Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosccccc

czy moje 2 i 5 msc dziecko ma P Ł A S K O S T O P I E

Polecane posty

Gość gosccccc

witajcie moja córka 2 latka i 5 miesiecy dzisiaj bardziej się przyjrzałam i zauwazyłam ze córce lecą stopy do środka :( czy to zanczy że to płaskostopie ? jak to rozpoznać ? do lekarza oczywiście pójdę ale dopiero jutro będę dzwonić się zapisać a jak długo to potrwa to pójdę prywatnie ale pewnie prędzej niż po świętach to nie pójdę :( a napewno dopiero w styczniu :(

Gość gość
Ja mam plaskostopie I stopy leca mi na zewnatrz.

Gość gosccccc
kurcze a jest tu jakaś mama która mogłaby mi powiedzieć coś o tej "chorobie" ? w sieci wyczytałam żeby zmoczyć dziecku nogę i żeby przeszło po kartce papieru i tak zaraz zrobię.

Gość gość
W tym wieku płaskostopie jest stanem fizjologicznym. Chyba, ze stopy stają się tzw. koślawe. Porozmawiaj o tym z ortopedą.

Gość gość
Mój syn ma 2,5 lat i tez ma platfuska :-) nie przejmuj się podobno to normalne,Małe dzieci nie mają w pełni wysklepionej stopy. Ponadto jej część podeszwowa wypełniona jest zanikającą z czasem poduszeczką tłuszczową. Łuki podeszwowe powinny być natomiast już bardzo wyraźne u 4-5-latka

Gość gosccccc
dziękuję troszkę mnie uspokoiłyście. A czy powinnam kupić jakieś specjalne obuwie ? 1 msc temu kupiłam córce takie ciapku z hello kitty w dekatlonie i one są bardzo miękkie wyginają się we wszystki strony. Do lekarza miałam zamiar iść jutro ale wizyta 130 zl troszkę dl amnie dużo ale nie wiem czy lepiej jednak nie pójść zanim się dostaniemy nfz to się na pewno zejdzie

Gość gość
myślę,że nie musisz się martwić,bo to jest normalne.

Gość gość
ja mam ponad 40 lat i płaskostopie nigdy mi to kompletnie w niczym nie przeszkadzało nie dramatyzuj :)