Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PraweaTywea

Zaspiewajmy razem Kolędy

Polecane posty

Gość PraweaTywea

Wśród nocnej ciszy głos się rozchodzi Wstańcie Pasterze! Bóg się wam rodzi. Czym prędzej się wybierajcie do Betlejem pospieszajcie przywitać Pana! przywitać Pana!

Gość gość
to jeszcze nie czas bo mamy adwent ;) Jak mnie zaprosisz w Wigilie to chetnie z Tobą pospiewam ;)

Gość PraweaTywea
Ach witaj zbawco! Z dawna żądany. Siedem tysięcy lat wyglądany! Na Ciebie króle prorocy czekali a Tyś tej nocy Nam się objawił! Nam się objawił!

Gość PraweaTywea
no i co ze adwent? Adwent - radosny okres oczekiwania na przyjscie Jezusa :) Nie wiem czy moge zaprosic... Bo nie wiem co na to babunia :(

Gość PraweaTywea
Cicha noc, święta noc Pokój niesie ludziom wszem a u żłóbka Matka święta czuwa sama uśmiechnięta nad Dzieciątka snem nad Dzieciątka snem!

Gość PraweaTywea
Cicha noc, święta noc, Pastuszkowie od swych trzód Biegną wielce zadziwieni Za anielskim głosem pieni Gdzie się spełnił cud, Gdzie się spełnił cud.

Gość gość
jeszcze koled sie nie spiewa

Gość PraweaTywea
Cicha noc, święta noc, Narodzony Boży Syn Pan Wielkiego majestatu Niesie dziś całemu światu Odkupienie win, Odkupienie win. x Jeszcze koled sie nie spiewa - A jutro w szkołach Wigilie klasowe i na jasełkach beda spiewac ;) albo na próbach roznych

Gość świątecznie nieszczęśliwa
Pamiętam dobrze ideał swój Marzeniami żyłem jak król Siódma rano - to dla mnie noc, Pracować nie chciałem, włóczyłem się Za to do puszki zamykano mnie Za to zwykle zamykano mnie Po knajpach grywałem za piwko i chleb, Na szyciu bluesa tak mijał mi dzień Tylko nocą do Klubu "Puls" Dżem session do rana tam królował blues To już minęło, ten klimat, ten luz Wspaniali ludzie nie powrócą, Nie powrócą już! Lecz we mnie zostało coś z tamtych lat, Mój mały, intymny, muzyczny świat Gdy tak wspominam ten miniony czas, Wiem jedno, że to nie poszło w las Dużo bym dał, by przeżyć to znów Wehikuł czasu to byłby cud Mam jeszcze wiarę, odmieni się los, Znów kwiatek do lufy wetknie im ktoś Tylko nocą do Klubu "Puls" Dżem session do rana tam królował blues To już minęło, te czasy, ten luz Wspaniali ludzie nie powrócą, Nie powrócą już!

Gość PraweaTywea
Swiatecznie nieszczęsliwa - Dżem, znam :) Tylko czemu nieszczesliwa? :(

Gość gość
To u Ciebie w kościele są kolędy? Przecież to katolickie piesni :D

Gość PraweaTywea
Ludzie, wy naprawde jestescie takimi ingorantami czy zartujecie? :O

Gość PraweaTywea
Wy chyba mylicie inne wyznania chrzescijanskie ze Swiadkami Jehowy ktory nie obchodza swiat :(

do wszystkich hejterów: ideał swoj - bóg król - 3 króli do puszki zamykano mnie - puszka to jak krzyż Po knajpach grywałem - Pan J występował przecież w pubie (świątyni) (świątynia - miejsce spotkań, pub - j.w) Na szyciu bluesa tak mijał mi dzień - "szył" (naprawiał ludzkie serca/dusze) Cytrynówka zaczyna działa więc więcej mi się nie chce ANALizować

Gość gość
To jeszcze może masz opłatek choinkę wigilię i 12 dań? :D

Gość PraweaTywea
a choinka to wedlug ciebie pewnie rowniez katolicki zwyczaj? :D :D To c***owiem ze to zwyczaj zapoczatkowany przez Niemieckich luteran - i co? :)

nieszczęśliwa dlatego, że wypiłam w 15 minut 0,5l Barmańskiej Cytrynowej 21% z Biedronki i mnie nie wzięło wcale.

Gość PraweaTywea
A 12 dan nie mam bo kto by tyle zjadł? :O

Gość gość
Jak to kto? Szanowna pani starsza no chyba ze babka kopnela w kalendarz? A pasterke o której macie? Aż dziw bierze że macie mszę kolędy :D

Gość PraweaTywea
pasterki akurat nie mamy bo to katolicka msza zwiazana z porzadkiem liturgicznym tego obrzadku chrzescijanskiego :) U nas swiateczne nabozenstwo jest wczesniej, w ciagu dnia.

Gość PraweaTywea
A co w tym dziwnego?? Myslisz ze inni chrzescijanie siedza przy menorze i obchodza Hannuke? :D Jak mowilam - Tylko Swiadkowie Jehowy nie obchodza swiat.

cd. Tylko nocą do Klubu "Puls" - Pan J w nocy tez nauczał pewnie Dżem session do rana tam królował blues - Te nauczania to były jak koncert rockowy To już minęło, ten klimat, ten luz - no fakt, bo to ponad 2k lat temu było, ale luzu to chyba my mamy więcej niż oni (chociaż to NSA, Snowden, Putin, billingi, Agent od krzesłą ...) Wspaniali ludzie nie powrócą - jak mają k***a powrócić jak już robaki je zjadły, Lenin jednak ma na to szanse i Ci ze stożków z doliny Nilu również) Nie powrócą już! - (czasy sławy Polskiej reprezentacji w piłce nożnej też) Lecz we mnie zostało coś z tamtych lat, (mnie tu k***a miało nie być)

Gość gość
U mnie już byli kolędnicy, nie miałem kasy, więc zaprosiłem ich na flaszkę, ale żeśmy zaś potem pokolędowali ;D

Gość gość
Ja myślałem że tylko obchodzucie zeslanie Ducha Sw :D Ale jak masz Boże Narodzenie to nie taka heretyczka z Ciebie heh

Gość PraweaTywea
Nawet wielkanoc obchodzimy

Gość gość
A huczne zapijane wesela z tymi wszystkimi zwyczaji?

Gość PraweaTywea
Wesele to akurat kwestia tradycyji narodowych i rodzinnych a nie religijnych :)

Gość gość
No to różnie bo mam znajomego z mniejszego kościoła protedtanckiego i tam są małe spotkania w gronie rodziny i to bez alkoholu!

Gość PraweaTywea
A z jakiego kosciola? Pewnie z Adwentystów? No ja mam rodzine mieszana, w wiekszosci katolicka. Ale raczej u nas wesela sa typowe.

Gość gość
Tak, zgadłas :) dla mnie wesele musi być z pompa :D