Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój facet podkrada w firmie

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie, mój mąz co jakiś czas podkrada coś w firmie, robi lekkie przekręty, Bardzo mi się to nie podoba, jestem zbulwersowana, nie mogę z tym spać spokojnie. On się złości na jakim Ja świecie, żyję. Twierdzi,że tak co 3 robi. Przykład idzie z góry, politycy kradną. Wysokie podatki to też okradzanie nas. Uwaza, ze raz na jakis czas"jest o kilka stówek do przodu" a nie o miliony jak np politycy. Mówi, ze to robi dla nas na nasze potrzeby i synka, nie mam brac do glowy. Jezeli wszyscy kombinuja to czemu on nie ma sobie polepszyc. Twierdzi, ze jeden na dziesięciu bogaczy dorobil sie uczciwą pracą, reszta to przekręty i nie mam brac do glowy. Sama juz nie wiem co mam myślec, Mowi, ze to dla nas. Ja z jednej strony przyznaje mu rację, z drugiej wstyd mi. mam konflikt moralny.

Gość POPIE_uszko
firmuje czekoladki z wawielu znakiem psiej kupy :classic_cool:

Gość gość
ale do kogos ta firma należy prawda ? ktoś płac***odatki i ryzykuje swoim majątkiem , zatrudnia twojego faceta i mu ufa twój facet jest złodziejem, tłumaczenie że to dla nas , dla dziecka jest tylko próbą uzasadnienia złodziejstwa, że niby w dobrym celu okradacie kogoś i jego rodzinę i bna 100% los mu za to odpłaci, jestem tego pewna za darmo to jest tylko ser w pułapce na myszy każdy zaplaci za to co wziął, jak nie pieniędzmi to przypłaci czymś innym - karma

Gość gość
karna , nie karma ale w końcu szef sie dopatrzyi wywali na zbitą twarz ze stosownym zapisem w świadectwie pracy

Gość gość
tez mu to mowilam, on twierdzi , ze robi to z głową raz na jakis czas. Juz mi rece opadają, ogolnie jestesmy dobrym małżeństwem ze sporym juz stazem. Kocham go, przeciez sie nie rozwiodę:(

Gość gość
rozwodzć sienie musisz ale na przyszłość zabezpieczyć jakimś ukrytym groszme mozesz . Mąż powinien to zrozumieć bo skro wszyscy kradną ....

Gość gość
stracić pieniądze to nic ale stracić honor to już nie do odzyskania

Gość gość
Mój facet robi tak samo, jego ojciec tak samo a mnie krew zalewa, bo sama prowadzę działalność z mama i jak pomyśle ze pracownicy to złodzieje to wszystkiego się odechciewa. No ale dopóki nie zlapiesz kogoś na gorącym uczynku mozna się tylko domyślać. Nikomu nie można ufać... i wkurzasz mnie jak mój mówi ze to dla nas itd. Bo okrada pracodawcę. Mi jest wstyd za niego.

Gość gość
mój znajomy miał kilka lat temu hurtownię i okradli go pracownicy, zbankrutował, podał ich do sądu, wygrał sprawę ale i tak nie ma z czego ściągnąć od tych ludzi więc stracił i nie odzyskał

Gość gość
Wkurza mnie* miało być:-)

Gość gość
daj sobie spokój z takim przekrętem, prędzej czy pozniej tego pożałujesz i przy okazji zniszczy twoją reputację

Gość gość
kiedyś za to odpowie. zawsze takich łapią.

Gość gość
prawdą jest, ze politycy nas okradają z naszych podatków żyją sobie jak Panowie...Polska proszę państwa..

Gość gość
Jeżeli ma dobrą pracę, to lepiej niech tego nie robi, bo zawsze może się wydać i go zwolnią.

Gość gość
to wszystko do czasu.... a co potem?

Gość gość
Twój facet bardzo ryzykuje, znam takich , ktorzy też tak myśleli...

Gość gość
dobrze gościu robi w tym popieprzonym kraju nie da rady inaczej jeśłi sie chce żyć na poziomie a ci co uczciwi.... no cóż pewnie niektórym się udaje bez kombinowania ale dla wszystkich nie starczy bo zawsze na górze znajdzie sie ktoś kto legalnie nas okrada "szefowie" wielkich firm i korporacji zarabiaja po 100 tys. zł gdzie tu uczciwośc? to juz nie o legalnośc chodzi tylko o zwykłu porządek społeczny kradnijcie ile się da i nie dajcie się w d**e *****ć!! bądzcie bystrzejsi od reszt

Gość gość
ja w poprzedniej robocie wynosiłem ryzami papier ksero i kserowałem na służbowym kserze za kasę

Gość gość
heh wynosic papier na ksero, niby nic a jednak przewinienie:P