastają coraz dłużej. Nie lubię się depilować, ale to chyba całkowicie normalne wśród kobiet.

Gość Eramila
To jest męczarnia, doskonale znam ten problem szczególnie w okresie wiosna - lato. W tym roku zdecydowałam się na trwałą depilację Epilfree, co okazało się strzałem w dziesiątkę. Wcześniej zastanawiałam się nad laserem, ale sporo osób mówiło mi, że różnie działa u blondynek, a Epilfree jest polecany też dla jasnych włosów :)

Gość gość
debilki, ja jestem po calym kilkuetapowym epilowaniu w klinice w warszawie, wydalam na to tysiace zlotych i NADAL MUSZE UZYWAC DEPILATOROW, PESET I KREMÓW. epilacja zmniejsza luczbe ale nie likwiduje w calości

Gość gość
gdzie to można zrobić?

Gość Eramila
W zależności od tego gdzie mieszkasz ;) Zerknij sobie na stronę http://epilfree.pl/salony/ i wybierz salon w Twojej okolicy. A jeśli chodzi o efekty, to wiadomo, że co jakiś czas należy powtarzać zabieg, ale włosów jest zdecydowanie mniej i są bardzo słabe.