Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menopauza

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 45 lat i ostania miesiączke miałam 9 listopada, normalnie mam cykle 24,26, 27 dni, tym razem jest inaczej, do tej pory nie dostałam okresu, od tygodnia mam bóle podbrzusza a od paru dni brązowe plamienia, pozatym czuje sie dobrze z wyjątkiem tego bólu podbrzusza, który jest nasilony w nocy lub rano, potem znika.Ma może ktoś podobne objawy, czy to początek menopauzy ???

Gość gość
Rak. Stara, a głupia. Do lekarza.

Gość gość
rak to chyba ty masz i to mózgu,najlepiej go wyciąć z całym mózgiem bo i tak nie ma z niego pożytku. A do autorki - odpowiedzi tutaj nie znajdziesz ,pojdz do lekarza. Na tym forum siedzą same gimbusy ktore mówią rodzicom że wlasnie odrabiają lekcje.

Gość gość
menopauza to ostatnia miesiączka od której upłynął rok czasu masz jakieś zaburzenia miesiączkowania i tylko lekarz stwierdzi co Ci jest równie dobrze możesz być w ciąży

Gość gość
lata przejściowe, i down w drodze

Gość gość
Oczekujesz na kafe diagnozy???? natychmiast idz do lekarza, może to być blahostka ale może wskazywać na cos innego. Kobieta w twoim wieku powinna być madrzejsza i nie szukac w internecie odpowiedzi na swoje problemy.

Gość gość
mozliwe moja droga ze przekwitasz.Moja mama stracila w wieku 47l.Podobno traca szybko kobiety,ktore szybko dostaly okres.Ja mam 40l ale czasem mi brzydna te bolesne miesiaczki:-o

Gość gość
Na głupie pytania otrzymuje się głupie odpowiedzi. Równie dobrze może być rak.

Gość gość
Nie mogę iść teraz do lekarza, bo jestem zagranica, mam zamiar pójść dopiero jak będę w kraju. Pytam sie tu, bo może ktos tez miał taki problem. Póki co to pije rumianek i to łagodzi te bóle podbrzusza. Póki co na wszelki wypadek zrobię ten test ciążowy , chociaż wydaje to mi sie mało prawdopodobne , nie mam żadnych objawów z wyjątkiem chyba podwyższonej temperatury.

Gość gość
Nie zwlekaj z lekarzem! Może być to spowodowane mięśniakami, endometrioza, może być jednym z wielu symptomow nowotworu. Nie wolno bagatelizować takich objawow.

Gość gość
Z endometrioza to by sie zgadzało, miałam wcześniej ja, może być tez ze pojawiła sie jakaś torbiel i to zakłóca miesiaczkowanie ??? Ale wcześniej nigdy takiego czegoś nie miałam, raczej duzo okresu niż mniej

Gość gość
Ja dostałam okres nie mając jeszcze 11 lat to raczej szybko, moja mama przekwitania w wieku 55 lat , mam nadzieje ze u mnie będzie wcześniej :(

Gość gość
Nie masz się do czego spieszyć. ustanie miesiączek i to, ze nie będziesz musiala kupować podpasek to jedyny plus..:-D minusow jest więcej: brak estrogenow w organizmie powoduje , ze się szybko starzejemy, zaczynamy mieć problemy ze stawami, cera , kośćmi itp..trzeba się zastanowić , czy brac HTZ

Gość gość
Może i masz racje tyle ze te bóle brzucha są już nie do zniesienia :(

Gość gość
Wspolczuje, wiec tym bardziej musisz się zbadac.Bolesne miesiączki mogą być spowodowane rosnącymi mięśniakami- nie jest to zlosliwe, ale należy je usunąc.

Gość gość
Tak wiem muszę iść do lekarza, ale to dopiero w styczniu, także mam nadzieje, ze do tej pory wszystko sie wyklaruje, teraz jest ok, żadnych boli podbrzusza, ale co będzie w nocy czy jutro rano to nie wiem, mam takie wrażenie ze miesiączka chce wypłynąć ale coś ja zatyka:(

Gość gość
ciąża pozamaciczna ? w tym wieku sie zdarza ojjj nie szanujecie swojego zdrowia , nie szanujecie kobiety a potem nie daj boze tragedia...

Gość miedzynamikobietami
Na temat mięśniaków dużo ciekawych informacji na stronie miesniakimacicy.pl

Gość FrederykaW
menopauza ma wiele objaw. Po za tym spotykają nas wtedy różne uciążliwe dolegliwości takie jak na przykład bezsenność. Trafiłam niedawno na taki artykuł http://www.forumginekologiczne.pl/porada/czy-menopauza-zabiera-sen/2861.html , dotyczący właśnie braku snu podczas menopauzy.Są metody by sobie z tym jakoś radzić, chociaż wiadomo jak bardzo moze to być męczące.

Gość Komuterowa
U mnie na objawy klimaterium stosowałam menopauzin. To skuteczny suplement diety, który istabilizowal moje hormony i już nie wrzeszczę jak opentana z byle powodu ;]

Gość Asad

Mi osobiscie pomoglo picie herbaty ziołowej i stosowanie się do tych porad
www.odivanki.pl/naturalne-sposoby-na-menopauze/