Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie brzydcy zawsze sa gorzej traktowani

Polecane posty

Gość gość

To widac wszędzie , z brztdsza rozmawia bardziej od nie chcienia ,natomiast podczas rozmowy z atrakcyjna widac że jest przyjemniej nastawiony .

Gość gość
Oczywista oczywistość.

Gość gość
skoro tak twierdzisz to znaczy ze tak robisz a skoro tak robisz to znaczy ze ktos ci kiedys za to poziekuje w taki sposob w jaki ci sie nalezy 🖐️

Gość gość
life is brutal, bejbe :)

Gość gość
Życie jest piękne: o ile jest się pięknym, młodym, zdrowym i bogatym. :)

Gość gość
Jestem kobieta , i zakładajac ten temat mialam na mysli stosunek facetów do kobiet .

Ja znan jednego chlopaka bardzi brzydkiego ale to naprawde bardzo a jednak wszyscy w jego pracy i znajomi ze szkoly go bardzo lubia i normalnie z nim rozmawiaja ;) ma nawet zone calkiem atrakcyjna

Gość gość
,,Jestem kobieta , i zakładajac ten temat mialam na mysli stosunek facetów do kobiet ." Ja też jestem kobietą i zgadzam się z Tobą. Brzydcy ludzie są dyskryminowani w sferze społecznej. W przypadku tego jak faceci traktują kobiety jest to szczególnie mocno widoczne. Przykre, że świat jest tak urządzony, że tacy są ludzie.

Gość gość
Ale niestety z kobietami tak nie jest :/

Gość gość
każdy musi się z tym pogodzić, pod względem anatomii nigdy nie będzie egalitarnej równości, różnorodność jest zjawiskiem niezwykle pozytywnym i jak najbardziej naturalnym

Ale zawsze mnie zastanawia dlaczego tak jest ze jeden rodzi sie piekny a drugi brzydki to moim zdaniem nie sprawiedliwe,jezeli Bog kocha nas wszystkich tak samo to czemu np tej dal ladna buzie a tej nie

Gość gość
Bardziej przykre jest to jak traktuja brzydkie kobiety faceci....

Gość gość
Różnorodność jest zjawiskiem niezwykle pozytywnym szczególnie dla tych którzy uchodzą za najbardziej atrakcyjnych. Żeby ta różnorodność działała tak, że każdy ma takie same powodzenie, jest tak samo traktowany to ok. Ale kiedy jedna osoba uchodzi za ideał i ma ogromne powodzenie, ułatwienia, przywileje z tytułu urody, a inna uchodzi za antyideał i jest traktowana przez prawie wszystkich jak zgniłe jajo, doznaje upokorzeń i bólu samotności, to już w takim wypadku ciężko rozpatrywać różnorodność jako coś dobrego, bo z niej wynika ogromna NIESPRAWIEDLIWOŚĆ.

Gość gość
Społeczeństwo uczy Cię, by podobały Ci się kobiety z mediów. Muszą być szczupłe, o aktualnie panujących wymiarach w biuście, biodrach i tali, modne, z dodatkami na ciele, zadbane według kryteriów dyktowanych przez reklamy. Pomyśl, jesteśmy tak często bombardowani plakatami, okładkami, zdjęciami, magazynami, programami z telewizji, że jakaś część facetów i babek łyka to, co ma im się podobać. W rezultacie poza tym, co naprawdę im się podoba, lecą na to, co rzekomo niby jest ładne.

Gość gość
,,W rezultacie poza tym, co naprawdę im się podoba, lecą na to, co rzekomo niby jest ładne." - nie do końca się zgodzę. Owszem media mają wpływ na gusta, w dużej mierze je kreują, ale to przede wszystkim natura jest sprawcą wielu nierówności, a przynajmniej na polu atrakcyjności fizycznej. To co nam się podoba, a co nie, jest przede wszystkim warunkowane przez czynniki biologiczne, a nie społeczno-kulturowe. Istnieją tak zwane uniwersalne kanony atrakcyjności fizycznej i tego co uchodzi za nieatrakcyjne...

Gość kazdy ma misje
Kazdy czlowiek rodzac sie ,ma zadanie na tym swiecie ,jeden w tym zyciu jest brzydki i ma on nauczyc czesgos innych ,niesie z soba nauke..nic sie nie dzieje bez przyczyny,, Np ostatnio widziales ladna dziewczyne ,tylko miala blizny na twarzy ,przykre ,ale i ona jej blizny maja swoj sens dla zycia czlowieka,nic sie nie dzieje bez przyczyny,widocznie musi byc taka ,taka jest jej misja zeby niektorych nauczyc czegos..i jej samej zrozumiec,cierpienie,bol...

Gość gość
Ja tam dziękuję za taką misję.

Gość kazdy ma swoj czas
nieuniknione,w nastepepnym zyciu ci brzydcy beda piekni,a ci piekni teraz w nastepnym zyciu beda brzydcy ..

Gość gość
,,nieuniknione,w nastepepnym zyciu ci brzydcy beda piekni,a ci piekni teraz w nastepnym zyciu beda brzydcy .." - nie chcę być niemiła, ale takie bajdurzenie, to tylko tani słodzik dla ludzi mających gorzkie życie...

Gość ZYCIE Kazdego ROZLICZY
No niestety ludzie w tych czasach prawie na pierwszym miejscu stawiaja na wyglad bywaja strasznie prozni czasami bardzo pozno rozumieja dostrzegaja ,co tak naprawde wazne jest w zyciu ,co najbardziej liczy sie w zyciu "Oczy sa slepe tak naprawde... SWIATA PRAWDA ,ludzie oceniaja cie po plaszczu nadanym nam na krotki czas co jest bardzo mylne..mozna bardzo pomylic sie oceniajac kogos po powloce-wygladzie .....Wszedzie w tv,w internecie propaganda jak powinno wygladac sie... Czym tak naprawde jest wyglad ,przy tym co w srodku ... Miala faceta ktory caly czas ja krytykowal,ze stara juz itp... to pewnie tez jej nie pomoglo... faceci potrafia byc okropni SAMI NIE SA PIEKNI IDEALNI a jak krytykuja inne kobietki ...

