Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak robicie makiełki

Polecane posty

Gość gość

podajcie przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
chodzi o makowki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
makiełki na wigilie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z jakiego regionu jestes??chyba chodzi o to samo,jezeli chcesz podam przepis na pyszne makowki robie je 10 lat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z łodzi u nas mowi sie makiełki;) bede wdzieczna:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na ile osob? MUSZE WIEDZIEC -ILOSC MAKU

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
DOBRA ZARAZ NAPISZE PRZEPIS:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
1/2 kg mielonego maku rodzynki namoczone jedna paczka migdaly slodkie mielone jedna paczka 1 litr mleka do garnka wsyp mak rodzynki migdaly zalej pol litrem mleka i zagotuj na malym ogniu,mak wchlania mleko wiec dolewaj wody do tego 4 czubate lyzki cukru i mieszaj zeby sie nie przypalilogdzies kolo 30-40 min czesto mieszajac,ma byc gesta papka. ugotuj dwa budynie-waniliowy i czekoladowy. namocz w mleku sucharki. do wiekszej szklanej misy kladz na przemian : sucharki,mak.budyn sucharki budyn,mak na gore posyp wiorki kokosowe i odstaw do lodowki,pyszne,,,,jezeli cos nie jasne pytaj:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bardzo Ci dziekuje mam pytanie czy to ma byc normalny mak nie z puszki? robisz makiełki z sucharkami nie kluskami?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
normalny mak-z puszki jest za ciezki robie zawsze z sucharkami,radze sprubowac,juz nigdy nie zrobisz innych sa przepyszne:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na talerzu wyglada jak tort-zaskoczysz gosci mozesz dodac wiecej cukru to zalezy od ciebie jak slodko lubisz:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
;) czyli powinnam zrobic tak sucharki mak budyn waniliowy sucharki mak budyn czekoladowy itd.?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak,tylko na samej gorze mak:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak, tak dziekuje jeszcze raz za przepis zrobie tak jak napisalas, zycze Zdrowych Wesołych Świąt pozdrawiam:):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wzajemnie zdrowych i pogodnych swiat:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeteli jeszcze jestes na forum,chcialam dodac zebys sucharki nie za duzo moczyla w mleku!!! po jednej sztuce zamocz i od razu kladz do miski-naciagna z maku wilgoc,zeby potem za packowate nie byly!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moj Boze. Ktos pyta o przepis na MAKIELKI, a tu jej przepis na gowniane slaskie MAKOWKI wciskaja!!! Przeciez to nie to samo! Nie wspomne, ze smakuje poprostu okropnie :-p Namoczona bula z makiem, smakuje dokladnie tak jak brzmi. Jakby Ci ktos rozciamkana bule wciskaja. Tylko maku i bakalii szkoda. Makielki, czyli kluski z makiem: kluseczki/makaron (chetnie wlasnej roboty), mak (namoczony, mielony, lub caly - wtedy po gotowaniu kilkakrotnie zmielic, ewentualnie gotowa masa makowa), migdaly, orzechy (bez skorki, drobno posiekane), namoczone rodzynki (jezeli lubicie), mase dosladzac miodem (nie cukrem) i rozrabiac ze smietana (zeby nie byla za sucha). Polaczyc skladniki, wymieszac z kluseczkami, przechowywac w lodowce i szybko zjadac, bo smietana szybko kisnie. Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
makielki to kluski z makiem !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a kto robi śliwki z pęcakiem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×