Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ofiaraprzemocy

przemoc matki nad corka

Polecane posty

Gość ofiaraprzemocy

Witam. Mam pytanie.. Otóż chodzi o to że moja matka przez wiele lat znęcała się nade mną fizycznie i psychicznie. Jednak półtora roku temu gdy byłam w ciąży matka znów mnie pobiła i uciekam z domu. od tamtej pory mieszkam u teściów. jednak nie chce tego podarować matce. czy po takim okresie czasu od ostatniego aktu prześladowania, znęcania i maltretowania mogę to zgłosić na policję żeby matke pociągnięto do odpowiedzialności czy już jest za późno? A może mogła bym ja jakoś sprowokować żeby znów mnie pobiła?

Gość ofiaraprzemocy
Za co ja mam ja przepraszać ?

Gość gość
gość ty jestes jakis pop***********y!!!!!!!!!!!

Gość ofiaraprzemocy
Czym ? Że chodziłam do szkoły, dobrze się uczylam, nie wyciagalam od niej nigdy pieniędzy na przyjemności, że robiłam wszystko co mi kazała, że nie wychodzilam z domu, nie chodziłam na imprezy, nie palilam, nie pilam.. byłam przykladna córką. matka mnie tlukla za to że np uczylam sie a nie poszłam drzewa rabac. to czym ja ja niby prowokowalam ?

Gość ofiaraprzemocy
Nigdy nie powiedziała że mnie kocha. nie przytulila. nie pochwaliła za dobre oceny. czułam że żyje sama sobie. raz ubralam się na przedstawienie do szkoły za prostytutke bo tematem było żyj zdrowo i odpowiedzialnie. i mówiłam jej że mam przestawienie. to takie dostałam lanie że do szkoły nie poszłam bo się bałam zr ktoś w szkole zobaczy i że będzie miała problemy. a teraz żałuję bo jak by ktoś zauważył może moje piekło szybciej by się skończyło. ale nie ważne. wie ktoś czy mam jeszcze szansę oskarżyć matkę ?

Gość ofiaraprzemocy
Nie interesują mnie twoje odpowiedzi i nie będę jej przepraszać bo nie mam za co..

Gość gość
takie pytanie. Z jakiego środowiska pochodzi twoja matka?

Gość roksankaspodwisły
Ogólnie moja matka nigdy nie pracowała. lubiła wypić. a obraz naszej rodziny to dobra i dobrze usytuowana rodzinka. tata był policjantem. no więc nigdy nikt nic nie podejrzewał. a później matka znecala się też nad ojcem. A ty co mówisz że mam ja przeprosić i zr oczekuje współczucia.. wiesz co ? Poprostu wyjdź.

Gość ofiaraprzemocy
Widzę że i tak mi nikt nie pomoże..

Gość ofiaraprzemocy
Jeszcze ktoś się podszywa pode mnie.. roksanka nie zmienilas nicku. :)

Gość Milka_187
Co wy ludzie wypisujecie? Za co ona ma przepraszac , ja nie widze w niej zadnej winy, na niezrownowazona matke ktorej moze w zyciu nie wyszlo i wszytsko odbijalo sie na autorce. Autorko, powiem ci tak, to forum zeszlo na psy moze poczytaj cos na stronach z poradami w takich sprawach, mysle, ze takie istnieja. Tutaj nie ma czego szukac niestety. Przykro mi ze przechodzilas przez takie pieklo z matka. Ja niestety tez ale nie zrobilam zadnych krokow zeby ja ukarac. Mam nadzieje ze twoje dziecko i ty jestescie zdrowi i szczesliwi :)

Gość ofiaraprzemocy
Jeszcze raz zadam pytanie, na które chciała bym uzyskać odpowiedź.. Czy półtora roku od ostatniego aktu znęcania się to nie zbyt długo żebym mogła zgłosić na policję wieloletnie znęcanie się matki nade mną ?

