Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość broadway69

Czerwone wypukle plamy na ciele jak się ich pozbyc i jaka jest ich przyczyna

Polecane posty

Gość broadway69

Witam. od kilku dni wyskakują mi czerwone wypukłe plamy na ciele, najczęściej na szyi, ramionach ( raz z jednej raz z drugiej strony ) pod pachami, pod piersiami, w okolicach pachwin , na biodrach. Strasznie swędzą i przypominają ugryzienie komara. Nie jestem na nic uczulona, jedynie na lek o nazwie Ceklor. Zrobiłam nawet zdjęcia tego, ponieważ byłam u lekarza ale już po zażyciu wapna i plamy juz troszkę zeszły wiec pan doktor zapisał mi maść sterydową z antybiotykiem, która tak na prawdę w sumie pomogła bo plamy zeszły ale na drugi dzień znowu wróciły. i tak jest codziennie czasami z jednodniową przerwą. Proszę o pomoc, jeśli ktoś się zna, lub miał coś podobnego to niech poda maila wyślę zdjęcia.

Gość gość
gdyby to nie swędziało i nie znikało po wapnie, to powiedziałabym, że to rumień guzowaty, który sama miałam, a tak to pewnie uczulenie.

Gość gość
Też kiedyś miałam coś podobnego w różnych miejscach. Ale u mnie to były jakby place, lekko wypukłe. Gdy schodziły robiły się coraz bledsze, zostawała na chwile taka jakby obwódka. Zazwyczaj miałam je rano i same schodziły. Do dziś nie wiem co to było. Nigdzie tego nie sprawdzałam i przeszło.