Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Farbowanie włosów POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Witam. Po kilku malowaniach i rozjaśnianiu włosów doszłam do koloru jaki chciałam - jasny blond. Wczoraj kupiłam farbę Garniera Blond 8,żeby zamalować odrosty . Wyszedł mi okropny ciemny kolor , coś pod brąz, z zielonkawym połyskiem -okropne CIEMNE bardzo. Jak teraz tego się pozbyc ? Poradzcie jaki kolor z jakiej firmy bedzie dobry, żeby wrócić do jasnego blondu. PROSZĘ

Gość gość
nawet jak kolor odratujesz, to wlosow juz nie. nie baw sie blondami chcesz miec suche polamane siansko na glowie

Gość gość
Naturalny kolor moich włosów to ciemny blond, taki mysi. Dość długo farbowałam się rudymi kolorami. Teraz chciałabym mieć blond, nie taki platynowy , tylko normalny i taki przez kilka miesięcy miałam. Niestety mam już trochę siwych włosów, dlatego muszę malować co jakiś czas. Ale co za farba - blond a wychodzi ciemny brąz. Ktoś maluje sobie włosy na naturalny jasny blond- jakimi farbami? Proszę o pomoc.

Gość gość
Żadna z Was nie maluje sama włosów?

Gość gość
na rozjaśnianych włosach ciemniejsze odcienie blond wychodzą bure lub z zielonym odcieniem ja od lat używam wyłącznie Garnier Nutrisse, z natury mam ciemny blond / brąz najczęściej używam farby numer 90, przy 80 mam efekt jaj u Ciebie: bury 100 z kolei za bardzo rozjaśnia i wysusza włosy by odratować kolor umyj włosy szamponem przeciwłupieżowym, zrób płukankę z soku z cytryny, możesz też do odżywki dodawać trochę miodu (nawilża i rozjaśnia włosy) następnym razem użyj farby nr 90, będzie lepiej

Gość gość
Czy mogę pomalować tym kolorem już dzisiaj albo za parę dni, przed świetami?

Gość gość
zależy kiedy farbowałaś ostatnio... najlepiej jeśli między farbowaniami jest minimum 2 tygodnie jeśli chodzi ci o ładny kolorek na święta to się nie martw wystarczy że codziennie będziesz myć włosy w szamponie przeciwłupieżowym i kolorek spierze się w ciągu 10 dni, możesz ewentualnie płukać w soku z cytryny, ale uważaj zarówno szampon przeciwłupieżowy jak i cytryna wysusza włosy więc przyda się dobra odżywka gdy mi wyjdzie za ciemny kolor to się nie stresuję bo wiem że w maks 10 dni się rozjaśni

Gość gość
malowac to sie sciany maluje...wlosy się farbuje

Gość gość
wczoraj...

Gość gość
jaką farbą farbowałaś ? Color Naturals ? ja wolę zapłacić trochę drożej i kupić farbę z aplikatorem, mniej babraniny, zresztą Nutrisse okresowo bywają w promocji w Rossmanie wtedy kosztują 16 zł zamiast standardowej ceny 23 zł na farbie wolę nie oszczędzać i nie eksperymentować z tańszymi, kiedyś skusiłam się na Palette to tak sobie spaliłam włosy że masakra no i kolor wyszedł bury chciałam kiedyś użyć farb ziołowych Biokap, kolor wyszedł porażka, nie rozjaśniły się i wyszły rude zamiast blondu wolę więc już nie próbować innych farb by się nie wkurzać że znowu wyszedł inny kolor od zamierzonego

Gość gość
jeśli farbowałaś wczoraj to wrzuć na luz, poczekaj możesz też zrobić sobie na godzinę kompres z odżywki wymieszanej z miodem, powinno trochę ściągnąć kolor nie farbuj włosów bo je spalisz i przesuszysz, pokruszą się i będą wypadać zastosuj którąś z metod którą opisałam a za miesiąc użyj jaśniejszego odcienia

Gość gość
Farbowałam Garnierem 8 Blond. Ta z Przybylską na zdjeciu. Kolor jasniutki, niestety tylko na opakowaniu.

Gość gość
masz moją gwarancję że po zastosowaniu moich rad będziesz miała ładny kolorek na blond farbuję się od 98 roku więc mam niezły staż :-)

Gość gość
Ok , dziekuję bardzo. Mam nadzieję ,że wytrzymam. Wesołych Świąt!

Gość gość
myslisz, ze ta nutrisse 90 chwyci ciemne odrosty? nie beda zolte?

Gość gość
powinno być ok, nie trzymaj farby dłużej niż 25 minut bo potem zamiast rozjaśniać przyciemnia włosy

Gość gość
ColorB4 do usuwania farby

Gość gość
masz moją gwarancję że po zastosowaniu moich rad będziesz miała ładny kolorek na blond farbuję się od 68 roku więc mam niezły staż

Gość gość
ja mam ciemne odrosty w kolorze braz i farbuje je co 2 miechy farba skandynawski blond palette- kolor wychodzi piekny jasny blond

Gość gość
Eh...jak ja nie znoszę kiedy ktoś mówi "malować włosy" brrr... Do włosów jest farba a nie malowidło !

Gość gość
loreal preference dobrze farbia i ciemne i jasne. swoje kosztuje ale daje rade ;)

Gość gość
Dobry fryzjer będzie potrzebny do pofarbowania włosów :)?

Gość gość
Próbowałam zawsze farbować włosy w domu, jednak nie zawsze mi wychodził taki kolor jak chciałam. Skorzystałam z usług www.salonmagia.eu, myślę iż będziesz zadowolona :)