Gość gość
czy wy na łeb upadłyście? ma matkę toksyczną,chorą z nienawiśći za swoje zycie,znalazła sobie ofiare i na niej odgrywa się autorko,zejdz jej z oczu,nie wystarczy urodzić,trzeba być autorytetem,wsparciem i oparciem a nie nękać i wyzywać sie na niewinnym dziecku kochanie,jeśli teście są porządnymi ludzmi,zostań u nich,nie wracaj do matki rodzice nie maja prawa znęcać się ,to nie te czasy żal mi ciebie,miej swoja godność i broń jej,nie pozwól matce jej odebrać jak jest chora,niech idzie sie leczyć kocham dzieci i zawsze będe stała po ich stronie rodzice maja szanowac swoje dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ofiaraprzemocy
Widzę że masz rację. tu nie ma czego szukać. nikt mi nie pomoże. ja i synek jesteśmy zdrowi i bezpieczni. moja matka nigdy nie przyjechała odwiedzić wnuka więc chyba ma nas gdzieś. żałuję że nie poszłam z tym wcześniej. ale nie chciałam. miałam nadzieje że się zmieni. ale ostatnio spotkałam mojego młodszego brata w markecie i miał siniaki na szyi. nie chciał się przyznać że to matka mu zrobiła. ale ja wiem że to ona. i dlatego chce to na policję zgłosić bo brat też już tego doświadcza co ja no i będę miała świadka

Gość Milka_187
Az mi sie za przeproszeniem flaki wywracaja jak czytam to co pisza co niektore osoby... chyba nie mieliscie nigdy do czynienia z taka sytuacja i wypisujecie te bzdury, napewno zyliscie z kochajacymi rodzicami ktorzy robili wszystko na wasze zawolanie i myslicie ze kazda rodzina tak wyglada. poza tym skoro nie macie niz przydatnego do powiedzenia no to chyba nie powinno was byc w tym temacie ?

Gość gość
powiedzialas ze jestes w ciazy to i lomot ci spuscila.trzeba bylo szkole skonczyc za maz wyjsc do pracy pojsc a potem ciaza. no i s*******ilas do niby tesciow

Gość ofiaraprzemocy
Miło mi wyrodna suko ja jestem magda.

Gość gość
to ta matka jakis herod-baba ojca zbila, ciebie zbila i brata-biedne mroweczki:(

Gość Milka_187
Wiesz, moze warto zglosic na policje to, ze zneca sie nad twoim bratem ? i przy okazji wspomniec ze znecala sie nad toba, powiedziec ze to sie zdazalo czesto. Mysle ze masz kilka wyjsc, chociaz ja sie nie znam. Ciesze sie bardzo, ze jestescie zdrowi i bezpieczni :*

Gość gość
Napewno nie jest za pozno. Tylko czy Ty jeszcze napewno chcesz to zgłaszać. Kochana przeżyłaś wiele złego, ale teraz jak rozumiem nie mieszkasz juz z matką. Może postaraj się jej wybaczyć. Bo nie wiem czy jak zgłosisz to na policję będzie Ci lżej. Ja też nie miałąm słodkiego dzieciństwa, ale jak tat umierał wszystko mu wybaczyłam. Trzymaj się kochana.

Gość ofiaraprzemocy
Szkole skończyłam i zdalam maturę. miałam 22lata jak zaszlam w ciążę. i pytanie do ciebie ? Coś jeszcze ? Jak nie to idź na grzyby. pa

Gość gość
A zle doczytałam , jeżeli robi to samo z bratem to musisz sie tym zająć. Bo on potrzebuje Twojej pomocy.

Gość gość
to teraz masz lat 25 a piszesz jak malolat

Gość gość
oczywiście! zakładaj sprawę w sądzie , nawet się nie zastanawiaj ! nie słuchaj tych debili, to matka jest winna

Gość ofiaraprzemocy
Tu już nawet nie chodzi o mnie tylko o brata. ja mam 24lata a brat 16 i całe życie przed nim. nie chce żeby przeżywał to samo.. nie wiem czy iść. poszła bym się dowiedzieć na policję ale jeśli powiem jaka jest sytuacja to podejmą interwencje bo brat jest nieletni.

Gość gość
A może mogła bym ja jakoś sprowokować żeby znów mnie pobiła? x x x x wystarczy......:D:D:D

Gość gość
Nie rozumiem co znaczy idz na grzyby? Nie chciałam Cie urazić. Myślę że nie napisałąm Ci nic złego. Duzo gorsze komętarze czytałam wyzej.

Gość ofiaraprzemocy
To nie było do ciebie.. to tej osoby co te głupie komentarze dodaje

Gość gość
A jak policja się tym zajmie to czy będziesz w stanie zająć się bratem. Bo matce ograniczą prawa rodzicielskie.

Gość ofiaraprzemocy
Kto wam takie imiona daje ? Wyrodna Suka, Szmata.. Ludzie współczuję.