Gość gość
Z kolei na Fidżi jest tam wiele rzeczy które są zaskaku­jące, jedzenie jest inne, ludzie inaczej się zachowują, ale to, co zaskakuje najbardziej, to przekonanie wszystkich kobiet, że są piękne. Kobieta może mieć ponad dwieście kilo i mało zębów, mieć jedno szklane oko albo czarną dziurę w oczodole i tak uważa, że jest wyjątkową księżniczką, to jest niesamowi­te, bo tak są wychowywane dziewczynki od samego początku, ucząc się, że każda indywidualna uroda jest wyjątkowa i się podoba, przez to nieskażone zachodnim podejściem, są wolne w realizowaniu swojej kobiecości, zachowują się oczy­wiście tak jak każda kobieta przekonana o swoich zasobach, są flirciarskie, ciepłe, zaczepne i pewne siebie, takie kobiece macho poprzez sam fakt życia w tej kulturze, takich metod wychowania brakuje w Europie.

Gość ZYCIE Kazdego ROZLICZY
Czesto widze na ulicach i nie tylko..,slysze Jak takie IMIATACJE MESKIE krytykuja ,smieja sie z kobiety czy to na ulicy ,czy w klubie ,a sami nie sa PIEKNI IDEALNI...a te kobietki z ktorych wiesmiewaja sie ,krytykuja ,mowia ze sa brzydkie itp.. ..sa w wiekszosci FAJNIEJSZE OD NICH ... :) Ludzie osadzaja ludzi... a gdyby tak zamienic sie rolami.

Gość EHHHHHHHHHHHHHHhhhhhhhhhhhhhhh
Czesto widze na ulicach i nie tylko..,slysze Jak takie IMITACJE MESKIE,niedojrzali,dziecinni-ktorzy sa tak naprawde BARDZO ZAKOMPLEKSIENI ,a udaje macho kozaka ..:) krytykuja, ,smieja sie z kobiety czy to na ulicy ,czy w klubie ,a sami nie sa PIEKNI IDEALNI...a te kobietki z ktorych wiesmiewaja sie ,krytykuja..sa w wiekszosci FAJNIEJSZE OD NICH

Gość najczesciej krytykuja brzydcy
przeciez PRAWDZIWY MEZCZYZNA - nie bedzie obrazal ,ublizal ,nie bedzie wysmiewal nabijal sie z kobiety ,tak postepuja tylko dzieci,niedojrzali ,zakompleksieni bardzoo ,zeby odwrocic uwage od swoich kompleksow,wtedy poczuje sie lepiej do...komus ,sprawiajac przykrosc ,poniewaz w glebi duszy sam sie nienawidzi ,nieakceptuje wbrew pozorom .. tzw imitacje meskie ,a nie prawdziwi mezczyzni..

Gość gość
Zarywam obecnie do kobiety mówiąc kolokwialnie przeciętnej za to ponadprzeciętnie inteligentnej z tego powodu ją uwielbiam. Nie wszystko co się świeci jest warte poświęcenia. Mam nadzieje, że w przyszłości zostanie moją żoną i będę miał z nią dzieci.

Gość cala prawda o nas samych
Ocenianie innych po wyglądzie jest szybsze, prostsze i nie wymaga wysiłku. Masz do dyspozycji to, co widzisz, gamę stereotypów + dodatek w postaci zasłyszanych opinii innych ludzi. Na dobrą sprawę, z takich składników można zrobić mix pasujący do każdego człowieka. Dla niektórych jest to wystarczający poziom "poznania" drugiej osoby. A to, że często ich mniemanie o drugim człowieku jest błędne i krzywdzące, to już inna para kaloszy. Zdarzają się też przypadki, które oceniają innych po wyglądzie z racji tego, że w taki sposób łatwiej jest się im dowartościować. Istnieje przecież ryzyko, że obiekt ich kpin ma wspaniały charakter, więc lepiej jest go nie poznawać, tylko nadal obmawiać wygląd takiego człowieka. Takich osób jest wbrew pozorom mniej niż się wydaje, jednakże ich zachowanie jest o wiele bardziej widoczne i rażące. Ludzie ,którzy wyśmiewają się i nie szanują takich osób nawet nie zdają sobie sprawy z tego,że ktoś przez nich może tego nie wytrzymac i popełnic samobójstwo..."" Dzis ktoś ladny ,a jutro,za miesiąc za rok ??? Zobaczie miss UNIVERSE za 5 lat za 10 lat juz nigdy nie bedzie wygladala tak jak wczesniej,ale to naturalne zjawisko

Gość gość
Do kolegi powyzej Ile ona ma lat ? Jest przecietnie ladna ? Czy w ogóle nie jest ładna ? I co najwazniejsze ile Ty masz lat ?

Gość gość
ja wole kobiety takie jak nieoszlifowany DIAMENT

Gość gość
Ja jest taka brzydka ze wszedzie mi to mówili :( Nawet jak cos mi idzie nie tak to ludzie nie szukaja przyczyny tylko od razu stwierdzaja ze to porzez to jak wygladam.

Gość gość
Kazdy z nas dostaje plaszcz powloke nadana nam na jakis czas i musi z tym zyc ,a ten kto go nie doceni to co ma w srodku pod plaszczem to niech zaluje ,ze ocenil po plaszczu nie dostegajac tego piekna najwazniejszego..