Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile prawidłowo powinien przybrać na wadze miesięczniak

Polecane posty

Gość gość

mały ma 4,5 tyg ur się 3350, waga spadła do 3020 przy wypisie, teraz wazy 4680 to dużo? mało?ile powinien prawidłowo przybierać?

Gość gość
Dla mnie bardzo dużo. Moja się urodziła 3,09 spadła do 2,900 i teraz ma 4 tygodnie i waży 3,5 kg i według lekarzy to zdecydowanie za mało.

Gość gość
karmię piersią

Gość gość
Mój się urodził 2800, a mając 8 tygodni ważył 3990.

Gość gość
1300 w miesiąc od wagi urodzeniowej to za dużo..

Gość gość
Mój mając 7 tygodni ważył 4470- waga urodzeniowa 3040g.Takie dziecko może przybierać nawet 1,5 w miesiąc i to jest norma. Wagę ma dobrą.

Gość gość
Mój syn wczoraj skonczyl miesiąc. Urodził się z waga 3030 spadł do 2850. Dzisiaj był ważonych i ma 4020. Pielęgniarka stwierdziła że to dużo ( w ciągu 10 dni przybrał 600 ). Mam go oszukiwać smoczkiem. Karmię piersią.

Gość gość
"Jeśli dziecko jest karmione piersią, w czasie pierwszego miesiąca życia powinno przybierać 112-200 gramów tygodniowo. Od drugiego do szóstego miesiąca życia niemowlak powinien zyskiwać 0,5-1 kg miesięcznie. Natomiast od szóstego miesiąca do pierwszych urodzin wzrost wagi u dziecka powinien wynosić około 0,5 kg miesięcznie" Czyli maksymalnie dziecko powinno C**przybrać ok 800 gramów, a Twoje dziecko przybrało dużo za dużo..

Gość gość
polozna dzis wazyla i nic nie powiedziala..maly sie rozkrzyczal i nie bylo jak porozmawiac..jakos to mnie zmartwilo..moze za czesto podaje piers?na kazde zadanie

Gość mia ta cara
moj sie urodzil 3.500 potem spadla do 3.290 a w piatym tygodniu wazyl 4 .800.Czyli 1.5kg na plusie.I polozna mowi ze super szczegolnie bo jest tylko na piersi(nie dokarmiam).Wcale nie jest gruby jest taki w sam raz ,powien tak na moje oko bardzo sie wydluzyl jesli chodzi o wzrost juz mu pasuja spioszki 3-6m w tych 0-3 nie moze swobodnie nog prostowac.

Gość gość
W tym artykule, który przytoczyłam, było napisane, że dzieci będące na piersi mniej przybierają na wadze niż te karmione mm, co jest dla nich korzystne. Więc jeśli Twoje dziecko na Twoim mleku tyle przybrało, to za dużo. Karm co 2-3 godziny. Nie częściej.

Gość gość
córka urodziła się z wagą 3000 waga spadła do 2840 w czwartym tygodniu życia ważyła 4200, pediatra uznała, że wszystko z małą ok, co ciekawe teraz zjada mniej niż w pierwszym miesiącu życia o ok 100-150ml na dobę, jadła 700 -720 teraz 550-600. Nie ma co się sztywno trzymać norm, każde dziecko jest inne, a piersią karmi sie na żądanie, wg mnie dopóki lekarze nie mają zastrzeżeń, a dziecko nie wygląda jak miniaturowy zawodnik sumo to olej normy karm i ciesz się że rośnie:) moja kolezanka tez miala córe która bardzo duzo i bardzo szybko przybierała mając 3 lata wyglądała na5 ale oboje rodzice bardzo wysocy i dobrze zbudowani-nie otyli-więc trudno żeby mieli krasnala:P

Gość gość
30 g dziennie noworodek przybywa, 60 g wcześniaki i dzieci z niską wagą urodzeniową. Moje urodziło się wcześniej i malutkie, ważone było codziennie, 60 g dziennie jak w zegarku przybywało. Pomijam początkowy spadek wagi.